MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Μετά τα Χριστούγεννα: Εύκολα tips για αποτοξίνωση

Μερικές αλλαγές στη ρουτίνα σας που βοηθούν στο 100% να αποτοξινωθείτε από τις υπερβολές των γιορτών.

Photo by Francesca Hotchin on Unsplash
Photo by Francesca Hotchin on Unsplash
Monopoli Team

Το σώμα μας, διαθέτει εκ φύσεως μια θαυμαστή «μηχανή» αποτοξίνωσης που δουλεύει ασταμάτητα, σε 24ωρη βάση. Είναι το συκώτι και τα νεφρά, τα δύο όργανα από τα οποία περνούν καθημερινά όλες οι ανεπιθύμητες ουσίες για να εξουδετερωθούν και στη συνέχεια να αποβληθούν.

Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός μας δεν ανυπεράσπιστος είναι απέναντι στις επικίνδυνες τοξίνες. Έτσι κάπως ξεκαθαρίζουμε ότι η επιδερμίδα δεν είναι ένα όργανο αποτοξίνωσης.

Παρόλα αυτά, οι χριστουγεννιάτικες ατασθαλίες μπορούν να «γράψουν» σε αυτή με ευκολία και έτσι μερικοί τρόποι αποτοξίνωσης για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων μπορούν να φανούν σωτήριοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο beauty & pampering δώρο που σας αξίζει αυτές τις γιορτές!12.09.2018

Από ιατρικής πλευράς, ο όρος skin detox δεν είναι δόκιμος. Αυτό που εμπερικλείεται στον ορισμό του, είναι να προστατέψει κανείς το δέρμα του από πιθανές περιβαλλοντικές τοξίνες, όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV, που σε συνδυασμό με κακή διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, υπερβολικό stress, ελλιπή ή υπερβολικό καθαρισμό μπορούν να προκαλέσουν φθορά στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας aka φραγμό.

Διαβάστε περισσότερα στο okmag.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ διαιτολόγος μας λέει πώς δεν θα πάρουμε κιλά τις γιορτές!12.09.2018

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b