MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ρουθ Φριθ: Η «χρυσή» αιωνόβια πρωταθλήτρια κόσμου

Η Ρουθ Φριθ σε ηλικία 100 ετών έγινε η γηραιότερη αθλήτρια που κατακτούσε χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιους αγώνες Masters, τα ακατάρριπτα μέχρι σήμερα ρεκόρ της Αυστραλής, που άρχισε τον στίβο σε ηλικία 73 ετών!

Monopoli Team

Η Ρουθ Φριθ αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα πως στη ζωή και στον αθλητισμό, η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός.

Σαν σήμερα στις 11 Οκτωβρίου 2009 η Ρουφ Φριθ από την Αυστραλία, σε ηλικία 100 ετών γινόταν η γηραιότερη αθλήτρια που κατακτούσε χρυσό μετάλλο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα το πέτυχε στους παγκόσμιους αγώνες Masters στο Σίδνεϊ και στο αγώνισμα της σφαιροβολίας με 4.07μ.

Γεννημένη στο Γκούλμπουρν της Νέας Νότια Ουαλίας, στις 23 Αυγούστου 1909, ονειρευόταν να γίνει δικηγόρος.

H μητέρα της Έλεν Φριθ ήταν μια σπουδαία πρωταθλήτρια, εκπροσώπησε την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 και του Τόκιο το 1964 αγωνιζόμενη στο μήκος, στο ύψος και στο πένταθλο, ενώ κατέκτησε τρία μετάλλια στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Κάρντιφ (1958) και στο Περθ (1962).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτοροθέα Λανγκ: Η φωτογράφος που έβγαλε μία από τις σπουδαιότερες φωτογραφίες στην ιστορία12.09.2018

Η Ρουφ Φριθ ασχολήθηκε με τη μουσική, όπως όμως αποδείχθηκε ο κλασικός αθλητισμός ήταν ο μεγάλος της έρωτας. Υπηρέτησε τον στίβο από διάφορα μετερίζια, υπήρξε επικεφαλής στον Ερασιτεχνικό Σύλλογο Στίβου Γυναικών, έχοντας τη δική της προσφορά στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού στην «πράσινη» ήπειρο.

Έκανε στροφή και έγινε ενεργή αθλήτρια το 1982 σε ηλικία 73 ετών! Πρωταγωνίστησε στα αγωνίσματα ρίψεων, ενώ ήταν η γηραιότερη γυναίκα που ολοκλήρωσε πένταθλο ρίψεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Το Σπίτι» του Δημήτρη Καραντζά στη Στέγη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b