MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TAINIA

Ονειρικό Σενάριο: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα ταινία με τον Nicolas Cage

Το “Ονειρικό Σενάριο”, η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage, έρχεται στους κινηματογράφους στις 11 Ιανουαρίου από την Tanweer. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη δείτε.

Φωτεινή Νικολίτσα | 10.01.2024

O Nicolas Cage τα τελευταία χρόνια είναι ασταμάτητος! Επαναπροσδιόρισε την καριέρα του μέσα από τους κινηματογραφικούς ρόλους που επέλεξε αλλά και ανέδειξε ακόμη περισσότερο το ταλέντο του στην υποκριτική. Στις 11 Ιανουαρίου θα δούμε στη μεγάλη οθόνη αυτό που πολλοί κριτικοί ονομάζουν “μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του” στην έκτη ταινία στην οποία συμμετείχε μέσα σε έναν χρόνο! Πρόκειται για το “Ονειρικό Σενάριο” (στα αγγλικά “Dream Scenario”) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νορβηγού Kristoffer Borgli και παραγωγή του Ari Aster.

Είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Borgli, μετά την καυστική μαύρη κωμωδία με τίτλο “Sick of Myself” του 2022, και η πρώτη του αγγλόφωνη. Οι κριτικές είναι διθυραμβικές, ο Cage αποθεώνεται -έλαβε και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Ας δούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη δείτε στους κινηματογράφους.

Η Αφίσα για το "Ονειρικό Σενάριο" του Kristoffer Borgli

Η Αφίσα για το “Ονειρικό Σενάριο” του Kristoffer Borgli

Πλοκή & Cast

Πλοκή: Tα πάντα στη ζωή του Paul Matthews (Nicolas Cage), ενός βαρετού ακαδημαϊκού και οικογενειάρχη, ανατρέπονται καθώς εκατομμύρια άγνωστοι αρχίζουν ξαφνικά να τον βλέπουν στα όνειρά τους. Όταν όμως αυτές οι νυχτερινές επισκέψεις πάρουν εφιαλτική τροπή, ο Πολ αναγκάζεται να τα βγάλει πέρα με την αναπάντεχη φήμη του.

Παίζουν: Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Michael Cera, Tim Meadows, Dylan Gelula, Dylan Baker και Kate Berlant.

Γιατί είπε το “ναι” ο Nicolas Cage

Η ταινία αρχικά επρόκειτο να σκηνοθετηθεί από τον Ari Aster με πρωταγωνιστή τον Adam Sandler αλλά μετά την επιτυχία του “Sick of Myself” θεώρησαν καλύτερο να σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Borgli, που υπέγραφε το σενάριο. Όμως, ο Borgli δεν ήθελε τον Sandler αλλά τον Cage. Έτσι, τον προσέγγισε ο Aster κι εκείνος δέχτηκε. Όμως γιατί αυτόν τον ρόλο;

"Ονειρικό Σενάριο" του Kristoffer Borgli

“Ονειρικό Σενάριο” του Kristoffer Borgli

Αυτό που τον ώθησε ουσιαστικά να παίξει αυτόν τον ρόλο είναι πως είχε βιώσει την ίδια εμπειρία με τον κεντρικό ήρωα. Βέβαια, δεν εννοούμε το να είναι κανείς διάσημος, κάτι που ο Cage γνωρίζει σε όλη του τη ζωή, αλλά το να αποκτήσει κάποιος εν μια νυκτί μια διασημότητα που δεν ελέγχει και δεν ζήτησε. Ο Cage ήρθε αντιμέτωπος με το φαινόμενο των meme που φτιάχνονταν από τις ερμηνείες του ή με compilation βίντεο στο YouTube όπως το “Nicolas Cage Losing His Sh*t”, τα οποία γίνονταν viral.

“Αυτό που μου συνέβη, πρέπει να είμαι ο πρώτος ηθοποιός που ξυπνά ένα πρωί και κάποιος έχει φτιάξει ένα μοντάζ με εμένα να καταρρέω και να φρικάρω, και να ξεδιαλέγει στιγμές από διαφορετικές ταινίες και μετά να το βάζει online, νομίζω λεγόταν ‘Nicolas Cage Loses His Shit’. Και μετά έγινε viral μέσα σε ένα βράδυ σε όλο τον κόσμο και το κοίταζα κι έλεγα ‘Τι μου συμβαίνει;'” έχει δηλώσει ο Nicolas Cage.

Και κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να το σταματήσει νομικά, δεν μπορούσε να κάνει κάτι για αυτό. “Έμεινα εκεί κι αυτό άρχισε να γίνεται meme και photoshop και μπλουζάκια” κι όταν διάβασε το “Ονειρικό Σενάριο” είπε το “ναι” γιατί “Είχα παρόμοια συναισθήματα με αυτά που ο Paul έχει σχετικά με τα όνειρα που μετά γίνονται εφιάλτες. Νομίζω ήταν μια ευκαιρία να τοποθετήσω κάπου αυτά τα συναισθήματα, να μετατρέψω αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάτι λίγο αξιόλογο και να κάνω κάτι αρνητικό να γίνει θετικό”.

Η μεταμόρφωση του Nicolas σε Paul

Για τον κάθε ηθοποιό παίζει σημαντικό ρόλο η εμφάνιση του χαρακτήρα. Είναι θα λέγαμε το τελευταίο σκαλοπάτι που θα τον “βάλει” στον ρόλο και θα τον βοηθήσει στην ερμηνεία του. Αυτός ο ρόλος δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς ο Nicolas Cage πραγματικά μεταμορφώθηκε. Και ήταν κάτι που και ο ίδιος επιθυμούσε ακράδαντα οπότε διάλεξε και το ύφος των μαλλιών του, όπως έχει κάνει στο παρελθόν και για άλλους ρόλους.

"Ονειρικό Σενάριο" του Kristoffer Borgli

“Ονειρικό Σενάριο” του Kristoffer Borgli

Ο Paul δεν είναι καθόλου σαν εμένα, σκόπιμα, σε σχέση με την σωματικότητα. Έπεσε πολλή σκέψη στην εμφάνιση, θέλαμε με τον σκηνοθέτη να το πάμε όσο πιο μακριά από την δική μου, ας το πούμε, παρουσίαση. Δεν σκεφτόσουν τον λεγόμενο Nick Cage αλλά ότι ήταν ο Paul Matthews, ένας καθηγητής της εξελικτικής βιολογίας που δουλεύει στο πανεπιστήμιο και διδάσκει φοιτητές. Είναι ένα ακαδημαϊκός, όχι ένας κινηματογραφικός αστέρας ή ένας rock star. Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους προβολείς, κανένα ενδιαφέρον για τα φώτα της δημοσιότητας” τονίζει ο Cage.

Ο σκηνοθέτης για την ταινία

Ο Kristoffer Borgli έδειξε από την πρώτη του μεγάλου μήκους ενδιαφέρον για παρόμοιες θεματικές με το “Ονειρικό Σενάριο”. Στο “Sick of Myself” εξερευνά τις ακρότητες που μπορεί να φτάσει η πρωταγωνίστρια προκειμένου να αποκτήσει προσοχή τόσο από τον περίγυρό της, όσο κι από τα media. Κι εκεί σκηνές ονείρου δεν λείπουν και, μάλιστα, αργείς να ξεχωρίσεις πότε είναι σκηνή ονείρου και πότε πραγματικότητα. Εδώ, παρόμοιες θεματικές βγαίνουν στην επιφάνεια. Πώς βιώνει ένας απλός άνθρωπος την απότομη διασημότητα; Πώς αντιδρά ο περίγυρός του σε αυτή την αλλαγή; Τι γίνεται όταν έρθει η δημόσια κατακραυγή;

Σύμφωνα με τον ίδιο τον σκηνοθέτη “Η ιδέα βρίσκεται παλιά όταν δούλευα σε βίντεοκλαμπ. Πάντα θεωρούσα ότι τα όνειρα είναι οι πιο συναρπαστικές τοποθεσίες που μπορείς να βρεις στο σινεμά. Κι εξελίχθηκε με αστείο τρόπο όταν έβγαλα αυτή την ιδέα από το φυσικό της περιβάλλον, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια ταινία τρόμου ή ένα θρίλερ, και το πέταξα στην κοινοτοπία της κουλτούρας μας”. 

Nicolas Cage & Kristoffer Borgli στα γυρίσματα της ταινίας "Ονειρικό Σενάριο"

Nicolas Cage & Kristoffer Borgli στα γυρίσματα της ταινίας “Ονειρικό Σενάριο”

Για τον Borgli ήταν κομβικό να εστιάσει στις πρώτες στιγμές που γίνεται ο Paul διάσημος. “Ήθελα αυτό το αίσθημα του να βρίσκεται κανείς στο μάτι του κυκλώνα και στο πώς αυτές οι αρχικές στιγμές της διασημότητας είναι συχνά ιδιωτικές. Υπάρχει ένα δημόσιο κομμάτι της διασημότητας του Paul που εμφανίζεται και κάνει συνεντεύξεις και συναντά εταιρείες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του, αλλά δεν ήθελα να παραβλέψω τις πολύ ιδιωτικές στιγμές αυτού του φαινομένου που συμβαίνουν μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Υπάρχει μια διαμάχη ανάμεσα σε αυτόν και την οικογένειά του. Ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτό παρά για την κουλτούρα της διασημότητας από έξω”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧρυσές Σφαίρες: Η Λίλι Γκλάντστοουν γράφει ιστορία ως η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που βραβεύεται12.09.2018

Ανακαλύψτε μόνοι σας εάν πράγματι αυτή είναι μια από τις καλύτερες ερμηνείες του Nicolas Cage και γνωρίστε τον νέο και ανερχόμενο σκηνοθέτη Kristoffer Borgli από τις 11 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Tanweer.

Δείτε το τρέιλερ:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b