MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Είμαστε Πάτσι, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η κωμωδία «Είμαστε Πάτσι», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, θα συνεχίσει, από τη νέα χρονιά, να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν, στο Σύγχρονο Θέατρο.

| Φωτογραφίες: © Corina Diamantakou
Monopoli Team

Η νεανική ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» συνεχίζει, από τις 28 Ιανουαρίου 2024, να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα με την κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι, στο Σύγχρονο Θέατρο.

H ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προηγούμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γόνιμη κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρρίπτουν την κυρίαρχη λογική που διαχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.

Κάθε Κυριακή στις 14:30, στο Σύγχρονο Θέατρο, η κωμωδία «Είμαστε Πάτσι», με τις φοβερές μουσικές της Άννης Θεοχάρη και της Χαράς Γιαννούλα και με μια ταλαντούχα ομάδα νέων ηθοποιών, θα συνεχίσει να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα που τα ακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυντεχνία του Γέλιου: 12 χρόνια μεγαλώνει γερά παιδιά12.09.2018

Λίγα λόγια για το έργο…

Μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο, μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένας φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος. Η  αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται αποδεκτά ως συνεταιράκια, και είναι – κορίτσια και αγόρια – εξίσου υπεύθυνα για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια… θα έλεγε κανείς. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς» που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. Βέβαια αυτός ο καινούριος «μπαμπάς» μοιάζει να ξεσπάει στο σπίτι μόνο τον θυμό και την επιθετικότητα που έχει εισπράξει ο ίδιος στον χώρο εργασίας του. Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια αποφασίζουν μια μέρα να προβάρουν μια «εξέγερση» και το σκάνε απ’ το σπίτι. . .

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών με έναν απλό, αυθόρμητο και διασκεδαστικό τρόπο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Volker Ludwig
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Μουσική επιμέλεια: Κώστας Νικολόπουλος
Χορογραφία: Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα

Παίζουν: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου

Διάρκεια: 90’ με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10€ (Με τηλεφωνική κράτηση). Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8€
Πληροφορίες: more: https://www.more.com/theater/eimaste-patsi/ | Συντεχνία του Γέλιου: https://syntexniageliou.gr/eisitiria-eimaste-patsi/ | Ταμείο Θεάτρου
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 14:30
Διασκευή: Συντεχνία του Γέλιου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/eimaste-patsi/
Πληροφορίες Χώρου: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι (Δίπλα στο μετρό Κεραμεικός). Τηλ. 210 3464380. Ε: [email protected] | https://sychronotheatro.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b