MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

5 έξυπνες στρατηγικές για να ενισχύσεις την υγεία του εγκεφάλου σου

Αναζητάτε τρόπους δράσης για να παραμείνετε ευκρινείς, να μεγιστοποιήσετε την εγκεφαλική ισχύ, να βελτιώσετε την ψυχική υγεία;

Monopoli Team

Οι υγιείς συνήθειες και νοοτροπίες που υιοθετείτε αυτή τη στιγμή μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην προστασία και τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου σας μακροπρόθεσμα. Ποιες είναι όμως ακριβώς οι βασικές συνήθειες και οι παράγοντες του τρόπου ζωής που διατηρούν τον εγκέφαλο «νεανικό» για όσο το δυνατόν περισσότερο; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο η λήψη μιας άλλης εφαρμογής παιχνιδιών εγκεφάλου ( η επιστήμη είναι αρκετά ασαφής σχετικά με το αν πραγματικά κάνουν κάτι).

Αντίθετα, οι καλύτερες στρατηγικές που υποστηρίζονται από την επιστήμη για να βελτιώσετε την εγκεφαλική δύναμη είναι οι εξής παρακάτω.

Δημιουργήστε στόχους υψηλού επιπέδου και ορίστε μίνι-στόχους στην πορεία

Το να θέσετε και να εργαστείτε για έναν πολύτιμο στόχο υποστηρίζει τόσο την ευεξία όσο και τα εγκεφαλικά συστήματα. Ο καθορισμός στόχων είναι μια πολύ καλή άσκηση για το μετωπικό δίκτυο του εγκεφάλου, την περιοχή που εμπλέκεται σε εκτελεστικές λειτουργίες υψηλού επιπέδου, τη λογική και τη λήψη αποφάσεων, την ανάκτηση πληροφοριών και τη ρύθμιση των συναισθημάτων (για να αναφέρουμε μόνο μερικά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεχωριστά γούρια μουσείων και ιδρυμάτων τέχνης για ένα καλότυχο και ευτυχισμένο 202412.09.2018

Όταν ασχολείστε με τον καθορισμό στόχων, τον προγραμματισμό και την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, ασκείτε το μετωπικό σας δίκτυο. Ο μετωπιαίος λοβός σας είναι το πρώτο μέρος του εγκεφάλου που είναι ευάλωτο με την πάροδο του χρόνου, οπότε οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να τον ενισχύσετε είναι καλό.

Χτίστε την αυτοπεποίθησή σας

Η οικοδόμηση αυτοπεποίθησης μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου σας και να σας προετοιμάσει για την καλύτερη επίλυση προβλημάτων, την ανθεκτικότητα και την καινοτομία.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστική περιδιάβαση σε μουσεία και εκθέσεις: 20+1 προτάσεις12.09.2018

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b