MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τα επιδόματα που «κόβονται» με το νέο πλαίσιο

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπολογίζει πως το νέο φορολογικό σύστημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα περιορίσει σημαντικά τις… απώλειες του κράτους και παράλληλα θα περιορίσει τη “σπατάλη” σε κοινωνικά επιδόματα.

Monopoli Team

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το νέο φορολογικό πλαίσιο έχει διπλή στόχευση. Να περιορίσει τη φοροδιαφυγή αλλά και τις δαπάνες.

Το ελάχιστο τερμακτό εισόδημα στα 10.000 ευρώ εξυπηρετεί τον πρώτο στόχο και παράλληλα βοηθά και στον δεύτερο, καθώς “πετάει” εκτός επιδομάτων πολλούς επαγγελματίες. Το ζήτημα που προκύπτει βέβαια είναι αν πράγματι δεν έχουν τα επιδόματα, όσοι μείνουν έξω. Με το ισχύον καθεστώς δεκάδες είναι τα επιδόματα και ενισχύσεις που χορηγούνται με κριτήριο το ύψος του εισοδήματος, όπως το επίδομα στέγασης, το φοιτητικό επίδομα και αυτά αναμένεται να “κοπούν”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισοδηματικά κριτήρια αποτελούν κλειδί για την εγγραφή στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ρεύματος όπως επίσης και για τη παροχή έκτακτων επιδομάτων όπως το Market Pass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: Τι αλλάζει στη φορολογία τους και ποια θα είναι τα πρόστιμα12.09.2018

Εισοδηματικά κριτήρια κάτω των 10.000 ευρώ έχουν επίσης:

Επίδομα στέγασης: Για το συγκεκριμένο επίδομα, το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το μέγιστο ύψος του ετήσιου συνολικού εισοδήματος ανέρχεται σε 21.000 ευρώ, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Το ποσό του επιδόματος στέγασης ορίζεται για τον δικαιούχο στα 70 ευρώ το μήνα το οποίο προσαυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιχείρηση «καθαροί λογαριασμοί»: Τουλάχιστον 10.920 ευρώ θα μπορούν να δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b