MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 27-28 Απριλίου, φυτεύουμε εποχικά λαχανικά στον “Λαχανόκηπο” του ΚΠΙΣΝ, αποχαιρετούμε τους μπαγαπόντηδες πειρατές του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον στο Θέατρο Πόρτα και περνάμε δημιουργικές ώρες με την οικογένεια μας σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

©Patroklos_Skafidas
Monopoli Team

Θέατρο

«Το Νησί των Θησαυρών» στο Θέατρο Πόρτα

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον«Το Νησί των θησαυρών», μια συναρπαστική περιπέτεια ενηλικίωσης, που θεμελίωσε την «Πειρατική Μυθολογία», γεμάτη πειρατές, πλοία, χάρτες, μυστικά, ανταρσίες, συμπλοκές και πολλές ανατροπές. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη που δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. Ο Τζιμ μπλέκει με παρέες «καλών» αλλά και «κακών παιδιών» που εποφθαλμιούν τα πλούτη που αποκαλύπτει ο χάρτης και βρίσκεται εν τέλει να σαλπάρει σε ένα εξωφρενικό ταξίδι όπου πέρα από νέοι τόποι θα του αποκαλυφθούν και νέοι τρόποι να ερμηνεύει τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. *Παίζουν: Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου Γκλίναβος, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης κ.α.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Κάθε Σάββατο 15:00 και Κυριακή 11:30, 15:00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ . Ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) 9 ευρώ. Σχολικό 7 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0771 1333. 

«Πινόκιο» στο Εθνικό Θέατρο

To κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, «Πινόκιο», σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Κρις Κούπερ παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαυρογεωργίου στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η αγαπημένη ξύλινη μαριονέττα πείθεται από την Αλεπού και τον Γάτο να λοξοδρομήσει από τον σχολικό του δρόμο, που του υπόσχονται μια ζωή γεμάτη περιπέτεια και ανεμελιά. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως του υποσχέθηκαν και ο Πινόκιο θα αναγκαστεί να περάσει από χίλια κύματα για να καταφέρει, στο τέλος, να βρεθεί και πάλι μαζί με τον πατέρα του, τον Τζεπέτο. Οι κωμικό-τραγικές περιπέτειες του Πινόκιο φαντάζουν πιο επίκαιρες από πότε, σε μια εποχή σκληρής πραγματικότητας, όπου τα πάντα αλλάζουν γρήγορα και καταλυτικά, θέτοντας ερωτήματα για τη θέση του παιδιού στη σύγχρονη κοινωνία. *Παίζουν: Γιώργος Βουρδαμής, Αντώνης Γκρίτσης, Χρήστος Δαλκυριάδης, Μιχάλης Κοιλάκος, Ιώ Λατουσάκη κ.α.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024. Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια:  Ενήλικες 10€ | Παιδικό – ένα 8€ | περιορισμένης ορατότητας 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνικό Θέατρο – Rex Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Ταμεία Εισιτηρίων: 210 3301881 – 210 3305074.

«Αγγελίνα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το παραμύθι στης πολυαγαπημένης συγγραφέως Ξένιας Καλογεροπούλου, «Αγγελίνα», παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη. Μια παράσταση αφηγηματικού θεάτρου, με επίκεντρο μια ηρωίδα, που ξεπερνά κάθε εμπόδιο με ακλόνητη θέληση και απαράμιλλη γενναιότητα. Η Αγγελίνα ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με τον φούρναρη μπαμπά της. Ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικοπου να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό, παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά. Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. *Παίζουν: Αγγελική Φράγκου, Θωμάς Τσακνάκης, Γαλάτεια Μαρκαντώνη.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024.  Κάθε Κυριακή στις 15:00.
Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος, 5€ ΑμεΑ, φοιτητικό, ατέλεια, ανέργων, άνω των 65 Ειδικές τιμές για group. Προπώληση: more.com. 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310.

 «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης» στο Σύγχρονο Θέατρο

Φωτογραφία: Αντώνης Μπυριτζάς

Η Συντεχνία του Γέλιου, παρουσιάζει, στο Σύγχρονο Θέατρο, την εμβληματική κωμωδία του Φόλκερ Λούντβιγκ, «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι,   με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά. Στην οδό Σκουπιδοπόλεως όλα ήταν ήσυχα ώσπου εμφανίστηκαν 4 παιδιά που ήθελαν … να παίξουν… Τα 4 φιλαράκια ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τσιμεντένιο περιβάλλον σ’ ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Με σύνθημα «’Ενας ίσον κανένας», τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο ασφυκτικό και αφιλόξενο αστικό τοπίο και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι  και τη δημιουργική φαντασία τον δικό τους χώρο. *Παίζουν: Μικές Γλύκας, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Χιώτης, Αντώνης Χρήστου.
Παραστάσεις: Έως 28 Απριλίου 2024.  Κάθε Κυριακή στις 11:30 . Επιπλέον παραστάσεις: 7, 14, 21 Απριλίου στις 14:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12 €. ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10 €. Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8 €. Προπώληση: more.com
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: 15+1 παραστάσεις που αξίζει να δείτε πριν ρίξουν αυλαία12.09.2018

Κινηματογράφος

Σούπερ Μάγκι

Το animation «Σούπερ Μάγκι» των Ρικάρντ Κουσό, Τάνια Βίνσεντ που προβάλλεται μεταγλωττισμένo στα ελληνικά έχει πρωταγωνίστρια την σούπερ ηρωίδα του τίτλου που δεν εφησυχάζει ούτε στιγμή, παρότι η εγκληματικότητα έχει εξαφανιστεί από την πόλη της. Όταν μια μοχθηρή ιδιοφυΐα της τεχνολογίας απειλεί να παγιδεύσει ολόκληρη την πόλη σε μια «τέλεια» προσομοίωση metaverse, η Μάγκι και ο Σουίτι πρέπει να συνεργαστούν για να σώσουν την κατάσταση για άλλη μια φορά. Μήπως είναι και η τελευταία περιπέτεια του δυναμικού ντουέτου;
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ο κόσμος στο σώμα μου»: Εργαστήριο χορού για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης12.09.2018

Δράσεις

Οι Κηπουροί του Πάρκου – Ανοιξιάτικος Λαχανόκηπος: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6 έως 12 ετών στο ΚΠΙΣΝ

Την Άνοιξη, στον «Λαχανόκηπο» του ΚΠΙΣΝ, μικροί και μεγάλοι φυτεύουμε εποχικά λαχανικά… ντομάτα, πιπεριά, αγγούρι, μελιτζάνα, κολοκυθάκι κ.α. Ανακαλύπτουμε από κοντά τις έννοιες της βιοποικιλότητας και της συγκαλλιέργειας  (οι παρέες του κήπου) και μαθαίνουμε τα μυστικά της περιποίησης του κήπου με αναγεννητικές πρακτικές. Κατανοούμε την εποχικότητα των λαχανικών κι αντιλαμβανόμαστε βιωματικά την προέλευση της τροφής μας. Φεύγοντας, οι μικροί κηπουροί θα πάρουν ένα βιοδιασπώμενο γλαστράκι με σπόρο ή λαχανικό και θα αναλάβουν τη φροντίδα του με βάση όσα έμαθαν.
Σάββατο 27 Απριλίου 2024, 13:00. Σάββατο 25 Μαΐου 2024, 13:00.
Eλεύθερη συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

Γνωριμία με τα μουσικά όργανα της Ανατολής και της ελληνικής παράδοσης: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 6 ετών στο Μέγαρο

Με αφορμή τη μουσική της παράστασης «Σκιές στο πεντάγραμμο», τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά των οργάνων της ελληνικής παράδοσης και της Ανατολής, σε έναν περίπατο μέσα στο χρόνο. Άλλοτε γνωστά και άλλοτε εξωτικά, τα μουσικά όργανα αφηγούνται ιστορίες παλιές και μιλούν μια γλώσσα με ρίζες αρχαίες, που ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα και τα χρονικά όρια ενώνοντας τους γειτονικούς λαούς.
Σάββατο 27/4, 16:00
Κόστος συμμετοχής: € 10. Αποκλειστικά τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2107282363 και 2107282348.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά

Σάββατο 27/04 και Κυριακή 28/04 – 14:00 – 17:00 Face-painting από τις Μουτζούρες: Πινέλα χοροπηδούν αγκαζέ με τα σφουγγάρια, αδημονούν στα χρώματα να κυλιστούν, με glitter να πασπαλιστούν, την Άνοιξη να φέρουνε στα παιδικά μουτράκια. Σάββατο 27/4,  16:00 – 19:00. Υπαίθριες δραστηριότητες από «Παίζωντας»: Υπαίθριες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες από mega jenga, slack line, καφασοαναρρίχηση και αναρρίχηση για παιδιά που συνδυάζουν αρμονικά το διασκεδαστικό παιχνίδι με τη βιωματική μάθηση. Σάββατο 27/04, 18:00 – 19:30 Fundastick Performing Arts: Ο Παναγιώτης Αργυράκης της Fundastick θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με τα απίθανα ζογκλερικά του και θα γεμίσει το Meet Market με τεράστιες σαπουνόφουσκες. Κυριακή 28/04 17:00 – 18:00 Κηπουρική για παιδιά από Pots & Plants by b2mt: Ένα εργαστήριο κηπουρικής για παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω. Θα εξερευνήσουμε τα μυστικά της φύτευσης, θα μάθουμε πώς να προσέχουμε τα φυτά και θα δημιουργήσουμε το δικό μας γλαστράκι. Κυριακή 28/04 18:00 – 19:00 Magic Show από Magic Tolto: Ο «χείμαρρος» της διασκέδασης παιδιών Magic Tolto παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση μαγικών γεμάτη στιγμές γέλιου, ενθουσιασμού και πραγματικής διασκέδασης.
Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Απριλίου, 2024
Είσοδος Δωρεάν
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 3010 9300.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Πασχαλινές δράσεις για όλη την οικογένεια στους χώρους πολιτισμού του ΟΠΑΝΔΑ, με ελεύθερη συμμετοχή12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b