MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

«Assume That I Can»: Το spot που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο για τα άτομα με σύνδρομο Down

Πρόκειται για ένα βίντεο που δημιούργησε η CoorDown και η Small New York σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down.

Monopoli Team

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down. To 2012, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να γιορτάζει τη συγκεκριμένη μέρα κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Και η ημερομηνία αυτή, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο τρίτος μήνας του έτους και η 21η Μαρτίου, επιλέχθηκαν καθώς υποδηλώνουν τη μοναδικότητα του τριπλασιασμού (τρισωμία) του 21ου χρωμοσώματος που προκαλεί το σύνδρομο Down.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ισπανία εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτή με σύνδρομο Down12.09.2018

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική διαταραχή στους ανθρώπους. Πήρε το όνομά του από τον Άγγλο, Τζον Λάνγκτον Χεΐτον Ντάουν, καθώς ήταν ο πρώτος που το περιέγραψε, το 1866. Αφορά μια γενετική κατάσταση, που προκύπτει από την εμφάνιση ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζευγάρι και γι’ αυτό ονομάζεται Τρισωμία 21.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, εκτός από το να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, είναι και να εξαλείψει την άγνοια, τον φόβο και την προκατάληψη προκειμένου όλα τα άτομα με σύνδρομο Down να ενταχθούν ομαλά ως ισότιμα μέλη, στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b