MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Γεωργία Λαλέ: Ποια είναι η καλλιτέχνις πίσω από τη ροζ σημαία – Ο πολλαπλός συμβολισμός του έργου της

Η Γεωργία Λαλέ, εικαστική καλλιτέχνις και μαχήτρια του καρκίνου, μίλησε με ιδιαίτερο πάθος για το έργο της.

Monopoli Team

H απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας, σύμβολο της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν τη χώρα, που εμφανίστηκε σε έκθεση στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δείχνει, με απόλυτη σαφήνεια, το πόσο μακρύς είναι ο δρόμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το έργο «Neighborhood Guilt» της Γεωργίας Λαλέ εμφανίστηκε στο προξενείο στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την παρουσίαση Ελλήνων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική μεγαλούπολη, αλλά αποσύρθηκε γρήγορα – μετά και από παρέμβαση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Μαξιμιλιανού, ο πρόξενος Ντίνος Κωνσταντίνου, ο οποίος έχει την ευθύνη των εκθέσεων, δέχθηκε παρατηρήσεις για την επιλογή του. Είχε προηγηθεί και η τοποθέτηση του επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, που καταδίκαζε την αλλαγή χρώματος της ελληνικής σημαίας.

Ένα έργο με πολλαπλά μηνύματα

Στην επίσημη παρουσίαση της σημαίας ξεκαθαρίστηκε πως «πραγματεύεται το φαινόμενο της γυναικοκοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας. Το έργο τέχνης είναι φτιαγμένο από σεντόνια που δώρισαν γυναίκες από την Ελλάδα. Αυτές οι γυναίκες, φαινομενικά, έχουν λίγα κοινά, αλλά έχουν όλες ξαπλώσει σε αυτά τα σεντόνια απελπισμένες και φοβισμένες».

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b