MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
26
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;, του Γιώργου Νικολαΐδη στο H.ug

«Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;», μια performance με θέμα τις αναπαραστάσεις της αρρενωπότητας στη ζωή μας, παρουσιάζεται, στο H.ug (Human Underground), σε σκηνοθεσία της Βίκυς Αδάμου και κείμενο του Γιώργου Νικολαΐδη.

Monopoli Team

«Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;» – Αναπαραστάσεις της ανδρικής ταυτότητας ή και όχι, η performance της Life After Death Theatre Company σε συνεργασία με την Gender Alliance Initiative και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία παρουσιάζεται, από τις 16 Μαρτίου 2024, στο H.ug (Human Underground), επιχειρεί να θέσει ερωτήματα για το τι είναι αυτό που μας κάνει αγόρια, άντρες, αρρενωπότητες. Επαναπροσδιορίζοντας όρους, συμπεριφορές και μοτίβα που συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας, συνειδητά ή ασύνειδα, και ορίζουν τις ζωές μας.

Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;, του Γιώργου Νικολαΐδη στο H.ug

«Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;»: Λίγα λόγια για το έργο

Τι είναι το αρσενικό; Ποιος είναι ο άντρας ο σωστός; Τι είναι ο μερακλής; Πώς πεθαίνουν οι άντρες; Τι είναι η αρρενωπότητα; Πόσες υπάρχουν; Πώς γράφονται; Αλήθεια, τα αγόρια χορεύουν; Κλαίνε; Φροντίζουν; Πώς μεγαλώνουν τα αγόρια; Πώς γίνονται άντρες; Το φλερτ, το σεξ, το πέος, το μεγάλο πέος, οι γυναίκες, η δέσμευση, η δουλειά, η μάνα, ο πατέρας, η πρώτη φορά.

Οι αρρενωπότητες εκπαιδεύονται από την πρώτη μέρα της γέννησής τους να ενεργούν με τρόπους που περιορίζουν την αληθινή τους έκφραση, προκειμένου να επιτελέσουν «σωστά» τον ρόλο τους. Οι κοινωνικά κατασκευασμένες πατριαρχικές νόρμες τούς επιβάλλουν σκληρά και άκαμπτα στερεότυπα όπως το  να είναι σωματικά και συναισθηματικά σκληροί, να μην δείχνουν ευάλωτοι, να μην ζητούν βοήθεια, να έχουν την απόλυτη εξουσία και τον έλεγχο άλλων σωμάτων.

Η παράσταση «Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;» έρχεται σαν φυσική συνέχεια της μέχρι τώρα συνεργασίας της Life After Death Theatre Company και της Gender Alliance Initiative, στην προσπάθεια όλων μας να εξερευνήσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τους έμφυλους ρόλους και συνάμα να ενδυναμωθούμε τόσο εμείς όσο και το κοινό στα θέματα της έμφυλης ισότητας. Κι ίσως, σε ένα επόμενο στάδιο, να προσπαθήσουμε να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο  του ο καθένας, η καθεμιά, και το καθένα από μας, προκειμένου να ζούμε ελεύθερα, ισότιμα, δίκαια και αληθινά.

Μέσω της παράστασης «Τι είναι αυτό που με κάνει αγόρι;» θέτουμε ανοικτά ερωτήματα σε σχέση με όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα για τις αρρενωπότητες. Πρόκειται -στην ουσία- για μια δράση ανάμεσα σε δύο κόσμους: έναν κόσμο ρευστό, που η ανάγκη μετασχηματισμού και επαναπροσδιορισμού είναι αναγκαία και έναν άλλο συμπαγή, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει όλες τις κεκτημένες βεβαιότητες και τα στερεότυπα που βαραίνουν σώματα και ψυχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο άντρας μου» στο Θησείον12.09.2018

Δράσεις στο πλαίσιο της παράστασης

Ενισχύοντας την προσπάθεια αυτή, η Life After Death Theatre και η Gender Alliance Initiative συνδιοργανώνουν, πέρα από την ίδια την παράσταση, δυο επιπλέον δράσεις ενημερωτικού – επιμορφωτικού χαρακτήρα.

  • Μια βιωματική συζήτηση με το κοινό μετά το τέλος της παράστασης
  • Ένα ειδικό βιωματικό εργαστήριο που θα απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με την τέχνη όλων των μορφών.

Οι ημερομηνίες των δράσεων θα ανακοινωθούν μέσα από τις σελίδες της Life After Death Theatre Company και της Gender Alliance Initiative

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Νικολαΐδης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου

Μουσική: ECATI

Παίζουν: Χρήστος Καπενής, Μελίσσα Κωτσάκη, Γιώργης Παρταλίδης

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ / άνεργοι, φοιτητές, 65+: 10 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Μαρτίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr | Πληροφορίες Τρίτη με Κυριακή: 6978505491 10:30 με 13:30
Παραστάσεις: Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00
Πληροφορίες Χώρου: H.ug (Human Underground), Μελιταίων 14, Πετράλωνα.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ