MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Awareness

#LoveYourSkin – Ας μιλήσουμε ανοιχτά για τα νοσήματα του δέρματος

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ζούμε με αυτό, μας αγκαλιάζει, μας προστατεύει… Οι πλέον ειδικοί για το Δέρμα, οι Δερματολόγοι μας παροτρύνουν να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε, ειδικά όταν υποφέρει από αυτοάνοσα και αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα.

ΕΑΔΕ
author-image Ελένη Δασκαλάκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον Δερματολόγο σου.

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας  για τα Αυτοάνοσα – Αυτοφλεγμονώδη Δερματικά Νοσήματα, που αφορούν σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας.

«Τα Αυτοάνοσα – Φλεγμονώδη Δερματικά Νοσήματα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της Δερματολογίας, με σημαντικότερα από αυτά την Ατοπική δερματίτιδα, την Ψωρίαση, τη Λεύκη, τη Γυροειδή αλωπεκία, τη Διαπυητική ιδρωταδενίτιδα και κάποια λιγότερο συχνά εμφανιζόμενα όπως ο Δερματικός ερυθηματώδης λύκος, η Εντοπισμένη σκληροδερμία και οι Πομφολυγώδεις δερματοπάθειες » ανέφερε ο κ. Ιωάννης Μπάρκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής  και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Και συνεχίζει λέγοντας «Τα νοσήματα αυτά όχι μόνο προκαλούν δερματικά εξανθήματα και έντονα συμπτώματα, όπως κνησμό, καύσο, δερματική δυσφορία,  αλλά επιπλέον μπορεί να συνοδεύονται από συστηματικές εκδηλώσεις και συννοσηρότητες και συχνά προκαλούν σοβαρές ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις (αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση, στιγματισμό). Όλα αυτά έχουν μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην προσωπική, επαγγελματική και ερωτική ζωή, διαταράσσοντας σοβαρά την ποιότητα ζωής των πασχόντων. Η έγκαιρη διάγνωση από δερματολόγο και κατά συνέπεια η συστηματική έναρξη θεραπείας μπορεί να ελέγξει τα νοσήματα αυτά και τα συμπτώματά τους παρέχοντας μια σημαντικά βελτιωμένη καθημερινότητα, καλύτερη ψυχολογία και ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτά».

Νέες και πολλά υποσχόμενες θεραπείες

Ο Πρόεδρος της ΕΔΑΕ αναφέρθηκε στα «καλά νέα» για τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτοάνοσα φλεγμονώδη νοσήματα του δέρματος. «Οι νέες πολλά υποσχόμενες θεραπείες που ήρθαν και αυτές που αναμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια προσθέτουν στην φαρέτρα των δερματολόγων ακόμη περισσότερα όπλα για να αντιμετωπίσουν τα συγκεκριμένα νοσήματα με μακροπρόθεσμα και καλύτερα αποτελέσματα και κυρίως με ασφάλεια και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, που και με την πολύτιμη βοήθεια των δημοσιογράφων θέλουμε ως ΕΔΑΕ να φτάσει στους πάσχοντες συνανθρώπους μας».

Διαβάστε επίσης: Υαλουρονικό οξύ: Νέα έρευνα το αναδεικνύει ως «booster νεότητας» για το δέρμα

Μία σημαντική ενημερωτική εκστρατεία

Η καμπάνια αφορά σε Αυτοάνοσα – Αυτοφλεγμονώδη Δερματικά Νοσήματα, γνωστά ή και λιγότερο γνωστά και σπανιότερα εμφανιζόμενα, που η βαρύτητα των συμπτωμάτων τους όχι μόνο ταλαιπωρεί τους ασθενείς αλλά επιπλέον διαταράσσει την καθημερινότητά τους, επιβαρύνει την ψυχολογία τους και εντέλει επεμβαίνει στην ποιότητα ζωής τους. Παράλληλα είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα συγκεκριμένα νοσήματα επιφέρουν έναν ρατσισμό και στιγματίζουν τους πάσχοντες οδηγώντας τους συχνά σε απομονωτισμό έως και στην κατάθλιψη.

Εύλογα, λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς την σημασία της ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού καθώς και την σημαντικότητα της αποστιγματοποίησης των παθήσεων αυτών. Ειδικότερα δε καθώς η έγκαιρη διάγνωσή των συγκεκριμένων παθήσεων και η συστηματική θεραπεία αυτών σε συνεργασία με τον Δερματολόγο μπορεί να ελέγξει τα συμπτώματα και τις νόσους προσφέροντας στους πάσχοντες μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα.

Η ΕΔΑΕ επέλεξε για τη διεξαγωγή της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα Αυτοάνοσα – Αυτοφλεγμονώδη Δερματικά Νοσήματα, όχι τυχαία, το φθινόπωρο και συγκεκριμένα ξεκινώντας από τις 14 Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβάνοντας έτσι τις Παγκόσμιες Ημέρες δύο εκ των πιο συχνών παθήσεων της κατηγορίας, δηλαδή της Ατοπικής Δερματίτιδας (14/9) και της Ψωρίασης (29/10).

Η εκστρατεία που ήδη ξεκίνησε το ταξίδι της εξελίσσεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, την «επιστημονική» – ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ μιλώντας για τις νόσους, την αντιμετώπισή τους και τα νέα σχετικά με τις καινούργιες θεραπείες. Στη δεύτερη φάση την «συναισθηματική» –  ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΜΕ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ και ΑΠΟΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΜΕ θέτοντας  την τέχνη στην υπηρεσία της υγείας και της ιατρικής επιστήμης, με μια ιδιαίτερης αισθητικής τεχνοτροπία και με εξαιρετικής ευαισθησίας κείμενα, παρουσιάζονται σε πίνακες κάποιοι καθημερινοί άνθρωποι, που κάνουν διαφορετικά επαγγέλματα, έχουν διαφορετική κοινωνική ζωή, διαφορετικά όνειρα και φιλοδοξίες αλλά έχουν ένα κοινό. Πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο – αυτοφλεγμονώδες δερματικό νόσημα, το οποίο όμως είναι το τελευταίο που αναφέρουν όταν συστήνουν τον εαυτό τους. Όχι γιατί δεν τους απασχολεί. Αλλά γιατί δεν τους ορίζει, δεν τους χαρακτηρίζει. Και φυσικά δεν επηρεάζει τη ζωή τους. Το συζητάνε με τον Δερματολόγο τους, το αντιμετωπίζουν μαζί του και απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους με την βασική συμβουλή από τον γιατρό και την ΕΔΑΕ: Να αγαπάς το δέρμα σου!

Η εκστρατεία μέσω της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης ταξιδεύει σε όλη την επικράτεια. Επιπλέον έχει ντύσει έναν συρμό του Μετρό και παρουσιάζει τους πίνακες-νοσήματα σε μια έκθεση ζωγραφικής στο κέντρο της Αθήνας,  στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), ανοιχτή στο κοινό από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Διεξάγεται δε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών:

Μεγάλος Χορηγός: ABBVIE

Χορηγοί: LA ROCHE POSAY, LILLY, NOVARTIS, PFIZER, UCB, AVENE, ADERMA, και DUCRAY.

Υποστηρικτές: SANOFI και AMGEN.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Θεραπευτική πλασμαφαίρεση: Πώς και πού γίνεται με ασφάλεια και πότε συστήνεται
The Art of Life
Μετά τα 50: Συνδέεται η εμμηνόπαυση με τη γήρανση;
The Art of Life
Φούσκωμα στην κοιλιά: Οι 7 πιο συχνές αιτίες και τι πραγματικά βοηθά
The Art of Life
Γυαλιά ηλίου: 6 λόγοι για να μην τα αποχωρίζεστε ούτε τον χειμώνα
The Art of Life
Fascia training: Γιατί όλοι μιλούν ξαφνικά για την περιτονία στην άσκηση
The Art of Life
Πλασμαφαίρεση: 7 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη θεραπεία που «καθαρίζει» το πλάσμα του αίματος
The Art of Life
Το πιο αρωματικό φθινοπωρινό πιάτο: Σαλάτα με σταφύλι, φέτα και καρύδια
The Art of Life
«Μπορώ να τρώω σύκα αν έχω διαβήτη;»
The Art of Life
Γιατί παρά τις συνεχείς εξελίξεις, ο καρκίνος των ωοθηκών εξακολουθεί να μας απειλεί;
The Art of Life
Βλεφαροπλαστική: Οι 4+1 πιο συχνοί μύθοι για την πιο δημοφιλή επέμβαση
The Art of Life
Μακαρονοσαλάτα με κεφίρ, λαχανικά και φέτα: Ένα χορταστικό γεύμα για την επιστροφή από τις διακοπές
The Art of Life
Μπορούν τα φάρμακα απώλειας βάρους να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;