MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Zaz: Δεν είμαι νοσταλγικός άνθρωπος. Ό,τι έζησα, το έζησα

Λίγο πριν την απολαύσουμε στη σκηνή του Γηπέδου Tae Kwon Do, μιλήσαμε με τη Zaz για τον ρομαντισμό, τη νοσταλγία, την ελευθερία και φυσικά για την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Μαριαλενα Μάλλιου | 09.10.2023 Cover Photo: Yann Orhan

Πόσοι θυμάστε το The Voice; Όχι την εκπομπή, αλλά την εφαρμογή (εμπνευσμένη από το αντίστοιχο show προφανώς), που είχε κυκλοφορήσει πριν από περίπου δέκα χρόνια και στην οποία μπορούσες να διαλέξεις ένα κομμάτι, να το τραγουδήσεις και να βαθμολογηθείς αναλόγως από τον αλγόριθμο. Εγώ πάντως το θυμάμαι και αυτό που θυμάμαι ακόμα πιο έντονα είναι ότι το αγαπημένο μου τραγούδι ήταν το Je Veux της Zaz.

Λίγα κομμάτια έχουν προκαλέσει τη φρενίτιδα που είχε καταφέρει να προκαλέσει τότε το Je Veux. Ακόμα κι αν δεν ήξερες γαλλικά, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή το είχες κι εσύ σιγοτραγουδήσει – ενώ το ακούμε στα ραδιόφωνα ακόμα και σήμερα, δεκατρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Εννοείται ότι η Zaz δεν επαναπαύτηκε στη μεγάλη επιτυχία του ντεμπούτου της. Από τότε έχει πουλήσει 5 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και μας έχει χαρίσει πολλά αγαπημένα τραγούδια, όπως τα Que vendra και Si jamais j’oublie. Από το 2010 μέχρι και σήμερα, έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό της και είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη που ανυπομονεί να την ακούσει live, στις 14 Οκτωβρίου στο Γήπεδο Tae Kwon Do.

Λίγο πριν την απολαύσουμε στη σκηνή, λίγο πριν μας ταξιδέψει με τη μοναδική φωνή της, εμείς μιλήσαμε με τη Γαλλίδα ερμηνεύτρια για τον ρομαντισμό, τη μουσική, τη νοσταλγία, την ελευθερία και φυσικά για την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Zaz, Photo: Yann Orhan

Τι είναι αυτό που σε εμπνέει να γράφεις τη μουσική σου;

Αυτό που με εμπνέει είναι το τι νιώθω, τα συναισθήματά μου, το τι βλέπω, το τι βιώνω. Η ίδια η ζωή.

Ο τρόπος που βλέπεις τη ζωή (όπως αυτό φαίνεται μέσα από τα τραγούδια σου) δείχνουν έναν ρομαντικό άνθρωπο. Θεωρείς τον εαυτό σου ρομαντικό;

Νομίζω πως είμαι ρομαντικός άνθρωπος, ναι.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ρομαντικό άνθρωπο να ζει στον σύγχρονο κόσμο;

Ο ρομαντισμός πάει μαζί με την ευαισθησία. Ορισμένες φορές δοκιμαζόμαστε από πράγματα που, ίσως, μας πληγώνουν πιο εύκολα. Άλλες φορές έχουμε την εντύπωση πως τα πράγματα δεν κυλούν αρκετά γρήγορα, ζούμε μέρα με τη μέρα έντονα.

Ελευθερία για μένα είναι να διαλέγεις τον εαυτό σου, να είσαι αυτός που θέλεις να είσαι.

Στο Que Vendra τραγουδάς για όσα μας φέρνει η ζωή, αλλά και για το πως εμείς οι ίδιοι γράφουμε το μονοπάτι μας. Εσύ πιστεύεις στη “μοίρα” και στο ότι κάποια πράγματα είναι γραφτό να συμβούν;

Πιστεύω στο πεπρωμένο, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω και ότι είμαστε ηθοποιοί στη ζωή μας, έχουμε τη δύναμη να δημιουργούμε αυτό που θέλουμε.

Τραγουδάς αρκετά συχνά για το παρελθόν και αυτό δίνει μία νοσταλγική αύρα στη μουσική σου. Εσύ είσαι νοσταλγική; Ποια είναι η σχέση σου με το παρελθόν;

Μιλάω πολύ λίγο για το παρελθόν, συχνά μιλάω για το παρόν. Νομίζω ότι είναι ένα συναίσθημα που συνδέεται με τη γαλλική γλώσσα. Όταν ακούμε ανθρώπους να μιλούν στα γαλλικά, υπάρχουν κάποια πράγματα που παραπέμπουν στη νοσταλγία γιατί υπάρχει πολύ συναίσθημα στον τρόπο που εκφράζουμε τα πράγματα, αλλά δεν είμαι νοσταλγικός άνθρωπος. Ό,τι έζησα, το έζησα. Δεν είμαι κάποιος που έχει τύψεις. Όταν σκέφτομαι το παρελθόν, το σκέφτομαι περισσότερο με χαρά ή θετικές αναμνήσεις.

Τι θα έλεγες στον νεαρότερο εαυτό σου, πριν τη φήμη;

Ότι όλα δεν θα είναι πάντα εύκολα, αλλά να πιστεύεις στο ένστικτό σου. Δεν θα έχει πάντα δίκιο ως προς την επιφάνεια, αλλά επί της ουσίας ναι.

Η συναυλία στην Αθήνα θα είναι ένα υπέροχο πάρτι. Ελπίζω όταν φύγετε να θέλετε να απολαύσετε τη ζωή ακόμα περισσότερο!

Στα τραγούδια σου μιλάς, επίσης, για την ελευθερία. Τι σημαίνει το να “είσαι ελεύθερος” για σένα;

Ελευθερία για μένα είναι να διαλέγεις τον εαυτό σου, να είσαι αυτός που θέλεις να είσαι.

Θα σε δούμε στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Ποια τραγούδια θα ακούσουμε στην συναυλία σου;

Με αυτό το live προσπαθήσαμε να αντλήσουμε υλικό από όλα τα άλμπουμ. Υπάρχουν μερικά τραγούδια και από τα 5 άλμπουμ για να μπορεί ο καθένας να βρει τον δρόμο του. Η ομάδα τεχνικών και μουσικών γύρω μου είναι μεγάλη. Είναι μαγεία!

Τέλος, υπάρχει κάτι που να θέλεις να πεις στον κόσμο που θα έρθει να σε δει;

Είμαι πολύ χαρούμενη που θα τους ξαναδώ. Θα είναι ένα υπέροχο πάρτι. Θα ζήσουμε πολλά συναισθήματα. Και ελπίζω όταν φύγουν από τη συναυλία να θέλουν να απολαύσουν τη ζωή ακόμα περισσότερο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑZaz: Η Γαλλίδα σταρ επιστρέφει για μία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Zaz εμφανίζεται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Γήπεδο Tae Kwon Do, Φάληρο. Μαζί με την Zaz θα εμφανιστούν οι Gadjo Dilo.

Εισιτήρια: 
Αρένα: 35 ευρώ
Καθήμενοι: 40 ευρώ
VIP: 80 ευρώ (περιορισμένες θέσεις)

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα www.more.com, τα καταστήματα Public και το υπολοιπο δικτυο του More.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b