MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Επιχείρηση «καθαροί λογαριασμοί»: Τουλάχιστον 10.920 ευρώ θα μπορούν να δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ο φόρος που θα προκύπτει για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα μπορεί να είναι μικρότερος από τα 983 ευρώ.

Monopoli Team

Την επιχείρηση «καθαροί λογαριασμοί» με τους ελεύθερους επαγγελματίες βάζει μπροστά το οικονομικό επιτελείο σήμερα καθώς ο Υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει άρδην αλλαγή σκηνικού στη φορολόγηση της «παρεξηγημένης» αυτής επαγγελματικής ομάδας.

Η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη ότι «δεν μπορεί ο εργοδότης ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώνει μικρότερο φόρο από τον εργαζόμενο του, πόσο μάλλον όταν ο εργαζόμενος αμείβεται με τον κατώτατο μισθό» θέτει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το υπουργείο οικονομικών.

Η κεντρική ιδέα του νέου φορολογικού τοπίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ότι αναμένεται να τεθεί ένα ελάχιστο αποδεκτό φορολογητέο εισόδημα, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τις 10.920 € μεικτά, δηλαδή 780€ που είναι ο κατώτατος μισθός επί 14 μήνες.

Με δεδομένο ότι ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής είναι 9%, ο φόρος που θα προκύπτει δεν θα μπορεί να είναι μικρότερος από τα 983€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε πρατήρια καυσίμων και καταστήματα λιανικής12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b