MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Airbnb: Τι αλλάζει στη φορολογία τους και ποια θα είναι τα πρόστιμα

Αυστηρότερο πλαίσιο στη διαδικασία παροχής στοιχείων στις φορλογικές αρχές, αλλά και αυστηρές ποινές σε όσους και όσους δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο.

Monopoli Team

Με δεδομένα αρκετά φαινόμενα φοροδιαφυγής. αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού με την επίσημη ξενοδοχειακή αγορά, πέρα από τις δράσεις που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ μπαίνει σε τροχιά και το νέο μνημόνιο, που συνυπέγραψαν, τη Δευτέρα, η ΑΑΔΕ και οι πλατφόρμες Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Airbnb, Booking.com και Expedia Group/VRBO.

Με βάση τον νέο αυτό μνημόνιο, οι ψηφιακές πλατφόρμες θα πρέπει να καταθέτουν πλήρη στοιχεία για το είδος, την περιοχή και την έκταση των ακινήτων που εκμισθώνονται, αλλά και το ύψος των εσόδων που αποφέρουν στους διαχειριστές κτλ.

Παράλληλα, με το μνημόνιο συμφωνήθηκε να δίνεται και η δυνατότητα ελέγχου της κίνησης χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς από και προς τους διαχειριστές. Με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, με τον “πλούτο” των στοιχείων αυτών, είναι εφικτό με διασταυρώσεις να αποκαλύπτονται περιπτώσεις μη δήλωσης ακινήτων, κι εν γένει παραπλανητικών στοιχείων, που εν τέλει οδηγούν σε απόκρυψη εισοδημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAirbnb: Τώρα μπορείτε να κάνετε διακοπές στην πραγματική ροζ βίλα της Barbie12.09.2018

Αναλυτικά, με τη νέα συμφωνία, οι ψηφιακές πλατφόρμες πλέον:
  • Εισάγουν συντακτικούς ελέγχους στο πεδίο όπου αναγράφονται οι αριθμοί μητρώου των ακινήτων (ΑΜΑ/ ΕΣΛ/ ΜΑΓ), προς αποφυγή λαθών και καταστρατηγήσεων από τους διαχειριστές.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b