MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
18
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μεγαλύτερη κατά μία ημέρα, η Art Athina δίνει ραντεβού στο Ζάππειο

Μεγαλύτερη κατά μία ημέρα και με μια καινούργια οπτική ταυτότητα όπου πρωταγωνιστούν δυο κεφαλαία Α, η Art Athina 2024 ανανεώνει το ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό, στην καρδιά της Αθήνας.

Monopoli Team

Μεγαλύτερη κατά μία ημέρα και με μια καινούργια οπτική ταυτότητα όπου πρωταγωνιστούν δυο κεφαλαία Α, η Art Athina 2024 ανανεώνει το ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό για τις 19 έως 23 Σεπτεμβρίου, στην σταθερή πλέον έδρα της, το Ζάππειο Μέγαρο, στην καρδιά της Αθήνας.

Νέα οπτική ταυτότητα…

Η νέα οπτική ταυτότητα, που υπογράφει για όγδοη χρονιά το πολυβραβευμένο δημιουργικό γραφείο G Design Studio, δίνει το στίγμα της φετινής διοργάνωσης. Θα βρει εφαρμογή σε πολλές και διαφορετικές πτυχές του υλικού επικοινωνίας και των δράσεων της φουάρ, η οποία έχει πλέον συμπληρώσει τρεις δεκαετίες παρουσίας στο εγχώριο και διεθνές εικαστικό στερέωμα.

«Φέτος, το σύμβολο της ΑΑ λειτουργεί διττά, τόσο ως αντικείμενο τέχνης όσο και ως χώρος ανάδειξης της τέχνης. Με έμπνευση την αρχιτεκτονική του Ζαππείου, δημιουργούνται τρισδιάστατοι όγκοι και φόρμες, οι οποίοι στέκονται επιβλητικά μπροστά στα μάτια του κοινού και θυμίζουν την κληρονομιά και τη δυναμική του χώρου. Η ένταση της σύγχρονης τέχνης αποτυπώνεται μέσα από εκρηκτικούς χρωματικούς συνδυασμούς, που παραπέμπουν στην πολύχρωμη ιστορία της φουάρ και προσκαλούν το κοινό να γίνει μέρος αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας», εξηγεί η ομάδα του  G Design Studio, αναλύοντας το σκεπτικό της οπτικής ταυτότητας που σχεδίασε για την Art Athina 2024.

… και ανανεωμένη ομάδα

Η Art Athina αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης των καλλιτεχνών, των γκαλερί και των φιλότεχνων, έναν καθιερωμένο θεσμό που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης. Βασίζεται  σε μια σταθερή ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον διευθυντή της, Αντώνη Κούρκουλο, και σε συνεργασίες με νέους επιμελητές, διαφορετικούς, ως επί το πλείστον, σε κάθε της έκδοση. Νέο μέλος αποτελεί  η Μαριλένα Κουτσούκου, η οποία ανέλαβε τη νεοσύστατη θέση της διευθύντριας Ανάπτυξης της φουάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο τρόπαιο του UEFA EURO 2024 επισκέπτεται την Αθήνα12.09.2018

Βασικοί άξονες του προγράμματος

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος της Art Athina 2024 είναι η κυρίως έκθεση (Main), ο πυρήνας της φουάρ που περιλαμβάνει την παρουσίαση επιλεγμένων γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το παράλληλο πρόγραμμα θα συνθέσουν οι παρακάτω ενότητες:

To Design με τη συμμετοχή γκαλερί που δραστηριοποιούνται στην προώθηση του πειραματικού σχεδιασμού και των συλλεκτικών αντικειμένων σε επιμέλεια του Mare Studio.

Τα Projects όπου παρουσιάζονται οι ανεξάρτητοι χώροι τέχνης σε επιμέλεια της Λουκίας Θωμοπούλου.

Talks, έξι συζητήσεις  με καταξιωμένους καλεσμένους, σε επιμέλεια  της Ολυμπίας Τζώρτζη και θεματικό άξονα γύρω από την εξέλιξη και τη λειτουργία των αιθουσών τέχνης.

Video που  έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με πρωτοποριακό οπτικό υλικό σε επιμέλεια του Πάνου Γιαννικόπουλου.

Performance με έργα και προτάσεις που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό της αθηναϊκής φουάρ σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή.

Kids’ Educational Program σχεδιασμένο  από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, ΚROMA, για παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών, εφήβους και τους συνοδούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλος ο Κάφκα σε… κόμικς στο Ινστιτούτο Γκαίτε12.09.2018

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην Art Athina 2024 ολοκληρώνονται στις 23.3.2024 και οι συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Περισσότερα από Εικαστικά