MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Παραλία: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς της ΕΡΤ – και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερα

Λίγο πριν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, είδαμε το πρώτο επεισόδιο της ολοκαίνουριας σειράς της ΕΡΤ και μεταφερθήκαμε για λίγο στα Μάταλα της δεκαετίας του ’60.

| Φωτογραφίες: © ΕΡΤ
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Για ακόμη μια χρονιά, η ΕΡΤ επενδύει στη μυθοπλασία και φέρνει στις οθόνες μας μια σειρά από παραγωγές, τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούμε να απολαύσουμε και στο ERTFLIX – όσοι από εμάς προτιμούμε το binge-watching. Μία από αυτές τις παραγωγές είναι “Η Παραλία”, η νέα δραματική σειρά σε σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου (“Σε Ξένα Χέρια”) και σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, η “Παραλία” είναι τοποθετημένη στα Μάταλα, τη δεκαετία του ’60, όταν οι χίπηδες είχαν “καταλάβει” τις σπηλιές και ζούσαν μία ζωή, πολύ διαφορετική από εκείνη που είχαν συνηθίσει οι ντόπιοι της περιοχής.

Λίγο πριν κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στις 22:45, εμείς είδαμε το πρώτο επεισόδιο της “Παραλίας” και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας.

Όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο – χωρίς spoilers!

Λίγο μετά το καλοκαίρι του 1969 και ενώ η Χούντα συνέχιζε να τρομοκρατεί τη χώρα, μία παραλία στα νότια της Κρήτης είχε γίνει το καταφύγιο των πιο ανοιχτόμυαλων ανθρώπων της εποχής, των γνωστών σε εμάς “χίπηδων”, που έρχονταν από όλο τον κόσμο (και την Ελλάδα) για να ζήσουν σε μία από τις πολλές διάσημες σπηλιές των Ματάλων.

Εκεί βρίσκεται και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος), ο “γιατρός” της κοινότητας των χίπηδων, με αρχηγό τον Πιτ (Κώστα Νικουλί). Από την αρχή γίνεται ξεκάθαρο ότι οι ντόπιοι είναι διχασμένοι – μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για την κλειστή κοινωνία ενός χωριού της Κρήτης τη δεκαετία του ’60. Άλλοι ιντριγκάρονται από την εντελώς πρωτόγνωρη ελευθερία με την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα, ενώ άλλοι (και ιδιαίτερα οι “ισχυροί” του χωριού) νιώθουν να απειλούνται από τη διαφορετικότητά τους και δεν αργούν να στραφούν εναντίον τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιούλικα Σκαφιδά: Κατέληξα πως το θέατρο δεν είναι ιερό12.09.2018

Η πιο διχασμένη οικογένεια φαίνεται να είναι εκείνη των Αρχοντάκηδων. Η νεαρή Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, μετά από δύο χρόνια, προς έκπληξη της μητέρας της, Αντιγόνης (Γιούλικα Σκαφιδά) και του σκληρού πατέρα της και ισχυρού άνδρα της περιοχής, Διονύση (Αλέξανδρος Λογοθέτης). Εκεί τους ανακοινώνει ότι σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης), ο οποίος πρόκειται να φτάσει τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη, για να ζητήσει και επίσημα το χέρι της.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καταλαβαίνεις ότι η επιστροφή της Υπατίας δεν θα είναι τόσο ειδυλλιακή. Το πρώτο βράδυ θα είναι καταλυτικό, αφού τότε θα γνωρίσει τα «παιδιά των λουλουδιών» και τον Χάρι, ο οποίος και θα διαταράξει την “τέλεια” σχέση της με τον Γιώργο. Παράλληλα, στο χωριό ο πατέρας της και οι άνθρωποί του κάνουν τα πάντα για να διώξουν τους χίπηδες της παραλίας, για να μπορέσουν να χτίσουν ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο, που θα αλλάξει ριζικά την περιοχή.

Το πρώτο επεισόδιο τελειώνει με μία αναπάντεχη δολοφονία – και εκεί συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ότι φαίνονται.

Εντυπώσεις και προσδοκίες

Η “Παραλία” θα προβάλλεται καθημερινά στις 22:45, ωστόσο το πρώτο τουλάχιστον επεισόδιο δεν άφηνε την εντύπωση μιας “καθημερινής” σειράς με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, το σενάριο καλογραμμένο χωρίς υπερβολές και οι χαρακτήρες είχαν το βάθος που τους επέτρεψε η μία αυτή ώρα του επεισοδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ: Ακόμη πιο ανατρεπτική η σειρά επιστρέφει τη νέα σεζόν – Οι πρώτες φωτογραφίες12.09.2018

Εννοείται ότι με τέτοιο καστ, μόνο υψηλές προσδοκίες μπορείς να έχεις για τις ερμηνείες. Η Γιούλικα Σκαφιδά προσεγγίζει το ρόλο της μητέρας (στον οποίο εγώ τουλάχιστον δεν την είχα συνηθίσει) με αναπάντεχη φρεσκάδα, οι Δανάη Μιχαλάκη και Γιάννης Κουκουράκης έδειξαν την ίδια χημεία που είχαμε δει στις Άγριες Μέλισσες, ο Δημήτρης Μοθωναίος διατηρεί το μυστήριο που χρειάζεται ο χαρακτήρας του και ο Νικόλας Παπαγιάννης είναι ανατριχιαστικός ως Γράντος.

Εννοείται ότι ανυπομονούμε να δούμε και τον Μάκη Παπαδημητρίου, ο οποίος υποδύεται έναν αστυφύλακα, με στόχο να ρίξει φως στη δολοφονία που πρόκειται να σοκάρει την τοπική κοινωνία.

Προς το παρόν, η “Παραλία” είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενη παραγωγή και χάρη στην χρονική περίοδο, στην οποία διαδραματίζεται έχει χώρο να εξερευνήσει πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ΕΡΤ επενδύει ξανά στην μυθοπλασία: Ποιες είναι οι νέες σειρές που θα δούμε τη νέα σεζόν12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b