MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βουλγαρία: Αλλάζει ο ποινικός κώδικας για τη βία κατά των γυναικών

Αυστηροποιείται μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για την άγρια επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα μια 18χρονη από πρώην φίλο της.

Monopoli Team

Να τροποποιήσει τις διατάξεις του ποινικού κώδικα με σκοπό την αυστηροποίηση των ποινών για τη βία κατά των γυναικών εξετάζει το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας. Η αλλαγή στον ποινικό κώδικα για την βία κατά των γυναικών, αυστηροποιείται μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για την άγρια επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα μια 18χρονη από πρώην φίλο της.

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου έναν μήνα, μια 18χρονη δέχθηκε δεκάδες μαχαιριές από 26χρονο πρώην φίλο της, ο οποίος της έσπασε τη μύτη και της ξύρισε το κεφάλι, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κίνημα οργής στη Βουλγαρία για τη βία κατά των γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ισπανία λανσάρει νέα εφαρμογή για να πείσει τους άντρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι12.09.2018

Όταν η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο της πόλης Στάρα Ζαγόρα, τα τραύματα της νεαρής χαρακτηρίστηκαν ως «ελαφρά» με αποτέλεσμα να μη διαταχθεί η σύλληψη του δράστη. Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε λαϊκή κατακραυγή και έτσι ο 26χρονος συνελήφθη. Ο νεαρός, όμως, αρνήθηκε πως διέπραξε την επίθεση στην πρώην φίλη του και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από κράτηση 72 ωρών.

Την προηγούμενη εβδομάδα χιλιάδες Βούλγαροι διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις της χώρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ούτε μια γυναίκα παραπάνω». «Πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος σαδισμός να χαρακτηρίζεται απλή σωματική βλάβη; Η αντίδραση του δικαστηρίου ήταν σοκαριστική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) η 39χρονη Εμιλία Στογιάνοβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί η βία κατά των γυναικών αποτυπώνεται τόσο λάθος στην τηλεόραση;12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b