MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στέφανος Μουαγκιέ: «Με την παλιά σχολή σκηνοθετών δεν θα μπορούσε ένας μαύρος ηθοποιός να παίξει Επίδαυρο» (vid)

“Χάρη στην νέα σχολή σκηνοθετών, ναι θα μπορούσε ένας μαύρος ηθοποιός να παίξει για παράδειγμα και τον Ιππόλυτο στην Επίδαυρο” απάντησε ο Στέφανος Μουαγκιέ στον Φώτη Σεργουλόπουλο.

Monopoli Team

Ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς της ΕΡΤ “Η Παραλία”, Στέφανος Μουαγκιέ βρέθηκε σήμερα (02/11) καλεσμένος στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά “Πρωίαν σε είδον” και μεταξύ άλλων μίλησε για την νέα γενιά σκηνοθετών, για τα στερεότυπα που συνεχίζουν να υπάρχουν για τους μαύρους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και για την Επίδαυρο, που ήταν για εκείνον ένα “όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, όταν συμμετείχε στην παράσταση “Φάκελος Βάνκαου” σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα.

Για τους στερεοτυπικούς ρόλους που συνήθως δίνουν σε μαύρους ηθοποιούς, ο Στέφανος Μουαγκιέ απάντησε: “Πρέπει να έχεις το σθένος να αρνηθείς και ρόλους. Εγώ έχω βρεθεί πολλές φορές σε εσωτερικό διάλογο για κάποιους ρόλους που έκανα πριν. Όταν ξεκινάς από την πρώτη σου δουλειά με έναν ρόλο που δεν μιλά σωστά ελληνικά, μόνος σου χτίζεις το στερεότυπο”.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ρώτησε αν θα έβλεπε έναν μαύρο ηθοποιό να παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, για παράδειγμα εκείνον του Ιππόλυτο, στην Επίδαυρο. “Με την νέα σχολή σκηνοθετών, ευτυχώς ναι θα μπορούσε, με την παλιά σχολή σκηνοθετών, όχι δεν θα γινόταν” απάντησε τότε ο ηθοποιός.

“Ευτυχώς έρχεται μια νέα γενιά σκηνοθετών που έχει να προτείνει πράγματα, για παράδειγμα ο Δημήτρης Λάλος είχε κάνει το Τάβλι και οι δύο βασικοί ρόλοι ήμασταν εγώ και ο Σαμουήλ Ακίνολα, δύο μαύροι ηθοποιοί. Δεν κλώτσησε σε κανέναν και παραλίγο να είχαμε υποψηφιότητα για βραβείο Χορν με αυτή την παράσταση” ανέφερε ο ηθοποιός για τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπροσώπηση περισσότερων μαύρων ηθοποιών στο ελληνικό θέατρο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Στέλλα Χαραμή και το Monopoli.gr, ο Σαμουήλ Ακίνολα είχε επίσης αναφερθεί στη συνεργασία του με τον Δήμητρη Λάλο, η οποία για εκείνον ήταν καθοριστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαμουήλ Ακίνολα: Η περιπέτεια του να είσαι Έλληνας, μαύρος, ηθοποιός12.09.2018

«Στην αρχή έλεγα πως απασχολούμαι στο θέατρο, δεν παραδεχόμουν πως είμαι ηθοποιός. Όμως, κάποια στιγμή ο Δημήτρης Λάλος με παρότρυνε να μην ‘αποποιούμαι την ευθύνη μου, να την αρθρώνω’. Ναι, είμαι ηθοποιός γιατί, κάπως, με έσπρωξε η τύχη και η ζωή» είχε αναφέρει, ενώ στην ίδια συζήτηση τόνισε τη συμβολή του Στέφανου Μουαγκιέ στην ιδέα να γραφτεί μια νέα ελληνική δραματουργία για τα παιδιά δεύτερης γενιάς .

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b