MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το ΚΠΙΣΝ έδωσε “τόπο στα νιάτα” και το GENesis Party ήταν μόνο η αρχή

Μα τι είναι πια αυτό το SNFCC Youth Council; Τι συνέβη στο GENesis Party; Αν βρέθηκες στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ την περασμένη Πέμπτη μάλλον ξέρεις την απάντηση. Αν όχι, είμαι εδώ για να λύσω όλες τις απορίες σου.

| Φωτογραφίες: Κατερίνα Γεωργούλη / @onextravein
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Αν ακολουθείς το ΚΠΙΣΝ στα social media, αν όταν βγαίνεις έξω σ’ αρέσει να τσεκάρεις τις αφίσες των επερχόμενων events που και που, ε αν ήρθες και στο GENesis Party την Πέμπτη, δεν γίνεται, σίγουρα θα έχει πέσει στην αντίληψή σου μία ομάδα ονόματι SNFCC Youth Council.

Αν πάλι πήρες την (πολύ λάθος αν με ρωτάς) απόφαση να χάσεις το party, αν δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάω, ή αν δεν είσαι ακόμα σίγουρος τι στο καλό είναι αυτό το SNFCC Youth Council και τι κάνει (πέρα από το να διοργανώνει τέλειες παρτάρες σαν το GENesis), τότε μάλλον θα θες να συνεχίζεις να διαβάζεις, γιατί είμαι έτοιμη να μοιραστώ την – μέχρι τώρα- εμπειρία μου ως μέλος αυτής της ομάδας.

Τον περασμένο Νοέμβριο εγώ και εκατοντάδες άλλοι είχαμε δει αυτό εδώ το Open Call του ΚΠΙΣΝ για το στήσιμο μίας ομάδας ατόμων 18-25 ετών, που θα είχε την ευκαιρία να φτιάξει το δικό της, ανεξάρτητο πρόγραμμα εκδηλώσεων, έχοντας στη διάθεσή της όλη τη γνώση και τα εργαλεία της ομάδας του ΚΠΙΣΝ. Έκανα την αίτηση μου, πέρασα στη δεύτερη φάση της διαδικασίας και μερικές εβδομάδες αργότερα βρέθηκα στο ίδιο δωμάτιο με 19 άλλα παιδιά, που δεν είχα γνωρίσει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Τι κι αν ήμασταν όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας; Τους επόμενους μήνες θα γινόμασταν μία ομάδα – με όλη τη σημασία της λέξης.

Όπως ακριβώς μας είχαν “υποσχεθεί” στο Open Call και στη γνωριμία μας μαζί τους, είχαμε όλη τη βοήθεια που χρειαζόμασταν από την ομάδα του ΚΠΙΣΝ, η οποία πράγματι δεν παρενέβη καθόλου στο όραμά μας, είτε αυτό αφορούσε στο πώς θα συστηνόμασταν στον κόσμο (μπορείτε να διαβάσετε το “μανιφέστο” που τελικά προέκυψε εδώ), είτε την πρώτη εκδήλωση μας που δεν ήταν άλλη από το GENesis Party.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGENesis Party: Το SNFCC Youth Council συστήνεται με ένα party στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα νιώθω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μπορώ με σιγουριά να πω όμως ότι όλοι αυτοί οι μήνες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ευχάριστοι. Μάθαμε πράγματα πολύ χρήσιμα, που ίσως να μην μαθαίναμε ποτέ υπό άλλες συνθήκες – σίγουρα όχι με τόση ειλικρίνεια τουλάχιστον – γνωρίσαμε πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, μάθαμε για τη βιωσιμότητα, την συμπεριληπτικότητα, τις προεκτάσεις της δημιουργίας ενός event και κυρίως είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς δικό μας – κάτι από νέους για νέους.

Εντάξει, δε θα το αρνηθώ, οι μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του event δεν περνούσαν με τίποτα και είμαι σίγουρη ότι όλοι μας είχαμε αγχωθεί – εξάλλου αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάναμε κάτι τέτοιο: να στήσουμε, δηλαδή, από την αρχή ένα ολόκληρο event.

Από την επικοινωνία της εκδήλωσης, μέχρι το line up, όλα ήταν δικής μας έμπνευσης. Εμείς επικοινωνήσαμε με τους καλλιτέχνες που θεωρήσαμε ότι θα κάνουν το πάρτι μας αξέχαστο, εμείς κολλήσαμε τις αφίσες στον δρόμο, ο “δικός μας” Γιάννης Γριβάκος δημιούργησε την πολύ όμορφη οπτική ταυτότητα του πάρτι, εμείς μοιράζαμε τις tote bags στην είσοδο του event για τους πρώτους που κατέφτασαν, εμείς απαντούσαμε στις απορίες του κόσμου και στο τέλος εμείς, μαζί, παρτάραμε στη σκηνή με τους Steams, λίγο πριν το τέλος του πάρτι.

Γενικότερα αυτή η αίσθηση του “μαζί” δεν έλειψε στιγμή από το πάρτι μας – ούτε κατά τη διοργάνωσή του, ούτε όταν τελικά πραγματοποιήθηκε.

Παρά τη ζέστη, το party ξεκίνησε κανονικά και από τις 19:30 είχαμε ήδη αρχίσει να υποδεχόμαστε τον κόσμο που σιγά-σιγά μαζευόταν. Η Matina Sous Peau έκανε την τέλεια αρχή με ένα DJ set, που πολύ σύντομα μας έκανε να χορέψουμε, ενώ με το που βράδιασε, οι Cosmonuts “προσγειώθηκαν” στη σκηνή για ένα live γεμάτο ενέργεια που πολύ ευχαριστηθήκαμε. Στις 22:00 ακριβώς ανέλαβαν οι The Steams, οι οποίοι όπως ήταν αναμενόμενο ταρακούνησαν τον Θόλο, με αποκορύφωμα τη στιγμή που ανέβασαν στη σκηνή όλη την ομάδα του Youth Council για να παρτάρουμε όλοι μαζί υπό τους ήχους του “Ephemeral Joys”.


Νομίζω ότι πιο πολύ χαρήκαμε που μπορέσαμε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, από την αρχή μέχρι το τέλος – και είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι βρέθηκαν στο GENesis Party το διασκέδασαν όσο εμείς. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο στόχος μας. Να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά και μέσα από αυτό να συστηθούμε ως μία ζωντανή πολιτιστική κοινότητα για τους νέους της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFull Moon Sleepover: Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται την πανσέληνο του Αυγούστου με προβολές, silent disco πάρτι και πολλά άλλα12.09.2018

*Υ.Γ: Από Σεπτέμβριο έρχονται ακόμα περισσότερες δράσεις, που ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας, οπότε stay tuned στη σελίδα του SNFCC Youth Council στο Instagram!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b