MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

Σιδερένια Γροθιά: Ο Zac Efron όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί με φόντο την τραγική ιστορία των αδερφών Von Erich

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ταινία “Σιδερένια Γροθιά” του Sean Durkin, με πρωταγωνιστές τον Zac Efron, τον Jeremy Allen White και τον Harris Dickinson, η οποία βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Φεβρουαρίου από την Tanweer.

Φωτεινή Νικολίτσα | 07.02.2024

Ήρθε η στιγμή οι θαυμαστές του Zac Efron και του Jeremy Allen White να ενωθούν για να δουν από τις 8 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους τη νέα ταινία που πρωταγωνιστούν με τίτλο “Σιδερένια Γροθιά” (στα αγγλικά “The Iron Claw”), σε σενάριο και σκηνοθεσία Sean Durkin. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τους θαυμαστές της αμερικανικής επαγγελματικής πάλης καθώς η ταινία επικεντρώνεται στην αληθινή ιστορία της οικογένειας Von Erich, η οποία ήταν πασίγνωστη τη δεκαετία του 1980.

Η αφίσα της ταινίας "The Iron Claw" του Sean Durkin

Η αφίσα της ταινίας “The Iron Claw” του Sean Durkin

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ταινία πριν βρεθείτε στις αίθουσες…

Πλοκή & Cast

Πλοκή: Η αληθινή ιστορία των αχώριστων αδελφών Von Erich, που έγραψαν ιστορία στον απίθανα ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μέσα από τραγωδίες και θριάμβους, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού πατέρα και προπονητή τους, τα αδέλφια επιδιώκουν με κάθε κόστος να αφήσουν το ανεξίτηλο σημάδι τους στα πιο διάσημα ρινγκ.

Πρωταγωνιστούν: Zac Efron, Lily James, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney, Maxwell Jacob Friedman, Chavo Guerrero Jr. and Holt McCallany

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Κόλλησες” με την steampunk αισθητική του Poor Things; Τότε θα λατρέψεις αυτές τις 5 ταινίες12.09.2018

Η προετοιμασία των πρωταγωνιστών

Έχει ήδη σχολιαστεί έντονα η εμφάνιση κυρίως του Zac Efron, ο οποίος είναι πιο μυώδης από ποτέ για τις ανάγκες του ρόλου του, Kevin Von Erich. Μάλιστα, ο σεφ του “The Bear”, Jeremy Allen White, έχει δηλώσει πως δεν ήθελε να βρίσκεται δίπλα του στο κάδρο γιατί η σωματική τους διαφορά θα ήταν εμφανής, παρόλο που και ο ίδιος έβαλε μύες για να υποστηρίξει τον ρόλο του.

Ο Efron από νωρίς κατάλαβε ότι έπρεπε να “πορωθεί” προκειμένου να φτάσει στο σημείο που ήθελε. “Το μόνο που κάνεις είναι να τρως, να κοιμάσαι, να προπονείσαι και να παλεύεις. Αυτό ήταν που έκαναν στην αληθινή τους ζωή. Στην προετοιμασία για την ταινία, αρχίσαμε όλοι να βρισκόμαστε στο ρινγκ αλλά οι ζωές μας έξω από αυτό ήταν σχεδόν ανύπαρκτες, και αυτό ήταν που με βοήθησε να καταλάβω τη νοοτροπία του Kevin” έχει πει ο Efron. Ακόμη, τον κινητοποίησε πολύ να ξέρει ότι ο αληθινός Kevin θα παρακολουθούσε κάποια στιγμή την ταινία. Και, φυσικά, η γνωριμία τους τροφοδότησε ακόμη περισσότερο την προσέγγισή του στον ρόλο.

"The Iron Claw" του Sean Durkin

“The Iron Claw” του Sean Durkin

Παράλληλα, οι πρωταγωνιστές έκαναν εκτενείς προπονήσεις πάλης. Είχαν ως σύμβουλο τον πρώην σταρ του WWE, Chavo Guerrero Jr -ο πατέρας του είχε προπονήσει ορισμένα μέλη της οικογένειας Von Erich- και η δουλειά του εκτιμήθηκε. “Ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε τον Chavo Guerrero να μας καθοδηγεί καθ’ όλη τη διαδικασία” είπε ο Jeremy Allen White, και συνέχισε “Ήταν εκπληκτικά μορφωμένος και επιδέξιος. Και η διαδικασία ήταν φοβερά τρομακτική στην αρχή γιατί βλέπεις επαγγελματίες να παλεύουν, βλέπεις τον Chavo να κάνει όσα κάνει και μοιάζει απίθανο ότι εσύ θα μπορούσες να κάνεις οτιδήποτε τέτοιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Παιδιά του Χειμώνα: Μήπως η νέα σαρωτική ταινία του Alexander Payne δεν είναι απλώς μία ακόμη χριστουγεννιάτικη ταινία;12.09.2018

Ο ίδιος ο Kevin Von Erich σχολίασε για τον Guerrero πως “Έκανε πολύ καλή δουλειά με το να πιέζει τους ηθοποιούς και να τους προετοιμάζει. Είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο δείχνει και τα πήγαν πολύ καλά”.

Η αληθινή τραγική ιστορία της οικογένειας

Ο πατέρας της οικογένειας, Fritz Von Erich, ήταν ο ίδιος σπουδαίος επαγγελματίας παλαιστής και στη συνέχεια προπονητής των πέντε εκ των έξι γιων του, τους οποίους ο ίδιος ενθάρρυνε να εμπλακούν στον χώρο της πάλης. Πραγματικά, η οικογένεια θριάμβευσε στην επαγγελματική πάλη στο Τέξας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Ωστόσο, η οικογένεια Von Erich βίωσε πολύ μεγάλες τραγωδίες. Ο πρώτος γιος του Fritz, Jack, πέθανε από πνιγμό σε ηλικία μόλις 6 ετών το 1959. Ο David Von Erich (στην ταινία τον υποδύεται ο Harris Dickinson) πέθανε το 1984 από εντερίτιδα στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Τόκιο, κατά τη διάρκεια περιοδείας, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Με τον ξαφνικό θάνατο του David, ο πατέρας τους όρισε τον Mike (Stanley Simons) ως τον αντικαταστάτη που θα συμπλήρωνε το τρίο πάλης. Δέχτηκε τον ρόλο αλλά μετά από ένα χειρουργείο που τον αποδυνάμωσε αρκετά, αρνούμενος να παραιτηθεί, οδηγήθηκε στην κατάθλιψη και, στη συνέχεια, στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Τελικά το 1987 αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση χαπιών Placidyl σε ηλικία 23 ετών. Σε σημείωμα που άφησε στην οικογένειά του ζητούσε συγγνώμη, γράφοντας πως πίστευε ότι τους ντρόπιαζε.

Τα πραγματικά αδέρφια Von Erich

Τα πραγματικά αδέρφια Von Erich

Οι πρωταγωνιστές του "The Iron Claw"

Οι πρωταγωνιστές του “The Iron Claw”

Ο Chris, ο μικρότερος γιος, πάντοτε βρισκόταν σε σύγκριση με τους αδερφούς του. Μπήκε στην πάλη αλλά δεν ήταν αρκετά ψηλός και έπασχε από άσθμα. Ένας τραυματισμός στον αγκώνα τον ανάγκασε να σταματήσει την πάλη εντελώς και, τελικά, αυτοκτόνησε το 1991, πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι, σε ηλικία 21 ετών. Ο Kerry (Jeremy Allen White), από την άλλη, ήταν ο πιο επιτυχημένος αδερφός στην επαγγελματική πάλη. Είχε, μάλιστα, κερδίσει και το πρωτάθλημα NWA Worlds Heavyweight το 1984. Όμως, το 1986 ενεπλάκη σε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα και τραυμάτισε σοβαρά το δεξί του πόδι. Κατάφερε να επιστρέψει στο ρινγκ αλλά η κατάσταση του ποδιού του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να το ακρωτηριάσει. Επέστρεψε και πάλι στην πάλη με προσθετικό μέλος αλλά δεν άντεχε τον πόνο και άρχισε να παίρνει παυσίπονα. Η ψυχική του κατάσταση δεν ήταν καλή. Χώρισε, έχασε την επιμέλεια των παιδιών του και το σπίτι του, και, τελικά, το 1993 αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του στο στήθος σε ηλικία 33 ετών.

O Jeremy Allen White ως Kerry Von Erich. Photo credit: Devin Yalkin

O Jeremy Allen White ως Kerry Von Erich. Photo credit: Devin Yalkin

Ο μόνος από τα αδέρφια που ζει σήμερα είναι ο Kevin (Zac Efron). Ο πατέρας τους πέθανε το 1997 σε ηλικία 68 ετών. Όλοι αυτοί οι θάνατοι (3 εκ των οποίων ήταν αυτοκτονίες) έχουν δημιουργήσει τον μύθο που ονομάζεται “η κατάρα των Von Erich”. Ωστόσο, η τρίτη γενιά της οικογένειας έχει ήδη εμπλακεί θερμά με την επαγγελματική πάλη, τόσοι οι δύο γιοι του Kevin, Marshall και Ross, από το 2012, όσο και η κόρη του Kerry, Lacey, από το 2007 έως το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα Παιδιά του Χειμώνα: Μήπως η νέα σαρωτική ταινία του Alexander Payne δεν είναι απλώς μία ακόμη χριστουγεννιάτικη ταινία;12.09.2018

Chris Von Erich: Γιατί αυτός ο αδερφός δεν υπάρχει πουθενά στην ταινία;

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Sean Durkin, ήθελε από πάντα να κάνει ταινία τη ζωή της οικογένειας Von Erich, όντας ο ίδιος μεγάλος φαν της επαγγελματικής πάλης. Ήδη από το 2015 ξεκίνησε την έρευνα και η συγγραφή του σεναρίου κράτησε εφτά χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πέντε πρώτα χρόνια, ο Chris υπήρχε στο σενάριο.

"The Iron Claw" του Sean Durkin

“The Iron Claw” του Sean Durkin

“Κάποια στιγμή ως σεναριογράφος και κινηματογραφιστής, οφείλεις να πεις πως αν κάνω ένα βήμα πίσω και το δω ως χαρακτήρες σε ένα χαρτί και ως ταινία, υπάρχει μια επαναληψιμότητα των θανάτων του Kerry, του Mike και του Chris, όλοι πέθαναν με τον ίδιο τρόπο, όπου είτε με όπλο, είτε με χάπια σε ένα χωράφι αυτοκτόνησαν” δήλωσε ο Durkin. “Υπάρχει τόσο μεγάλη τραγωδία σε αυτή την οικογένεια που μια ταινία δεν θα μπορούσε να την αντέξει. Τελικά το έβγαλα γιατί έμοιαζε σαν την διαφορά που θα έκανε την ταινία. Με τον Chris θα χανόταν ο ρυθμός της ταινίας, το βάρος και η επικέντρωση, η οποία προσπαθούσε να είναι σχετικά με την επιβίωση του Kevin αλλά χανόταν στο μέγεθος της τραγικότητας. Έπρεπε να βρω αυτή την ισορροπία για να δουλέψει το σενάριο σε βαθμό που να δουλεύεται και η ταινία” συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟνειρικό Σενάριο: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα ταινία με τον Nicolas Cage12.09.2018

Πώς φάνηκε η ταινία στον Kevin Von Erich, τον μοναδικό εν ζωή αδερφό;

Ο Kevin Von Erich ανταποκρίθηκε θετικά τόσο στην απεικόνιση της επαγγελματικής πάλης, όσο και στην ερμηνεία του Zac Efron, που τον υποδύθηκε. Ωστόσο, είχε ορισμένες ενστάσεις.

Η πιο σημαντική είναι η εικόνα που βγαίνει μέσω της ταινίας για τον πατέρα του και προπονητή του, Fritz, ο οποίος αποτυπώθηκε ως αυταρχικός. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Kevin “Αρχικά, καθώς βγαίνει η ταινία, θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι είναι ταινία. Γίνεται για διασκέδαση. Είναι αρκετά ιστορική αλλά θα σας πω ότι ο πατέρας μου ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Τον αγαπούσα πολύ. Ήταν ένας έντιμος, καλός άντρας. Ο λόγος του ήταν σπαθί. Όταν του έδινες το χέρι, ήταν συμβόλαιο, ήταν τίμιο. Θέλω όλοι να ξέρουν ότι φαίνεται αρκετά σιχαμερός σε αυτή την ταινία. Θα νόμιζες πως εξαιτίας της πίεσης του Fritz αυτοκτόνησαν τα αδέρφια μου. Δηλαδή, το γιατί κάποιος να αυτοκτονήσει, με ξεπερνάει προσωπικά αλλά ήταν τα ναρκωτικά. Αυτά το έκαναν. Αυτό, και το γεγονός ότι ο Kerry έχασε το πόδι του και δεν μπορούσε να επιστρέψει. Ο Mike, με εκείνον τον πυρετό, δεν θα επέστρεφε. Ήταν ένα αποκαρδιωτικό συναίσθημα του να απογοητεύσεις τους πάντες και νιώθεις χώμα. Όλα μου τα αδέρφια ήταν απόλυτα πιστά, κι αυτό ήταν, η ντροπή και οι ενοχές της αποτυχίας. Δεν ήταν εξαιτίας του πατέρα μου”.

Ακόμη, σε συνδυασμό με την απουσία του Chris, υπάρχουν και κάποιες άλλες ιστορικές ανακρίβειας, ορισμένα γεγονότα δηλαδή που δεν έγιναν όπως δείχνει η ταινία. Όπως κι αν έχει, εξακολουθεί πράγματι να είναι απλώς μια ταινία.

Δείτε πρώτα το τρέιλερ:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b