MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ντεπ εναντίον Χερντ: 10 viral στιγμές της δίκης που πρέπει να ξέρεις πριν δεις το ντοκιμαντέρ του Netflix

Σήμερα κυκλοφορεί το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, με θέμα την πολύκροτη δίκη ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την Άμπερ Χερντ κι εμείς θυμόμαστε τι; 10 πιο εξωφρενικές στιγμές της δίκης αυτής.

Depp v. Heard, πηγή: Netflix
Depp v. Heard, πηγή: Netflix
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Με ετυμηγορία υπέρ του Τζόνι Ντεπ ολοκληρώθηκε η πολύχρονη διαμάχη του ηθοποιού με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, περίπου πριν έναν χρόνο. Προτού, όμως, φτάσουμε εκεί, η παγκόσμια κοινότητα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ολόκληρη τη δίκη σε ζωντανή μετάδοση, ένα αίτημα του Ντεπ, το οποίο, εν τέλει, λειτούργησε υπέρ του.

Κατά μέσο όρο 9 εκατομμύρια θεατές συντονίζονταν καθημερινά στη μετάδοση της δίκης, ακολουθώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Τόσο το γεγονός ότι πρωταγωνιστές της δικαστικής αυτής διαμάχης ήταν ο Τζόνι Ντεπ και η Άμπερ Χερντ -δύο από τα πιο διάσημα ονόματα του Hollywood- όσο και όλα τα “ευτράπελα” που ειπώθηκαν κατά τη διάρκειά της, έκαναν την εν λόγω δίκη viral, τόσο στο Instagram και το Twitter, όσο και στο TikTok, με χιλιάδες αναρτήσεις καθημερινά, κάτω από το hashtag #justiceforjohhnydepp.

Σήμερα, έναν χρόνο και δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της πιο viral δίκης της τελευταίας δεκαετίας, το Netflix κυκλοφορεί το νέο ντοκιμαντέρ του, με τίτλο Ντεπ εναντίον Χερντ. Για πρώτη φορά το κοινό θα παρακολουθήσει τις καταθέσεις και των 2 ηθοποιών, εμβαθύνοντας στη δίκη που “έβαλε φωτιά” στο Hollywood. Πριν, όμως, ανοίξουμε την τηλεόρασή μας και συντονιστούμε για ακόμα μία φορά στο Netflix και τη δικαστική αίθουσα, όπου έλαβε χώρα η εν λόγω διαμάχη, πάμε να δούμε μαζί τις πιο viral στιγμές της δίκης μεταξύ των Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ.

1. Ο Δικηγόρος της Άμπερ Χερντ κάνει ένσταση στον εαυτό του

Στο επίκεντρο της παγκόσμια προσοχής βρέθηκε και ο δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, Μπεν Ρότενμπορν, όταν έκανε ένσταση, επικαλούμενος φημολογία, σε δική του ερώτηση προς τον Μπεν Κινγκ, διαχειριστή των σπιτιών του Τζόνι Ντεπ. Η ένσταση αυτή, αλλά και η απάντηση του δικαστή “μα εσείς κάνατε την ερώτηση“, προκάλεσε τα γέλια της δικαστικής αίθουσας, αλλά και τη δημιουργία εκατοντάδων meme γύρω από το εν λόγω περιστατικό. Χαρακτηριστικό είναι το “Objection, Hearsay” τραγούδι που κατέκλεισε τα social media (κυρίως το TikTok), ενώ έφτασε τις 2,7 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

2. “Το διάβασα σωστά;”

Ιδιαίτερη αγάπη φάνηκε να δείχνει το κοινό προς την αλληλεπίδραση του Ντεπ με τον συνήγορο της Άμπερ Χερντ (στον οποίο αναφερθήκαμε και προηγουμένως). Μία από τις πρώτες τους στιχομυθίες που έγιναν viral ήταν εκείνη κατά την οποία ο Ρότενμπορν συνέχιζε να ρωτάει τον Ντεπ αν διαβάζει σωστά τα λεγόμενα του δευτέρου. Ο Ντεπ απαντούσε θετικά, ωστόσο, μετά από αρκετές επαναλήψεις της ίδιας ερώτησης αποφάσισε να “τρολάρει” τον δικηγόρο, ζητώντας του να ξαναδιαβάσει το απόσπασμα που του είχε μόλις πει.

3. Το “mega-pint of wine” του Τζόνι Ντεπ

Ακόμα μία στιγμή της δίκης που μετατράπηκε σε χιλιάδες memes ανά τον κόσμο ήταν το γέλιο που προκάλεσε στον Τζόνι Ντεπ η ερώτηση του συνηγόρου της Χερντ, για την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρασιού από τον ίδιο, όπως φαινόταν σε βίντεο του ηθοποιού, τραβηγμένο από το κινητό της Χερντ. Η διατύπωση, ωστόσο, του δικηγόρου: “a mega pint of red wine“, προκάλεσε το γέλιο του ηθοποιού, όπως και πολλών ακόμα θεατών της δίκης.

4. “Happy Hour Any Time” από τον Τζόνι Ντεπ

Το επόμενο viral moment αναφέρεται και πάλι στη σχέση του Τζόνι Ντεπ με το αλκοόλ και την εξάρτηση που του είχε προκαλέσει. Όταν, λοιπόν, ο συνήγορος της Άμπερ Χερντ, Μπερν Ρότενμπορν, ρώτησε το Ντεπ αν συνήθιζε να πίνει ουίσκι κατά τις πρωινές ώρες, η απάντηση του ηθοποιού: “isn’t happy hour any time“προκάλεσε, για ακόμη μία φορά, γέλια στη δικαστική αίθουσα, και έδωσε την αφορμή για ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο.

5. Το κλάμα της Άμπερ Χερντ

Viral έγιναν και τα κλάματα της Άμπερ Χερντ στο δικαστήριο. Όπως φαίνεται σε μία σειρά από βίντεο που κυκλοφόρησαν στο internet, η διάσημη ηθοποιός πιεζόταν για να κλάψει, ενώ “πόζαρε” κλαίγοντας και στον φακό των παρευρισκόμενων, που απαθανάτιζαν στιγμές της δίκης. Η εν λόγω συμπεριφορά προκάλεσε πολλά χιουμοριστικά σχόλια, αλλά και τον εκνευρισμό ορισμένων θεατών της δίκης, που έκαναν λόγο για κακή υποκριτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μαντόνα έγινε 65: Αναδρομή στις πιο επικές στιγμές της βασίλισσας της pop12.09.2018

6. Η διάψευση της Άμπερ Χερντ από την Κέιτ Μος

Ακόμα μία “iconic” στιγμή της δίκης, σύμφωνα με τα social media, ήταν όταν η πρώην σύντροφος του Ντεπ και supermodel, Κέιτ Μος, κατέθεσε στο δικαστήριο προς υπεράσπιση του ηθοποιού. Πιο συγκεκριμένα η Χερντ, προς υπεράσπιση των θέσεών της, είχε αναφερθεί, κατά τη διάρκεια της δίκης, σε παλαιότερες βίαιες συμπεριφορές του ηθοποιού προς πρώην συντρόφους του. Πιο συγκεκριμένα είχε κατηγορήσει τον Ντεπ πως, κατά τη διάρκεια της σχέσης του με την Μος, την είχε σπρώξει από τα σκαλιά, προκαλώντας της τραύματα. Η κατάθεση του μοντέλου, στην οποία περιγράφεται το πως η ίδια γλίστρησε από τα σκαλιά και ο Ντεπ έσπευσε να την βοηθήσει, διέψευσε εντελώς τα λεγόμενα της Χερντ.

7. Το κομμένο δάχτυλο του Ντεπ

Σε μία από τις καταθέσεις του ο Ντεπ ισχυρίστηκε πως, κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού του με τη Χερντ, έχασε ένα μεγάλο μέρος από το δάχτυλό του. Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε πως η πρώην γυναίκα του, πάνω σε ένα ξέσπασμά της, πέταξε προς το μέρος του ένα μπουκάλι βότκα, το οποίο βρήκε τον ηθοποιό στο δάχτυλο, αφαιρώντας ένα μέρος του. Η εξιστόρηση του Ντεπ έκλεισε με ένα “μου λείπει“, αναφερόμενος στο υπόλοιπο από το δάχτυλό του.

8. Τα περιττώματα στο κρεβάτι

Ίσως από τις πιο περίεργες στιγμές της δίκης ήταν όταν προσκομίστηκε και προβλήθηκε στο δικαστήριο μία φωτογραφία, η οποία συνόδευε την κατηγορία πως η Άμπερ Χερντ είχε αφήσει περιττώματα στο κοινό τους κρεβάτι με τον Ντεπ. Συγκεκριμένα ο Ντεπ ισχυρίστηκε πως, μετά από έναν τσακωμό τους, βρήκε στο κρεβάτι περιττώματα της Χερντ. Η ίδια υποστήριξε πως τα περιττώματα ανήκαν στο τεριέ που είχαν στο σπίτι. Παρά την άρνησή της, ωστόσο, το Twitter -όπως και τα υπόλοιπα social media- έκαναν πάρτι, δημιουργώντας το hashtag #AmberTurd.

9. Το ηχητικό ντοκουμέντο που “έκαιγε” τη Χερντ

Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και πολλές αντιδράσεις, προκάλεσε, κατά τη διάρκεια της δίκης, η ακρόαση ενός ηχητικού ντοκουμέντου ανάμεσα στον Ντεπ και την Χερντ. Πιο συγκεκριμένα, το σημείο το οποίο δημιούργησε την αναστάτωση ήταν οι φράσεις της Χερντ: “Πες στον κόσμο Τζόνι. Πες τους Εγώ, ο Τζόνι Ντεπ, ένας άντρας, είμαι επίσης θύμα ενδοοικογενειακής βίας!  […] Και δες πόσοι θα σε πιστέψουν ή θα σταθούν στο πλευρό σου.” Το απόσπασμα αυτό δημιούργησε έντονες αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι προωθεί λανθασμένα, σεξιστικά πρότυπα, τα οποία εν έτει 2023 θα έπρεπε να θεωρούνται ξεπερασμένα.

10. Η αγκαλιά του Τζόνι Ντεπ με τη δικηγόρο του

Ένα πρόσωπο που έγινε γνωστό και αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από την προβολή της δίκης των Ντεπ και Χερντ, ήταν η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ, Καμίλα Βασκέζ. Διάφοροι θεατές έφτιαξαν fan pages για τη δικηγόρο, την έκαναν πρωταγωνίστρια σε memes με αναφορές στη Marvel, ενώ κυκλοφόρησε και η φήμη ότι μπορεί να διατηρεί και σχέση με τον ηθοποιό, πιθανώς λόγω της καλής χημείας που είχαν οι δύο τους στο δικαστήριο. Περισσότερη τροφή στους fans έδωσε η αγκαλιά δικηγόρου και πελάτη μετά από μία κουραστική μέρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, η οποία έγινε κατευθείαν viral.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Amber Heard επιστρέφει στον κινηματογράφο με μία ταινία “για την αγάπη”12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b