MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Cancer & Work: Acting Together

Παγκόσμιο πρόγραμμα της Sanofi για την υποστήριξη εργαζομένων με καρκίνο και κρίσιμες ασθένειες.

Monopoli Team

Η Sanofi Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος “Cancer & Work: Acting Together”, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κάθε εργαζόμενο που επηρεάζεται από τον καρκίνο και άλλες κρίσιμες ασθένειες. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός συμπεριληπτικού χώρου εργασίας όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή ασθένεια διατηρώντας την εργασιακή ασφάλεια και έχοντας διαθέσιμες σημαντικές παροχές για το χρονικό διάστημα που χρειάζονται προκειμένου να θεραπευτούν και να αναρρώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιάγνωση καρκίνου του μαστού: Οι κοινωνικές παροχές και τα δικαιώματα των ασθενών12.09.2018

Από όλες τις χρόνιες παθήσεις, ο καρκίνος συνδέεται με τα υψηλότερα ποσοστά απώλειας εργασίας, τα οποία για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνονται κατά 1,4 φορές μετά τη διάγνωση. Το πρόγραμμα “Cancer & Work: Acting Together” της Sanofi παρ’ ότι εστιάζει στον καρκίνο, έχει ως στόχο την κάλυψη οποιασδήποτε άλλης σοβαρής πάθησης που περιλαμβάνει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη ή άλλη εντατική θεραπεία και καθιστά δύσκολο στους ασθενείς να εργάζονται παράλληλα για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εφαρμόζεται μία ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία προσφέρει υποστήριξη σε εργαζόμενους που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο ή φροντίζουν μέλος της οικογένειάς τους που έχει προσβληθεί από τη νόσο, η οποία περιλαμβάνει οικονομική υποστήριξη, ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις, συναισθηματική και ψυχική συμπαράσταση και ενημέρωση.

Βασικός πυλώνας του προγράμματος είναι η προσφορά εργασιακής και οικονομικής σταθερότητας με διασφάλιση της θέσης εργασίας και διατήρηση των οικονομικών αποδοχών και παροχών στο 100% για 12 μήνες. Ακόμη, παρέχονται ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εργαζόμενου, όπως 100% απομακρυσμένη εργασία ή 100% ευέλικτο ωράριο εργασίας ή επιλογή μερικής απασχόλησης, με προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες, τη θέση και τη φύση του ρόλου. Πρόσβαση σε ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, καθώς επίσης και δικαίωμα για άδεια άνευ αποδοχών έχουν και όσοι φροντίζουν ένα στενό μέλος της οικογένειάς τους που έχει προσβληθεί από καρκίνο. Τέλος, οι επικεφαλής ομάδων εκπαιδεύονται με στόχο να βοηθήσουν μέλη της ομάδας τους που επηρεάζονται από καρκίνο, να κατανοήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να τους καθοδηγήσουν στην αναζήτηση των προγραμμάτων παροχών και υποστήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ καθηγητής Ογκολογίας και Αιματολογίας Θάνος Δημόπουλος μιλά για τις στοχευμένες και καινοτόμες θεραπείες για τον καρκίνο12.09.2018

Ειδική μέριμνα για τη συναισθηματική και ψυχική ευημερία των εργαζομένων προσφέρει η Sanofi μέσω του προγράμματος «Παγκόσμιο Πρόγραμμα Βοήθειας», όπου οι εργαζόμενοι ασθενείς ή φροντιστές αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους έχουν πρόσβαση 24/7 σε εξωτερική ψυχολογική υποστήριξη σε όλες τις χώρες. Επίσης, τα “Cancer & Work Affinity Groups”, αποτελούν ένα δίκτυο εθελοντών συναδέλφων που έχουν εκπαιδευτεί ή έχουν δικά τους βιώματα ως ασθενείς ή φροντιστές, τα οποία είναι διαθέσιμα προκειμένου να διευκολύνουν το ταξίδι της θεραπείας μέσα από ανταλλαγή εμπειριών και παροχή υποστήριξης. Η αρχική ιδέα για το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017, από ομάδες εθελοντών και εξελίχθηκε σε ένα δίκτυο 27 συνεργαζόμενων ομάδων με 150 μέλη, ενώ πάνω από 350 εργαζόμενοι έχουν ήδη ωφεληθεί (42% υπάλληλοι ασθενείς, 30% φροντιστές, 28% διευθυντές).

Η έναρξη του προγράμματος συμπίπτει χρονικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (World Cancer Day) που έχει θεσπιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενώσεως κατά του Καρκίνου. Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και αντίστοιχα μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν με την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση. Συγχρόνως, με το σύνθημα «Κλείστε το χάσμα στη φροντίδα» (“Close the care gap”), η Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου απευθύνει δυνατό κάλεσμα για την εξάλειψη της ανισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης, φάρμακα και πρόληψη, που προέρχεται από γεωγραφικές, εκπαιδευτικές ή άλλες διακρίσεις. Η χρονική συνάφεια της ανακοίνωσης του προγράμματος με τη συγκεκριμένη ημέρα, εκφράζει τη θετική ανταπόκριση της Sanofi, και το πρόγραμμα “Cancer & Work: Acting Together” αποτελεί μέρος της εστιασμένης εταιρικής στρατηγικής ως προς τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη (2021-2025), η οποία συνοψίζει την εταιρική κουλτούρα και την κοινωνική δέσμευση της εταιρείας να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων.

Όπως δήλωσε η Εμμανουέλα Γεωργιτσοπούλου, HR Head Sanofi Greece & Diversity, Equity & Inclusion Lead Central & South Europe,
«Το 78% των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και λαμβάνουν υποστήριξη από τον εργοδότη τους είναι πιο πιθανό να έχουν μια καλή πορεία στον χώρο εργασίας τους. Κατανοώντας τι είναι σημαντικό για τον καθένα, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα και στους ασθενείς, ξεκινώντας εσωτερικά από την εταιρεία μας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε ένα ισότιμο και συμπεριληπτικό περιβάλλον για τους ανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, φροντίζοντας συγχρόνως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».

Περισσότερα από The Art of Life