MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Απώλεια μνήμης: Το είδος διατροφής που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη

Ο αντίκτυπος της διατροφής στη γνωστική υγεία.

Monopoli Team

Νέα έρευνα δείχνει ότι οι διατροφικές προσεγγίσεις για τη μείωση της υπέρτασης ή η δίαιτα «DASH» μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διατήρηση της γνωστικής υγείας εκτός από την υγεία της καρδιάς. Η δίαιτα DASH δίνει έμφαση στα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα, τα λαχανικά και τις άπαχες πρωτεΐνες και συνιστά τη μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών και νατρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ τέχνη της καλής διατροφής και πώς θα την εξασκήσουμε12.09.2018

Ακολουθώντας μια δίαιτα σχεδιασμένη για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά τη μέση ηλικία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την απώλεια μνήμης αργότερα στη ζωή σας. Ο ισχυρισμός προέρχεται από μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Alzheimer’s and Dementia, που εξετάζει πώς η δίαιτα DASH θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία καθώς μεγαλώνουμε.

Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με νόσο Αλτσχάιμερ, την πιο κοινή και διαδεδομένη μορφή άνοιας, όλο και αυξάνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαρκίνος στο πάγκρεας: Τα συμπτώματα και τα νεότερα δεδομένα για τις θεραπευτικές επιλογές12.09.2018

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τη δίαιτα DASH, πώς μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της γνωστικής έκπτωσης και πώς να ακολουθήσετε το διατροφικό πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b