MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τιτανικός: Η “πόρτα” που κράτησε ζωντανή τη Ρόουζ πωλήθηκε για 718 χιλιάδες δολάρια

Ένα κομμάτι από την αμφιλεγόμενη σκηνή της ταινίας του 1997 “Τιτανικός” πουλήθηκε από τον οίκο Heritage Auctions έναντι 718.750 δολαρίων.

Τιτανικός, credits: Paramount Pictures
Τιτανικός, credits: Paramount Pictures
Monopoli Team

Ένα κομμάτι από μια από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές της εμβληματικής ταινίας του 1997 “Τιτανικός” πουλήθηκε από τον οίκο Heritage Auctions έναντι 718.750 δολαρίων.

Πρόκειται για την “πόρτα” που έσωσε την Ρόουζ της Κέιτ Γουίνσλετ όσο ο Τζακ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο πάγωνε μέχρι θανάτου στον Βόρειο Ατλαντικό, μετά από το τρομερό ναυάγιο του Τιτανικού.

Όπως πολύ σωστά ανέφερε και η περιγραφή του αντικειμένου στη δημοπρασία, αυτό το κομμάτι ξύλου “έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις ανάμεσα στους θαυμαστές”.

Σε ένα επεισόδιο του Mythbusters το 2012, ο σκηνοθέτης της ταινίας “Τιτανικός”, Τζέιμς Κάμερον αναγκάστηκε να αποδείξει ότι ο Τζακ “έπρεπε να πεθάνει σύμφωνα με το σενάριο”, αποκαλύπτοντας ότι λαμβάνει δεκάδες mail κάθε ημέρα που αποκαλούν τη Ρόουζ “εγωίστρια” και τον Τζακ “ηλίθιο” για τη σκηνή.

“Ίσως τα κάναμε θάλασσα και η σανίδα θα έπρεπε να είναι λίγο μικρότερη, αλλά ο τύπος θα πέσει” ξεκαθάρισε.

Το σκηνικό, που συχνά μπερδεύεται με πόρτα, αποτελεί ένα κομμάτι που βασίστηκε σε ένα μέρος από τα συντρίμμια που διασώθηκε από την τραγωδία του 1912, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη America’s auction house (@heritageauctions)

Σε Instagram post, ο οίκος αστειεύτηκε οτι “ο νέος ιδιοκτήτης του σίγουρα θα τεστάρει αν χωρούν δύο άτομα…”.

Η δημοπρασία, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, συγκέντρωσε 15,68 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την μία από τις πιο επιτυχημένες δημοπρασίες μιας συλλογής σκηνικών και κοστουμιών, ανακοίνωσε η Heritage Auctions.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤιτανικός: Σε δημοπρασία βγαίνουν αντικείμενα του μυθικού πλοίου12.09.2018

Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, αυτή η “πόρτα” από το set του Τιτανικού ήταν η κορυφαία πώληση της βραδιάς, μαζί με το μαστίγιο που χρησιμοποίησε ο Ιντιάνα Τζόουνς στο δεύτερο μέρος της σειράς “Ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού”, το οποίο πωλήθηκε έναντι 525.000 δολαρίων.

Μια στολή του Spiderman που φορούσε ο Toby Maguire πωλήθηκε για 125.000 δολάρια, ενώ ένα τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο Jack Nicholson στην ταινία Λάμψη για να σπάσει μια πόρτα του μπάνιου προσέλκυσε το ίδιο ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ25 χρόνια «Τιτανικός»: Η λεπτομέρεια στη νέα επετειακή αφίσα που σχολιάστηκε από τους fans12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b