MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Brain Fog: 5 βασικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του

Τι μπορείτε να τρώτε για να καταπολεμήσετε την ομίχλη εγκεφάλου;

Monopoli Team

Ο ομίχλη εγκεφάλου είναι ένα σύμπτωμα που σχετίζεται μεταξύ άλλων με το στρες και τις αλλαγές ύπνου. Και όταν εμφανίζεται μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και να συνοδεύεται με προβλήματα μνήμης και μειωμένη συγκέντρωση.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν να καθαρίσετε την ομίχλη του εγκεφάλου και να να λειτουργήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFoodprint: Φθινόπωρο στο ΕΜΣΤ με έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή12.09.2018

5 βασικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην απομάκρυνση της ομίχλης του εγκεφάλου

Ωμέγα-3 λιπαρά

Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι ένα απαραίτητο πολυακόρεστο λίπος και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το λαμβάνετε από την τροφή. Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι απαραίτητα για τη δημιουργία εγκεφαλικών κυττάρων καθώς και για τη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών. Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικοί αγγελιοφόροι που ελέγχουν τον τρόπο αποστολής και μεταφοράς των μηνυμάτων μέσω του εγκεφάλου σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Γαλλίδες πίνουν νερό αγκινάρας για το φούσκωμα και φαίνεται πως βοηθάει12.09.2018

Δύο ωμέγα-3 λιπαρά που ονομάζονται εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιδυαεξανοϊκό οξύ (DHA) έχουν ιδιαίτερη σημασία. Το DHA είναι ο κύριος τύπος λίπους που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλός σας. Αυτοί οι δύο τύποι ωμέγα-3 λιπαρών βρίσκονται σε σημαντικές ποσότητες σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, ο γαύρος, η ρέγγα και το σκουμπρί.

Βιταμίνη D

Αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη έχει πολλές λειτουργίες, όπως τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού σας συστήματος και τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου από το σώμα σας. Η επίτευξη βέλτιστων ποσοτήτων βιταμίνης D στο σώμα σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ομίχλης του εγκεφάλου, καθώς τα ανεπαρκή επίπεδα μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλό σας. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί επίσης να αυξήσουν τη φλεγμονή στο σώμα σας. Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να μειώσει την υγεία και τη λειτουργία του σώματός σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εγκεφάλου σας.

Η κύρια πηγή βιταμίνης D προέρχεται από τον ήλιο, αλλά υπάρχουν διατροφικές πηγές που παρέχουν επίσης στον οργανισμό σας αυτή τη λιποδιαλυτή βιταμίνη. Αυτό περιλαμβάνει τρόφιμα όπως τα θαλασσινά, τα αυγά που περιλαμβάνουν τον κρόκο, τα γαλακτοκομικά και τα εμπλουτισμένα προϊόντα όπως τα δημητριακά, ο χυμός πορτοκαλιού και η μαργαρίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 λόγοι για να τρως περισσότερα ροδάκινα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b