MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Γεωργία Λαλέ, παρά τη λογοκρισία, αναζητά «Αλκυονίδες μέρες» στο Bios

Με μια περφόρμανς η εικαστικός που έπεσε θύμα της λογοκριτικής νοοτροπίας του υπουργού Εξωτερικών, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για δωρεά σεντονιών πάνω στα οποία γυναίκες «θα έχουν ονειρευτεί έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης».

Monopoli Team

Η λογοκρισία που υπέστη το έργο της διά χειρός του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη δεν πτόησε την εικαστικό Γεωργία Λαλέ. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού η δημιουργός της ροζ σημαίας που καθαιρέθηκε ανανεώνει την έκκλησή της για προσφορά σεντονιών από γυναίκες και θηλυκότητες, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Η Γεωργία Λαλέ θα βρεθεί αυτό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, από τις 12.00-17.00, στο BIOS, της οδού Πειραιώς 84, όπου θα παρουσιάσει την performance «Αλκυονίδες μέρες». Σε αυτό το πλαίσιο, η εικαστικός κάνει ανοιχτό κάλεσμα για δωρεά σεντονιών κατά τη διάρκεια της performance.

Όπως σημειώνεται, «όλα τα μεγέθη, χρώματα και μοτίβα σεντονιών είναι δεκτά. Η μόνη προϋπόθεση είναι να τα έχουν χρησιμοποιήσει οι γυναίκες για την ανάπαυσή τους και να έχουν ονειρευτεί πάνω σε αυτά έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης».

Μετά το πέρας της performance, η εικαστικός θα πάρει τα σεντόνια στη Νέα Υόρκη, όπου εδρεύει, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία έργων κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Εκ μέρους των διοργανωτών σημειώνεται η παράκληση τα σεντόνια να είναι καθαρά, ενώ θα απαγορεύεται η είσοδος κάθε είδους υγρών στο χώρο της performance. Η είσοδος – έξοδος στο κοινό θα επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓεωργία Λαλέ: Ποια είναι η καλλιτέχνις πίσω από τη ροζ σημαία – Ο πολλαπλός συμβολισμός του έργου της12.09.2018

Την ίδια ημέρα το κοινό θα μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον για τον περιορισμένο αριθμό μεταξοτυπιών των έργων της Γεωργίας Λαλέ «Flag» και «Neighborhood Guilt».

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b