MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Imagine Dragons vs Daniel: Αψηφώντας την κακοκαιρία για ένα live που περιμέναμε καιρό

Οι Imagine Dragons βρέθηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας τη στιγμή που ο Daniel σάρωνε, εμείς βρεθήκαμε στο live τους στο ΟΑΚΑ και σας μεταφέρουμε την όλη εμπειρία έτσι όπως τη ζήσαμε.

Φωτεινή Νικολίτσα | 07.09.2023

Χθες, ημέρα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία του αμερικανικού pop rock συγκροτήματος Imagine Dragons στην Ελλάδα, στο ΟΑΚΑ. Ναι, ήταν την ημέρα που η κακοκαιρία ονόματι Daniel έφτασε και στην πρωτεύουσα και πλημμύρισε πολλούς από τους κεντρικούς της δρόμους με την πολιτική προστασία να στέλνει αυτές τις γνωστές επείγουσες ειδοποιήσεις στα κινητά μας για περιορισμό των μετακινήσεων. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Πριν την συναυλία

Μια συναυλία σαν κι αυτή, ενός συγκροτήματος δηλαδή που είναι παγκοσμίως γνωστό και επιλέγει για πρώτη φορά να συμπεριλάβει την χώρα μας ως έναν από τους σταθμούς της περιοδείας του Mercury World Tour (όπως ονόμασαν τη δική τους) είναι λογικό πως θα προσελκύσει πολύ κόσμο. Οι θαυμαστές των Imagine Dragons δεν είναι λίγοι και είναι σίγουρα πολύ αφοσιωμένοι, αν κρίνουμε από την παρουσία τους παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Αλλά γιατί να πάει κανείς εξαρχής με ασταμάτητη βροχή και πλημμυρισμένους δρόμους; – Θα ρωτούσε εύλογα κάποιος! Και ο καθένας έχει τους προσωπικούς του λόγους για να αποφασίσει τελικά να το κάνει. Μπορεί να είναι οικονομικοί -τα εισιτήρια δεν ήταν καθόλου οικονομικά-, μπορεί να μη θέλει να χάσει την συναυλία των ονείρων του και το αγαπημένο του συγκρότημα ή και για οποιονδήποτε άλλο δικό του λόγο. Η ερώτηση που θα έπρεπε να τεθεί είναι μάλλον αυτή: Γιατί η διοργανώτρια εταιρεία -στην συγκεκριμένη περίπτωση η High Priority Promotions– να επιλέξει να μην ακυρώσει την συναυλία αλλά να την πραγματοποιήσει κανονικά;

To κοινό στην συναυλία των Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ Φωτογραφία: Φωτεινή Νικολίτσα

To κοινό στην συναυλία των Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ. Φωτογραφία: Φωτεινή Νικολίτσα

Εγώ αποφάσισα να πάω με τις πολλές αμφιβολίες που με ακολουθούσαν στην περιπετειώδη διαδρομή μου έως το ΟΑΚΑ και με δυσκολία να βρω πρόσφατες ενημερώσεις για την κατάσταση που επικρατούσε στον συναυλιακό χώρο. Ήμουν μάλιστα από αυτούς που επέλεξαν να βρεθούν εκεί μόλις λίγο πριν βγει στην σκηνή το μεγάλο συγκρότημα με αποτέλεσμα να χάσω το εναρκτήριο συγκρότημα, τους AJR, που υπό κανονικές συνθήκες θα έβλεπα. Εν αντιθέσει με εμένα, υπήρχαν άνθρωποι που πήγαν πολύ νωρίτερα στο ΟΑΚΑ και περίμεναν στην βροχή με αδιάβροχα και ομπρέλες.

Η προγραμματισμένη ώρα που θα άνοιγαν τις πόρτες ήταν στις 17:00, με τους AJR να ανεβαίνουν στην σκηνή στις 19:45 και τους Imagine Dragons στις 21:00. Η εταιρεία παραγωγής μέσω της σελίδας της στο Facebook και του λογαριασμού της στο Instagram ανακοίνωσε λίγο πριν πως θα καθυστερήσουν να ανοίξουν τις πόρτες και πως όσοι είχαν ήδη φτάσει, να μεταφερθούν στο γήπεδο του μπάσκετ για να μη…βρέχονται!

H ανακοίνωση της High Priority Promotions

H ανακοίνωση της High Priority Promotions

Η συναυλία

Ομολογουμένως, όσοι κάναμε τη διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας αναγνωρίζουμε ότι ο καιρός την ώρα που ανέβηκαν οι Imagine Dragons στην σκηνή ήταν πολύ πιο ήπιος από ό,τι στο κέντρο. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ψιχάλιζε ή σταματούσε εντελώς, ενώ μόνο δύο στιγμές δυνάμωσε τόσο που ορισμένοι άνοιξαν τις ομπρέλες τους, ενώ οι υπόλοιποι φορέσαμε τις κουκούλες και τα αδιάβροχα – η μια μάλιστα από αυτές τις φορές ήταν στο τελευταίο τραγούδι! Επομένως, σταθήκαμε τυχεροί γι’ αυτή τη μιάμιση ώρα που διήρκησε η συναυλία…

Ήδη από τα πρώτα τραγούδια που είπαν οι Imagine Dragons –“My Life” και “Believer”– το κοινό άρχισε να τραγουδά μαζί τους και να ξεχνά τα πάντα. Καπνοί και κομφετί δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα που εξ αρχής μάς προϊδέασε για μια αξέχαστη συναυλιακή εμπειρία, παρά τις όποιες συνθήκες…

Οι Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ. Φωτογραφία: Φωτεινή Νικολίτσα

Οι Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ. Φωτογραφία: Φωτεινή Νικολίτσα

Ο τραγουδιστής, Dan Reynolds μάς ευχαρίστησε όλους για την παρουσία μας παρά τα καιρικά φαινόμενα και τόνισε πως ελπίζει αυτή η συναυλία να “αγγίξει” αυτό που ο καθένας είχε στο μυαλό του ότι θα είναι. Και “οργώνοντας” την σκηνή, τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η φωνή του ζωντανά είναι απίστευτη και η σκηνική του παρουσία ακόμη περισσότερο!

Πέραν των κομφετί και των καπνών που δημιουργούσαν αυτά τα θεαματικά εφέ, κάποια στιγμή εμφανίστηκαν και κάτι τεράστιες μωβ μπάλες που αναπηδούσαν γύρω από την σκηνή. Το κοινό, που απαρτιζόταν από μικρούς και μεγάλους, τραγουδούσε και χόρευε στους ρυθμούς των “Follow You” και “Whatever It Takes” αλλά και στο πιο…επίκαιρο κομμάτι που δεν είναι άλλο από το “Thunder”. Ακούστηκαν και τα καινούρια τραγούδια “Enemy” και “Bones” που έχουν γίνει ήδη επιτυχίες!

Οι Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ. Φωτογραφία: Φωτεινή Νικολίτσα

Οι Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ. Φωτογραφία: Φωτεινή Νικολίτσα

Λίγο πριν το “Demons” ο Dan μίλησε για την περίοδο που περνούσε κατάθλιψη κι ένας φίλος του τον βοήθησε, παρακινώντας τον να πάει σε ψυχολόγο κι έπειτα προέτρεψε τον κάθε ένα που μπορεί να νιώθει μοναξιά ή ένα κενό, να μη κλειστεί στον εαυτό του, να μη νιώσει αδύναμος αλλά να ζητήσει βοήθεια από τους φίλους και την οικογένειά του και αν έχει την δυνατότητα και από ψυχολογική υποστήριξη.

Και με την βροχή να δυναμώνει, οι Imagine Dragons μάς ευχαρίστησαν και μάς αποχαιρέτησαν με το “Radioactive” και το “Walking the Wire” και με πολλά πυροτεχνήματα να κατακλύζουν τον συννεφιασμένο, αθηναϊκό ουρανό!

Οι Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ. Φωτογραφία: Φωτεινή Νικολίτσα

Οι Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ. Φωτογραφία: Φωτεινή Νικολίτσα

Μετά την συναυλία

Προσωπικά, η συναυλία κατάφερε να με ανταμείψει για την ταλαιπωρία. Η σκηνική παρουσία με την εκτέλεση των τραγουδιών και την ενέργεια των Imagin Dragons αποτέλεσαν τον τέλειο συνδυασμό για μια επιτυχημένη εμφάνιση που δεν γίνεται να άφησε κάποιον δυσαρεστημένο. Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήταν πολύ ριψοκίνδυνη η διεξαγωγή μιας τόσο μεγάλης συναυλίας κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας σφοδρής κακοκαιρίας!

Η κατάσταση στο κέντρο επιστρέφοντας ήταν σίγουρα πιο δυσχερής, παρ’ όλα αυτά είναι ευθύνη της διοργάνωσης να φροντίζει για την ασφάλεια του κοινού, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ακυρωθεί μια συναυλία, γεγονός που θα δυσαρεστήσει πολύ κόσμο. Σίγουρα τα παράπονα είναι πολλά, τόσο από αυτούς που αποφάσισαν να παρευρεθούν όσο κι από εκείνους που φοβήθηκαν να το ρισκάρουν και δεν πήγαν. Η επόμενη ημέρα είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για αναστοχασμό των αποφάσεων και της όλης διαχείρισης.

Για την ιστορία, η High Priority Promotions έβγαλε σήμερα αυτή την ανακοίνωση:

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b