MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αμερικανοί για το μέλλον της Γάζας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εξετάζουν «σειρά πιθανών συνδυασμών», στην περίπτωση που η Χαμάς εκδιωχθεί από την εξουσία – Το Ισραήλ δεν επιθυμεί να κυβερνήσει στον θύλακα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εξετάζουν «σειρά πιθανών συνδυασμών» για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας στην περίπτωση που η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εκδιωχθεί από την εξουσία, δήλωσε χθες, Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Μιλώντας στην Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας – στη διάρκεια μιας συνεδρίασης που διακόπηκε πολλές φορές από τις φωνές των διαδηλωτών που ζητούσαν να «σώσετε τα παιδιά της Γάζας» – ο Μπλίνκεν επεσήμανε ότι η Χαμάς δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν επιθυμεί να το πράξει ούτε το Ισραήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε εγρήγορση οι αρχές της χώρας έναντι του κινδύνου τρομοκρατικών απειλών12.09.2018

Τα σενάρια για το μέλλον του παλαιστινιακού θύλακα

Μεταξύ των δύο αυτών επιλογών «υπάρχει μια σειρά ενδεχόμενων συνδυασμών τους οποίους εξετάζουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή εμείς, όπως και άλλες χώρες», εξήγησε ο Αμερικανός υπουργός.

«Σε κάποια δεδομένη στιγμή, αυτό που θα είχε περισσότερο νόημα θα ήταν μια αποτελεσματική και αναζωογονημένη Παλαιστινιακή Αρχή να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και, τελικά, της ασφάλειας της Γάζας», εκτίμησε ο Μπλίνκεν.

Αν η Παλαιστινιακή Αρχή δεν μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Γάζας, «τότε υπάρχουν άλλες προσωρινές διευθετήσεις οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν έναν αριθμό άλλων χωρών της περιοχής. Μπορεί να περιλαμβάνουν διεθνείς υπηρεσίες οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο στη διακυβέρνηση όσο και στην ασφάλεια», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα12.09.2018

Η Ουάσινγκτον συνομιλεί με το Ισραήλ και άλλες χώρες στην περιοχή για το πώς θα κυβερνηθεί ο παλαιστινιακός θύλακας στην περίπτωση που το Ισραήλ νικήσει στο πεδίο της μάχης, ωστόσο δεν έχει προκύψει ακόμη κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται από τις δύο χώρες είναι το ενδεχόμενο ανάπτυξης στη Γάζα μια πολυεθνικής δύναμης, στην οποία θα συμμετέχουν και Αμερικανικά στρατεύματα, ή την προσωρινή ανάληψη της εποπτείας του παλαιστινιακού θύλακα από τον ΟΗΕ, μετέδωσε χθες το Bloomberg.

Απαντώντας στο δημοσίευμα ο Λευκός Οίκος επεσήμανε ότι δεν συζητείται ούτε εξετάζεται η αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στη Γάζα στο πλαίσιο ειρηνευτικής δύναμης.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Πλάκα: Κατέρρευσε παλιό κτίριο μετά από έκρηξη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Επίκαιρα
Άλλη μια “πρωτιά” για την Ελλάδα: Πρώτη στο εργασιακό στρες – Σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους σε πίεση
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή
Επίκαιρα
Γ. Μαζωνάκης: Αναβάλλεται η νεκροψία – Τεχνικό σύμβουλο ορίζει η οικογένεια
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”