MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η Ισπανία λανσάρει νέα εφαρμογή για να πείσει τους άντρες να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι

Η Ισπανική κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τις γυναίκες και το αποδεικνύει ξανά – αυτή τη φορά μέσω νέας εφαρμογής.

Monopoli Team

Κατά πόσο ισότιμα μοιράζονται οι δουλειές του σπιτιού ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας; Τι φορτίο πέφτει στην μητέρα και τι στον πατέρα; Αυτό είναι σίγουρα ένα ερώτημα, αλλά και ένας προβληματισμός, τον οποίο θέλει να αναδείξει η Ισπανική κυβέρνηση. Για να το κάνει αυτό, ανέπτυξε μια δωρεάν εφαρμογή που θα καταγράφει πόσο χρόνο ξοδεύει κάθε μέλος του νοικοκυριού ή της οικογένειας σε οικιακές εργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο μυστικό για να πάρετε τη δουλειά – Αποκάλυψη από πρώην υπεύθυνο της Google12.09.2018

Ανακοινώνοντας το μέτρο την περασμένη εβδομάδα, η υφυπουργός Ισότητας της Ισπανίας, Ángela Rodríguez, δήλωσε ότι στόχος είναι να ρίξει φως στο «αόρατο ψυχικό φορτίο» που σηκώνουν κατά συντριπτικό ποσοστό οι γυναίκες όταν πρόκειται για οικιακές εργασίες.

Η Ángela Rodríguez δήλωσε στην επιτροπή του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών στη Γενεύη: «Σύντομα θα παρουσιάσουμε μια εφαρμογή που θα επιτρέπει την καταγραφή των δουλειών του σπιτιού που εκτελούν τα διάφορα μέλη της οικογένειας, ώστε να μπορούμε να δούμε πόσες ώρες εργασίας ξοδεύει ο καθένας μας σε αυτές και έτσι να αναδιατάξουμε τον χρόνο που αφιερώνουμε στις δουλειές του σπιτιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντιδράσεις στη Βρετανία: Γνωστή αλυσίδα καφέ χρησιμοποιεί εικόνα τρανς που έχει ουλές από μαστεκτομή12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b