MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δροσοσταλιά: Ένα τρυφερό “παραμύθι” το πρώτο κομμάτι Stavento και BD Foxmoor

Stavento και B.D. Foxmoor παρουσιάζουν την “Δροσοσταλιά”, ένα “παραμύθι που ο Μιχάλης έγραψε για να κοιμίζει την κόρη του”.

Monopoli Team

Ο Μιχάλης “Stavento” Κουινέλης και ο B.D. Foxmoor δεν είναι άγνωστοι. Εκτός από βετεράνοι μουσικοί – στο mainstream hip hop ο μεν, στο low bap ο δε – είναι και παλιοί φίλοι, με τον B.D. Foxmoor να αποτελεί “δάσκαλο” για τον Stavento.

Το 1996 γνωρίστηκαν στο φεστιβάλ του Άρδα, έναν χρόνο αργότερα τον βάφτισε Μέθυσο και έγινε ένα από τα “τέρατα” των Βαβυλώνα. Αυτή όμως, είναι η πρώτη φορά που ο Stavento και ο frontman των Active Member συνεργάζονται σε ένα τραγούδι, σε στίχους του ίδιου του Μιχάλη Stavento – 27 χρόνια μετά από την πρώτη γνωριμία τους.

Η πρώτη αυτή συνεργασία τους έχει τίτλο “Δροσοσταλιά” και αποτελεί ένα “παραμύθι που ο Μιχάλης Stavento έγραψε για να κοιμίζει την κόρη του”.

Με τα λόγια του Μιχάλη Κουινέλη: “Δεν το πιστεύω ότι έφτασε ο καιρός δάσκαλε. Θυμάμαι κάπου το 2000 περίπου, όταν μετά από τεράστιες προσπάθειες είχα καταφέρει να γράψω και να σου φέρω το πρώτο μου τραγούδι. Το τσαλάκωσες και το πέταξες… ένιωσα εκείνη τη στιγμή ακριβώς σαν το χαρτί που ήταν γραμμένο το τραγούδι μου. Μου είπες εμείς πρέπει να προσέχουμε τι λέμε κι αυτά που γράφουμε θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτά που ζούμε. Γιατί αλλιώς ποτέ δε θα μας πάρουν στα σοβαρά. Αυτό που κάνουμε είναι ξένο για τα αυτιά τους ούτως η αλλιώς. Ο λόγος μας πρέπει να οδηγεί όσους τον ακούν στη σωστή κατεύθυνση. Τώρα καταλαβαίνω. Σ’ ευχαριστώ που επιτέλους είπες ένα τραγούδι μου. Μεγάλη μου τιμή δάσκαλε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ελληνικοί δίσκοι που θα θυμόμαστε από το 202312.09.2018

Μπορείτε να δείτε το βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου, παρακάτω:

Το τραγούδι κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια και τον Αύγουστο – Με Χαΐνηδες και αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο
Έξοδος
Οι Horse Meat Disco στο Ace Hotel για το πιο καλοκαιρινό Odyssey pool party
Εκδηλώσεις
Κοινωνώ – The Tinos Gathering: Το διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας κορυφώνεται με ένα δεκαπενθήμερο φεστιβάλ
Μουσικά Νέα
Για τους Στρατάκηδες, η κρητική μουσική κοιτάζει απευθείας στην ψυχή
Μουσικά Νέα
Η Ορχήστρα Johann Strauss Wiener στο Ηρώδειο για τα 200 χρόνια Γιόχαν Στράους
Μουσικά Νέα
5η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου: Μια συναυλία-γιορτή για το ελληνικό τραγούδι στην Τεχνόπολη
Μουσικά Νέα
“The Life of a Showgirl”: H Taylor Swift ανακοίνωσε το 12ο στούντιο άλμπουμ της
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
«Τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη σου ελπίδα»
Μουσικά Νέα
Οι Septicflesh συναντούν την ΚΟΑ στο Ηρώδειο – Επιπλέον ημερομηνία
Μουσικά Νέα
Sani Festival: Η ιέρεια της παγκόσμιας σκηνής Grace Jones μάγεψε το κοινό στον Λόφο της Σάνης
Μουσικά Νέα
Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ηρώδειο: Sold out και νέα ημερομηνία για το «Ταξίδι στο Φως»
Cine News
Κοινωνική Σαπίλα: Το Guitarte Ensemble ντύνει μουσικά τη βωβή ταινία του Στέλιου Τατασόπουλου