MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως οι γυναίκες χειρουργοί είναι καλύτερες από τους άντρες

Στοιχεία έδειξαν πως οι ασθενείς που χειρουργήθηκαν από γυναίκες, είχαν λιγότερες επιπλοκές μετά την επέμβαση.

Monopoli Team

«Οι ασθενείς που χειρουργούνται από γυναίκες χειρουργούς είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές και να χρειάζονται περαιτέρω φροντίδα από ό,τι όταν οι άνδρες χειρίζονται το νυστέρι», αναφέρει νέα έρευνα, βασιζόμενη σε δύο σημαντικές μελέτες που υποδηλώνουν ότι οι άνδρες χειρουργοί οφείλουν να είναι πιο λεπτομερείς, να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην λεπτομέρεια και να είναι πιο προσεκτικοί.

Γιατροί στον Καναδά και τη Σουηδία εξέτασαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο αρχεία ασθενών από δύο ξεχωριστά ιατρικά μητρώα και διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που επισκέφθηκαν γυναίκες χειρουργούς είχαν σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερα προβλήματα τους μήνες μετά την επέμβαση.

Οι ερευνητές διερευνούν πιθανούς λόγους για τις διαφορές αυτές, αλλά τα αρχεία δείχνουν κυρίως ότι οι γυναίκες χειρουργοί τείνουν να χειρουργούν πιο αργά και μπορεί να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα αφιερώνοντας χρόνο στην λεπτομέρεια και την ακρίβεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓυναίκες πίσω από τις κάμερες: Στιγμές-ορόσημα για το σινεμά12.09.2018

Ο Δρ Christopher Wallis, ο οποίος ηγήθηκε μιας από τις μελέτες στο νοσοκομείο Mount Sinai στο Τορόντο, είπε ότι τα ευρήματα θα πρέπει να ωθήσουν τους άνδρες χειρουργούς να αναλογιστούν την προσέγγισή τους στη χειρουργική επέμβαση και να μάθουν από γυναίκες συναδέλφους προς όφελος των ασθενών τους. «Ως άνδρας χειρουργός, νομίζω ότι αυτά τα δεδομένα πρέπει να κάνουν εμένα και τους συναδέλφους μου να σταματήσουμε και να σκεφτούμε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό», είπε.

Η ομάδα του Wallis εξέτασε τις ιατρικές επιπλοκές, την επανεισαγωγή στο νοσοκομείο και τα ποσοστά θανάτου μετά από χειρουργική επέμβαση σε σχεδόν 1,2 εκατομμύρια ασθενείς στο Οντάριο μεταξύ 2007 και 2019. Τα αρχεία περιελάμβαναν 25 διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις στην καρδιά, τον εγκέφαλο, τα οστά, τα όργανα και τα αιμοφόρα αγγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαίρη Σέλλεϋ: Η συγγραφέας που άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες στην λογοτεχνία τρόμου12.09.2018

Διάβασε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b