MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Μήπως σε δηλητηριάζουν τα αρωματικά κεριά; Πώς θα καταλάβεις ποια είναι τοξικά και ποια όχι

Είναι τα αρωματικά κεριά τοξικά και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή χρήση τους;

Monopoli Team

Το σπίτι, ένας χώρος χαλάρωσης και αναζωογόνησης, συχνά έχει αρωματικά κεριά για τα ανακουφιστικά τους αρώματα. Ωστόσο, παραμένουν ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπό τους την υγεία. Είναι τα κεριά τοξικά και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή χρήση τους; Εξερευνήστε εναλλακτικές, μη τοξικές επιλογές για μια πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Είναι τα κεριά τοξικά;

Τα κεριά μπορεί να είναι τοξικά ανάλογα με τον τύπο που χρησιμοποιείται και τη μέθοδο χρήσης τους. Όταν καίγονται ορισμένα κεριά, μπορούν να απελευθερώσουν ρύπους όπως σωματίδια αιθάλης ή μαύρο άνθρακα, εξαιρετικά λεπτά σωματίδια (UFPs), πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAHs) και οξείδια του αζώτου (NOx). Τα επίπεδα εκπομπής αυτών των σωματιδίων εξαρτώνται από τη διάρκεια της καύσης των κεριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις κάθε μέρα κρύο ντους για 30”12.09.2018

Αυτοί οι ρύποι συνδέονται με διάφορους κινδύνους για την υγεία. Όταν χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, οι ρύποι που εκπέμπονται από τα κεριά μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αναπνευστική υγεία και τη γνωστική λειτουργία. Η παρατεταμένη έκθεση στα σωματίδια μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αναπνευστικών ασθενειών και σε κίνδυνο της πνευμονικής δυσλειτουργίας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b