MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Οι 12 Ένορκοι επιστρέφουν για 9η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη

Η παράσταση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, «12 Ένορκοι», επιστρέφει στο θέατρο Αλκμήνη για 9η χρονιά, με μία προσφορά εισιτηρίων για τον μήνα Οκτώβριο.

Monopoli Team

Οι θυμωμένοι άντρες του Reginald Rose (12 Angry Men) έχοντας κερδίσει με πρωτόγνωρο τρόπο την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου “συνεχίζουν ακάθεκτοι” να μετατρέπουν το θέατρο Αλκμήνη σε δικαστικό μέγαρο, φέρνοντας τους θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους για 9η χρονιά, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Οι 12 Ένορκοι επιστρέφουν για 9η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη

Από το Σάββατο 30/09 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 18.00. Κάθε ψηφοφορία των ενόρκων είναι μία μάχη, που πρέπει όμως να την κερδίσουν με μοναδικό όπλο την αλήθεια. Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθέναν από αυτούς;

Η παράσταση έχει αποσπάσει βραβείο κοινού All4Fun και βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών. Στον φετινό θίασο, ενσωματώνονται οι ηθοποιοί Πήτερ Ραντλ και Αντώνης Βαρθαλίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρομηθέας Εσταυρωμένος, του Χρήστου Λιακόπουλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη12.09.2018

Η υπόθεση

Στη Νέα Υόρκη του 1957 ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για πατροκτονία. Η ζωή του βρίσκεται στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι τελικά ένοχο και η απόφασή τους θα πρέπει να είναι ομόφωνη. Στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος βρεθεί ένοχος, η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα μικρό δωμάτιο, άλλοτε συγκρούονται κι άλλοτε ταυτίζονται αντικατοπτρίζοντας τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Κωνσταντίνα Νικολαΐδη μάς συστήνει τη μαύρη κωμωδία «Άκρως Συμπαντικό»12.09.2018

Προσφορά εισιτηρίων

Το Θέατρο Αλκμήνη προσφέρει εισιτήρια από 12-15€ για όλες τις παραστάσεις του Οκτωβρίου. Η προσφορά αυτή ισχύει για αγορές εισιτηρίων έως 29 Σεπτεμβρίου.

Κάθε Πέμπτη υπάρχει η δυνατότητα Ελληνικών και Αγγλικών υπέρτιτλων. Οι θεατές που ενδιαφέρονται για τους υπέρτιτλους θα πρέπει να ενημερώνουν το ταμείο του θεάτρου κατά την προσέλευσή τους.

*Κρατήσεις για θεατές που χρειάζονται υπέρτιτλους με κλήση ή sms στο 6930590839.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Reginald Rose
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Κική Μήλιου
Μουσική: Γιάννης Οικονόμου
Φωτισμοί: Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου/Υλοποίηση φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη

Παίζουν: Αντώνης Βαρθαλίτης, Τάσος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Δεγαΐτης, Μάνος Ζαχαράκος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Πήτερ Ράντλ, Ορέστης Τρίκας, Βασίλης Φακανάς, Αλέξης Σταυριανός, φωνή: Νένα Μεντή

Τιμές Εισιτηρίων: Θέσεις επί σκηνής: 22 € / Κερκίδα με μαξιλάρι: 12€/ Α' ζώνη: 18€/ Β΄ ζώνη 15 €/ Προσφορά 12-15 € για όλες τις παραστάσεις του Οκτωβρίου (η προσφορά ισχύει για αγορές έως και 29/09)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Σάββατο 30/09 έως Σάββατο 30/12 2023
Πληροφορίες: Προπώληση στο Viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κατερίνα Κωνσταντέλλου
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/oi12enorkoi/
Πληροφορίες Χώρου: Αλκμήνης 8-12, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0342 8650
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Γκάζι
Αλκμήνη
Απο 30/09/2023 εως 28/04/2024
Αλκμήνης 8
Πέμπτη/Παρασκευή/Σάββατο: 21:30
Κυριακή: 18:00
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b