MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Τρετινοΐνη: Ένα αντιγηραντικό μόριο, 20 φορές πιο ισχυρό από τη ρετινόλη

Ανακάλυψε τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα από τη χρήση τρετινοΐνης, του πιο ισχυρού μορίου ρετινοειδών.

Monopoli Team

Στην κατηγορία των ρετινοειδών, υπάρχει ένα που ξεχωρίζουν ακόμα και οι δερματολόγοι για τη δράση του: η τρετινοΐνη.

Αν είχες κάποια πιο σοβαρή δερματική πάθηση, όπως ακμή, ίσως είσαι ήδη εξοικειωμένη με αυτό το παράγωγο βιταμίνης Α. Αλλά όπως αποδεικνύεται, η τρετινοΐνη δεν διατηρεί απλώς το δέρμα σου καθαρό, αλλά έχει πολλά περισσότερα οφέλη.

Τι είναι η τρετινοΐνη;

Η τρετινοΐνη είναι ένα συνταγογραφούμενο σκεύασμα για τοπική θεραπεία και ένα από τα πιο ισχυρά ρετινοειδή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δέρμα. Γνωστό και ως ρετινοϊκό οξύ, εγκρίθηκε για πρώτη φορά από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το 1971 ως θεραπεία για την ακμή. Μόλις έγινε διαθέσιμη στο κοινό, πολλοί ανακάλυψαν ότι αυτή η μορφή ρετινοειδούς προκάλεσε επίσης σημαντικές βελτιώσεις για τα σημάδια γήρανσης του δέρματος , όπως οι λεπτές γραμμές και η ανομοιόμορφη υφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Notox»: Η νέα anti-ageing τάση που καταλαμβάνει τον χώρο της ομορφιάς12.09.2018

Η τρετινοΐνη διατίθεται σε τοπική κρέμα, τζελ ή υγρή μορφή και έχει διαφορετικά επίπεδα αντοχής. Η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες και την ικανότητα κάθε δέρματος να ανέχεται το συστατικό.

Τα οφέλη της τρετινοΐνη

Η τρετινοΐνη λειτουργεί παρόμοια με άλλους τύπους ρετινοειδών, αλλά θεωρείται ισχυρότερο από τα άλλα και είναι η μόνη μορφή ρετινοειδούς που έχει δοκιμαστεί για τη θεραπεία και την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και της ακμής.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b