MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS ΔΩΡΑ

Ξεχωριστά γούρια μουσείων και ιδρυμάτων τέχνης για ένα καλότυχο και ευτυχισμένο 2024

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα e-shop και τα πωλητήρια ιδρυμάτων και μουσείων τέχνης και πολιτισμού θα βρείτε τα πιο πρωτότυπα και μοναδικά χριστουγεννιάτικα γούρια για μια καλότυχη νέα χρονιά γεμάτη ευημερία, ευτυχία και ασφάλεια.

Γούρι 2024 «Πύλη της Ευημερίας» - Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Αριστούλα Ζαχαρίου

Σημαντικά μουσεία τέχνης και ιδρύματα πολιτισμού της Αθήνας εμπνέονται από την πλούσια συλλογή τους, το πολύτιμο έργο τους, καθώς και τη νέα χρονιά που μπαίνει σε λίγο καιρό, και μάς παρουσιάζουν τα νέα πρωτότυπα και μοναδικά χριστουγεννιάτικα γούρια τους για ένα ευτυχισμένο και καλότυχο 2024.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με αφορμή την τρέχουσα έκθεση «Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο» και τη χάντρα που είχε ως φυλαχτό κάποιος από τους Μακεδόνες πολεμιστές που έπεσε στη μάχη, το Cycladic Shop εμπνέεται από διαφορετικές παραδόσεις και παρουσιάζει τη νέα σειρά αντικειμένων Cycladic Protection, μια συλλογή ιδιαίτερων δώρων με δυνατούς συμβολισμούς. Ανάμεσα τους, τα γούρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για το 2024: Η «Πύλη της Ευημερίας», ένα κόσμημα εμπνευσμένο από τις πύλες των αρχαίων ελληνικών σπιτιών που διακοσμούνται με Γρύπες, μυθικά όντα των αρχαίων πολιτισμών, προστάτες των θησαυρών, κυρίως του χρυσού, που συνδέεται με την ευημερία του σπιτιού, την προστασία και την ευτυχία. Καθώς και η «Ασπίδα», ένα κόσμημα εμπνευσμένο από τη μακεδονική ασπίδα. Η ασπίδα, ήδη από τα Ομηρικά Έπη, θεωρούταν ένα εκ των σημαντικότερων δημιουργημάτων του ανθρώπου για την ασφάλεια του.
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο Cycladic Shop

Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου

Στο Πωλητήριο του Κεντρικού Κτιρίου της ΕΠΜΑΣ θα βρείτε το γούρι της Εθνικής Πινακοθήκης για το 2024, εμπνευσμένο από τον « Άγγελο – Πολεμιστή» του Γιώργου Σικελιώτη, χαρακτικό του 1976 που ανήκει στη συλλογή τους. Αντλεί τη φόρμα του από το σχήμα των φτερών του αγγέλου που αναπτύσσονται δυναμικά διεκδικώντας το μέλλον με θάρρος και πίστη, σαν μια ανοιχτή αγκαλιά που μάς υποδέχεται όλους.
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο nationalgallery.gr

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Καθώς, σύμφωνα με το Κινέζικο Ημερολόγιο, το 2024 θεωρείται η «Χρονιά του Δράκου», το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή εμπνέεται από την πλούσια συλλογή του χαρακτικών και αντικειμένων τέχνης και παρουσιάζει τα γούρια του 2024 από επιχρυσωμένο ασήμι: Ένα μενταγιόν και ένα γούρι – βραχιόλι με δράκους. Η ρίζα της λέξης «δράκος» είναι ελληνική και προέρχεται από το ρήμα “δέρκομαι” που σημαίνει “Βλέπω”. Μια ονομασία που παραπέμπει σε έναν δράκο άγρυπνο φρουρό-φύλακα, ισχυρό σύμβολο ειρήνης, προστασίας, ευημερίας και καλοτυχίας.
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο Goulandris Shop

Μουσείο Μπενάκη

Στο Benaki Museum Shop θα βρείτε και φέτος ιδιαίτερα γούρια εμπνευσμένα από την πλούσια συλλογή του Μουσείου Μπενάκη. Εμείς στα new entries ξεχωρίσαμε το «Γούρι – Μικρομέρια Ακροπολιτάνα» -ενδημικό φυτό της Ακρόπολης, σύμβολο επιβίωσης, αναγέννησης και ελπίδας- της Λίνας Σπάρη. Το μενταγιόν και βραχιόλι «Ρόδακας» της Μαργαρίτας Μυρογιάννη,  εμπνευσμένο από τη διακόσμηση ενός σφαιρικού αρυβάλλου του 6ου αιώνα π.Χ. Καθώς και το «Γούρι – Φιγούρα» από ορείχαλκο και ύφασμα της Νίκης Ορφανού, εμπνευσμένο από κεντήματα των συλλογών του Μουσείου.
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο Benaki Museum Shop

Μουσείο Ακρόπολης

Το Πωλητήριο του Μουσείου Ακρόπολης μάς καλεί να συνοδεύσουμε τις γιορτινές ευχές μας για το 2024 με επιτραπέζια γούρια και διακοσμητικά στολίδια, εμπνευσμένα από τις συλλογές εκθεμάτων του. Το Γούρι του 2024 σχεδίασε η Μαργαρίτα Μυρογιάννη. Πρόκειται για κρεμαστό κόσμημα και επιτραπέζιο γούρι με τη μορφή τροχού, φτιαγμένο από επιχρυσωμένο ορείχαλκο. Είναι εμπνευσμένο από μικρό χάλκινο τροχό, που αφιερώθηκε στο ιερό της Ακρόπολης γύρω στο 480–470 π.Χ. Ο τροχός θεωρείται σύμβολο της τύχης και των απρόβλεπτων γυρισμάτων της, της αστάθειας και του ευμετάβλητου στην ανθρώπινη ζωή.
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο theacropolismuseum.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Αττική για γιορτινές, οικογενειακές βόλτες12.09.2018

Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στο Artshop του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη θα βρείτε πρωτότυπα γούρια για όλα τα γούστα. Για το 2024 ξεχωρίσαμε το βραχιόλι “σκαραβαίος” από μπρούτζο και σμάλτο Alaleon, σύμβολο ευημερίας και καλής τύχης. Το παιχνιδιάρικο χρωματιστό βραχιόλι-γούρι με στοιχεία από ασήμι αλιssachni αλλά και το γούρι-βραχιόλι από ατσάλι και μαργαριτάρι του γλυκού νερού της Μαρίας Αμφιλοχιάδου.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Γούρι του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για το 2024, σε  επιμέλεια-κατασκευή Μαρίας Λιώνη, είναι εμπνευσμένο από σπλίγκα (καρφίτσα), που στόλιζε τη γυναικεία φορεσιά της Καρπασίας Κύπρου (19ος αι.) και απεικονίζει ένα πεζούνι (περιστέρι), σύμβολο ειρήνης, ελευθερίας και ελπίδας. Μπορείτε να το βρείτε στο e-shop του ΕΙΜ.
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο nhmuseum-shop.gr

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Museum Shop του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς διαθέτει μια μοναδική συλλογή αντικειμένων και εκδόσεων του ΠΙΟΠ, μέσα από την οποία μπορούμε να διαλέξουμε, αυτές τις γιορτές, δώρα για εμάς και τους αγαπημένους μας. Από τη χριστουγεννιάτικη συλλογή ξεχωρίζουν τα Γούρια του 2024 -επιτραπέζιο, μενταγιόν, βραχιόλι, από την Έλενα Κίττα. Σύμφωνα με την ίδια τη δημιουργό: «Το γούρι, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το ΠΙΟΠ, έχει ως αφετηρία τον αριθμό 24, σύμβολο της ισορροπίας».
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο piopmuseumshop.gr

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προτείνει, τις φετινές γιορτές, επιλεγμένα χειροποίητα αντικείμενα, ειδικά φτιαγμένα για το M Shop του. Ανάμεσα τους πανέμορφα κεραμικά και Plexi γούρια για την καινούρια χρονιά.
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο megaron.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού θα κάνουμε Ρεβεγιόν φέτος; 10 αγαπημένα εστιατόρια για την πιο gourmet εορταστική εμπειρία12.09.2018

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στο SNFCC Store του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα βρείτε μια ευρεία γκάμα αντικειμένων και δώρων. Από τη χριστουγεννιάτικη συλλογή προσέξαμε το διακοσμητικό χειροποίητο Κεραμικό Ρόδι – Γούρι 2023 σε διαφορετικά σχέδια που δημιουργήθηκε από το εργαστήρι Τρεις Γραμμές, καθώς και το περιδέραιο – γούρι 2024 της Έλενας Κουρεμένου.
*Δείτε περισσότερες επιλογές στο SNFCC Shop

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b