MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 27-28 Απριλίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, πάρτι και εκθέσεις, που δεν θέλετε με τίποτα να χάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο (27-28 Απριλίου).

Monopoli Team

Μουσικές παραστάσεις-Συναυλίες-Πάρτι

1. Ο Sivert Hoyem στο Floyd

Ο Sivert Hoyem έρχεται στην Ελλάδα για δύο συναυλίες που υπόσχεται να είναι από τις πιο προσωπικές, πιο οικείες, πιο ζεστές των τελευταίων ετών. Μετά από 8 ολόκληρα χρόνια – τόσα έχουν περάσει από τις τελευταίες του εμφανίσεις του Sivert Hoyem σε club show τον Απρίλιο του ’16 – έρχεται μαζί με την μπάντα του, για δύο μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαζί του φέρνει τα τραγούδια που οι φίλοι του έχουν αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια, Sleepwalking Man, Theaving Heart, Moon Landing, Give it a Whirl, κομμάτια όπως τα Aim For The Heart, Two Green Feathers από τον τελευταίο του δίσκο, On an island, που κυκλοφόρησε στα τέλη του Ιανουαρίου και φυσικά πολλά τραγούδια των Madrugada.
Σάββατο 27/4 στις 22:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30)
45€
Floyd, Πειραιώς 117, Γκάζι 

2. Το Ziria Festival στο Arch Club με Electric Litany, Ταφ Λάθος, Lungs και Billie Kark

Συνήθως οι φίλοι του Ziria Festival ανεβαίνουν οι ίδιοι στο βουνό. 15 χρόνια μετά την πρώτη φορά, το Ziria Festival «κατεβαίνει» εκείνο για να συναντήσει τους φίλους του στην πρωτεύουσα. Το «βαν» θα ξεκινήσει από τα ψηλά βουνά για να παραλάβει την Billie Kark με τα ηπειρώτικά της. Στη συνέχεια θα (επιχειρήσει να συμ)… μαζέψει τους ασυγκράτητους, ενορμικούς, Lungs. Η τρίτη στάση αναμένεται να έχει …καθυστέρηση καθώς είναι η κομβική στάση Ταφ Λάθος. Στη συνέχεια το βαν θα υποδεχθεί τους Electric Litany που μας έρχονται από το Λονδίνο. Μια μπάντα «απωθημένο» για το Ziria Festival, έρχονται μετά από δύο χρόνια από την τελευταία – όπως πάντα μυσταγωγική – εμφάνισή τους μπροστά στο αθηναϊκό κοινό. Τέλος, ακόμη μια στάση στο καλύτερο after party, με τον Φωνοπτικόν να φροντίζει γι’ αυτό με το dj set του. Πίσω από τα decks, θα μας υποδεχθεί φυσικά για ένα warm up στην αρχή ο Panos D., ο αγαπημένος dj μ’ ένα ειδικό καρδιοθερμαντικό σετ για τη μεγάλη νύχτα που θ’ ακολουθήσει.
Σάββατο 27/4 στις 20:30
Προπώληση 12€ και στο ταμείο 15€
Arch Club – Live Stage, Λ. Κωνσταντινουπόλεως 111, Αθήνα

3. Σαββατοκύριακο των πνευστών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα διήμερο αφιερωμένο στα χάλκινα και ξύλινα πνευστά, με συναυλίες και ρεσιτάλ όπου συμμετέχουν έξι διακεκριμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου.

Την πρώτη ημέρα, το Σάββατο 27 Απριλίου, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Ολλανδός Matthijs Koene δίνει ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας στον σπάνια ακουόμενο αυλό του Πανός, ενώ λίγο αργότερα την ίδια μέρα ακολουθεί ο γερμανός τρομπετίστας Simon Höfele. Την Κυριακή 28 Απριλίου, εμφανίζονται σε δύο συναυλίες τρεις Έλληνες πνευστοί: στην πρώτη συμπράττουν ο ομποΐστας Γιάννης Οικονόμου και ο φαγκοτίστας Αλέξανδρος Οικονόμου, ενώ στη δεύτερη εμφανίζεται ο φλαουτίστας Νίκος Νικόπουλος. Ο επίλογος του Σαββατοκύριακου των πνευστών ανήκει στον Νορβηγό Øystein Baadsvik και στον «γίγαντα» των χάλκινων πνευστών, την τούμπα.
Σάββατο 27/4 (18:30) και Κυριακή 28/4 (20:30)
18€, 12€ και μειωμένο 8€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 68, Αθήνα 

4. Bolivar opening με τους Fideles

To Bolivar επιστρέφει για μια ακόμη σεζόν, προσκαλώντας στην opening βραδιά τους Ιταλούς Djs/Producers Fideles. Το ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπητό δίδυμο με releases σε labels όπως Afterlife,Innervisions, Bedrock, Poker Flat, Still Vor Talent αλλά και το δικό τους label Impressum, έρχεται να σηματοδοτήσει με δυναμισμό την εκκίνηση της εκρηκτικής season που θα ακολουθήσει. Μαζί τους ο Nick Devon, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες djs/producers και οι resident του Bolivar Steph b2b Rezo.
Σάββατο 27/4 στις 21:00
Από 15€
Bolivar, Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnilio Park Festival: Τρεις μέρες γεμάτες μουσική στην κορυφή της Πίνδου12.09.2018

Θεατρικές παραστάσεις

5. Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Βιζυηνού στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Ολοκληρώνεται το θεατρικό αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στον Φάρο, την Κυριακή 28 Απριλίου, με την Άννα Κοκκίνου σε μια σκηνική ανάγνωση του «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού. Δημοσιευμένο το 1895, έναν χρόνο πριν το θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού, πατέρα του Νεοελληνικού Διηγήματος, Ο «Μοσκώβ-Σελήμ» είναι το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, το σπουδαιότερο διήγημά του. Μάλιστα η Άννα Κοκκίνου έχει αναμετρηθεί ξανά στο παρελθόν με το έργο του συγγραφέα, καθώς η παράστασή της, «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού», έχει αφήσει εποχή.
 Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στις 20:00
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑShades from the deep: Έκθεση της Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή»12.09.2018

Εκθέσεις

6. Springtime Stories: Έκθεση της Γεωργίας Μπλιάτσου στην Γκαλερί Αστρολάβος – Δεξαμενή

Ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τη Μητέρα-Φύση, αλλά και με την Άνοιξη, διηγείται στη νέα ατομική της έκθεση η ζωγράφος Γεωργία Μπλιάτσου, που με τίτλο “Springtime Stories” εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Αστρολάβος-Δεξαμενή», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Λουίζας Καραπιδάκη. Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής, στέλνοντας το μήνυμα της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ, επισημαίνοντας την ανάγκη της αρμονικής συμβίωσης όλων των έμβιων όντων.

Σημεία αναφοράς της είναι το φυσικό τοπίο της ελληνικής υπαίθρου, τα υπέροχα άνθη τα οποία αναδεικνύει με τον χρωστήρα της, η σοφή μέλισσα, που όχι μόνο παράγει το πολύτιμο μέλι, αλλά και μεταφέρει τη ζωή με την ανεκτίμητη επικονίαση των φυτών, τα ζώα γενναιόδωροι παραγωγοί γάλακτος και ο άνθρωπος που με τη μορφή ενός μικρού κοριτσιού, έρχεται για να συμβολίσει το ελπιδοφόρο μέλλον. Πέντε θεματικοί άξονες, διαφορετικοί και αυτόνομοι, που συνδέονται μεταξύ τους και αποτελούν κρίκους στην αλυσίδα της ζωής.
Τρίτη–Παρασκευή: 12:00-16:00 και 17:00-20:00, Σάββατο 11:00–15:00
Αστρολάβος Δεξαμενή, Ξανθίππου 11, Κολωνάκι

7. Με 2 Ματιές: Έκθεση των Μιλτιάδη Κατρακούλη και Γιώργου Μουστάκα στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει, από 28 Απριλίου έως 23 Ιουνίου 2024 στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», την έκθεση φωτογραφίας «Με 2 Ματιές» των Μιλτιάδη Κατρακούλη, χοροδιδασκάλου από τα Μέγαρα και του φωτογράφου Γιώργου Μουστάκα, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για έκθεση 24 φωτογραφικών σκηνικών που προσεγγίζουν με ένα σύγχρονο τρόπο συγκεκριμένα εικαστικά έργα τέχνης, Ελλήνων ζωγράφων, όπως των Θ. Ράλλη, Απ. Γεραλή, Ν. Λύτρα, Ν. Γύζη, Γ. Ιακωβίδη, κ.α., οι οποίοι αποτύπωσαν την καθημερινή ζωή των Ελλήνων, στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα. Τα έργα, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αποτυπώθηκαν φωτογραφικά σε αναπαράσταση, προέρχονται από ελληνικές ιδιωτικές συλλογές, συλλογές ιδρυμάτων και μουσείων, μεταξύ αυτών και από την Εθνική Πινακοθήκη. Επιμέλεια έκθεσης: Σταυρούλα Πισιμίση, λαογράφος, υπεύθυνη του Μουσείου.
Εγκαίνια: Κυριακή 28 Απριλίου 2024, ώρα: 12:00, Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-16:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00-15:00 (Ωράριο λειτουργίας τις ημέρες του Πάσχα: Κλειστά: Μ. Παρασκευή 3/5, Μ. Σάββατο 4/5, Κυριακή του Πάσχα 5/5, Δευτέρα του Πάσχα 6/5 και Τρίτη 7/5)
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, Αγγελική Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b