MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μία ελληνική πόλη στην ταξιδιωτική λίστα των New York Times για το 2024

Μία ελληνική πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους 52 προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2024, σύμφωνα με τους New York Times.

Monopoli Team

Οι New York Times δημοσίευσαν και φέτος μια λίστα με 52 μέρη για ταξίδια, επιλέγοντας προορισμούς που καλύπτουν κάθε είδος ταξιδιού (περιπέτεια, φύση, γαστρονομία, πολιτισμός κ.ά.). Από το Παρίσι που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έως το Μάουι της Χαβάης, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές το 2023, υπάρχει ένας καλός λόγος για να επισκεφθεί κανείς κάθε μέρος της φετινής λίστας.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέρη βρίσκεται και μία ελληνική πόλη. Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη φιγουράρει στην 43η θέση της ταξιδωτικής λίστας των New York Times. Είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός στη λίστα.

New York Times: Η Θεσσαλονίκη στους 52 προορισμούς της χρονιάς

Πηγή: Shutterstock

«Η Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 316 π.Χ. και πήρε το όνομά της από μια αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι γνωστή για τα βυζαντινά ψηφιδωτά της, καθώς και για τα κλαμπ, τα καφέ και τα μπαρ της. Απολαύστε ένα ποτήρι ούζο κατά μήκος του κόλπου – σε αντίθεση με την Αθήνα, η Θεσσαλονίκη είναι πάνω στο νερό – και δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε τον Όλυμπο», επισημαίνει ο συντάκτης των NYT.

Πηγή: Shutterstock

Επίσης, οι New York Times αναφέρουν ότι η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει φέτος το EuroPride, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου. Πρόκειται για τη δεύτερη ευκαιρία της πόλης για τη διοργάνωση, αφού η εκδήλωση είχε ακυρωθεί το 2020 λόγω πανδημίας, σημειώνει το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTripadvisor: Ποιο ελληνικό νησί μπήκε στους top 10 προορισμούς του κόσμου για το 202412.09.2018

Ακολουθεί ολόκληρη η ταξιδιωτική λίστα των New York Times για το 2024:

1. The Path of Totality, Βόρεια Αμερική
2. Παρίσι, Γαλλία

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b