MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

ΤΑΝΚ / Όλη Νύχτα Εδώ: Μια παράσταση για το «Πολυτεχνείο» από την ομάδα RMS MATAROA στο Θέατρο Τέχνης

Με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ομάδα RMS MATAROA συνεργάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το Θέατρο Τέχνης, παρουσιάζοντας, στη Σκηνή Φρυνίχου, μια παράσταση για τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη.

Monopoli Team

«ΤΑΝΚ / Όλη Νύχτα Εδώ», η παράσταση της ομάδας RMS MATAROA, κάνει πρεμιέρα, στις 4 Μαρτίου 2024, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Φρυνίχου, σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

«ΤΑΝΚ / Όλη Νύχτα Εδώ»: Λίγα λόγια για το έργο

Με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ομάδα RMS MATAROA συνεργάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζοντας την μόνη παράσταση της σαιζόν για τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη. Γεγονότα που αποτελούν ιστορικό ορόσημο, με κεντρική μάλιστα θέση στη συλλογική ιστορική μνήμη κι όμως έχουν χαλκευθεί από έναν σωρό μυθευμάτων και παρανοήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγάπη, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

Η παράσταση αποτελεί μια απόπειρα γραμμικής αφήγησης –σχεδόν λεπτό προς λεπτό- των τεσσάρων εκείνων ημερών, σε μια προσπάθεια εξερεύνησης της ιστορικής αλήθειας. Μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες πρωταγωνιστών των γεγονότων, όπως τις κατέγραψε ο ιστορικός Ιάσονας Χανδρινός και περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο «Όλη Νύχτα Εδώ» και αρχειακό υλικό θα ξετυλίξουμε τον μίτο της αφήγησης στον λαβύρινθο της μνήμης, αντιμετωπίζοντας τον αδιάφορο ελληνικό εαυτό μας. Είναι η προσωπική πολιτική στάση ο μόνος δυνατός τρόπος αντίστασης ακόμη και σήμερα;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: RMS MATAROA
Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης

Σκηνικά: Μαρίνα Νικητοπούλου
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

Παίζουν: Κατερίνα Παπανδρέου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μάνος Βαβαδάκης

Τιμές Εισιτηρίων: Από 15 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 4 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ειρήνη Μπαζάνη, Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/tank/oli-nyxta-edo/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Τέχνης - Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732 | Ε: [email protected] | https://www.theatro-technis.gr/
Φωτογραφίες: Φώτης Σκουρλέτης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b