MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Gua Sha: Μια αρχαία πρακτική με σύγχρονα οφέλη για την επιδερμίδα

Ανακάλυψε τα πάντα για το gua sha και όλα όσα προσφέρει στο δέρμα.

Monopoli Team

Πρώτα ήρθε η αναβίωση του jade roller, που υποστήριξε τα οφέλη για την απολέπιση του δέρματος καθώς και τη θεραπευτική έλξη. Αλλά αν πραγματικά ελπίζεις να επεκτείνεις την ολιστική αυτοφροντίδα σου στη σφαίρα της γλυπτικής γρήγορα θα επενδύσεις στο gua sha. Πρόκειται για μια αρχαία κινεζική θεραπεία που είναι δύσκολο να προφερθεί (λέγεται gwa-sa), αλλά εκπληκτικά απλή στην κατανόηση.

Έγινε γρήγορα mainstream: με υποστήριξη από celebrities, καθώς και virality στα social media. Πράγματι, νέα έρευνα από το The Body Shop μόλις κατονόμασε τις 12 πιο δημοφιλείς τάσεις «SkinTok» από το 2023, κατατάσσοντας το gua sha στην τρίτη θέση. Αλλά αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι το gua sha και πώς μπορείς να αποκομίσεις τα οφέλη από τη χρήση του, είσαι στο σωστό μέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 skincare trends που έρχονται δυναμικά το 202412.09.2018

Τι είναι το gua sha;

Το Gua sha μπορεί να μεταφραστεί κυριολεκτικά ως «ξύσιμο άμμου». Η τεχνική προέρχεται από την αρχαία Κίνα και περιλαμβάνει το «ξύσιμο» των μυών κατά μήκος των διαφορετικών μεσημβρινών του σώματος, χρησιμοποιώντας μια μικρή, λεία πέτρα.

Η έντονη παραδοσιακή περιποίηση σώματος, που αφήνει κόκκινα σημάδια σε όλο το δέρμα, έχει πλέον εξελιχθεί σε μια πιο ήπια, θεραπευτική πράξη προσώπου, περισσότερο γνωστή για τα φημολογούμενα οφέλη της στο περίγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr. 

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b