MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αποφασισμένοι για ταξίδια στις γιορτές οι Ευρωπαίοι, παρά τους φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα

Τα ταξίδια κατά την περίοδο των εορτών – κυρίως σε δημοφιλείς προορισμούς – αναμένεται να αυξηθούν κατά 22%.

Monopoli Team

Tα ταξίδια μέσα στην Ευρώπη κατά την εορταστική περίοδο υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2022, παρά τις προειδοποιήσεις για την ασφάλεια από τις αρχές σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, καθώς οι καταναλωτές παραμένουν αποφασισμένοι να χαρούν τις διακοπές, παρατείνοντας την έκρηξη που σημειώνεται στα ταξίδια μετά την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 5 μέρη του κόσμου που όλοι θέλουν να επισκεφθούν τα Χριστούγεννα12.09.2018

Συνωστισμός επικρατεί τελευταία σε χριστουγεννιάτικες αγορές και δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα πόλεων όπως το Μόναχο και το Παρίσι, αν και με ισχυρή παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ τα ταξίδια κατά την περίοδο των εορτών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία αναμένεται να αυξηθούν κατά 22% πάνω από τα επίπεδα του 2022, σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας ForwardKeys για τα ταξίδια.

Οι χριστουγεννιάτικες αφίξεις σε τόπους όπως η Ιταλία, η Αυστραλία και η Σουηδία έχουν επίσης αυξηθεί κατά 25% ή και περισσότερο σε διάστημα έτους.

Η κορύφωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η ζήτηση για ταξίδια παραμένει αυξημένη μετά την πανδημία, λένε στελέχη και αναλυτές, με κάποιους να ταξιδεύουν για να δουν την οικογένειά τους για πρώτη φορά φέτος μετά την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: Αυτοί είναι οι top 24 προορισμοί για το 202412.09.2018

Φρένο για λίγο αλλά νικά η επιθυμία για ταξίδια

Στα τέλη Νοεμβρίου, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας προειδοποίησαν για αυξανόμενο κίνδυνο επιθέσεων που συνδέεται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, με τη μεγαλύτερη απειλή να προέρχεται από εν δυνάμει «μοναχικούς λύκους».

Δύο ισλαμιστικές επιθέσεις τον Οκτώβριο στη Γαλλία και το Βέλγιο στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και αυτές οι δύο χώρες, η Αυστρία, η Σλοβενία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχουν αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατική απειλή. Η Ιταλία επανέφερε τους μεθοριακούς ελέγχους με τη Σλοβενία, επικαλούμενη τον κίνδυνο να εισέλθουν στη χώρα μαχητές.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b