MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ανάφη: Ένα νησί με ιδιαίτερη γοητεία και φανατικούς θαυμαστές

Η ατμοσφαιρική Χώρα, ο επιβλητικός μονόλιθος, οι μαγευτικές παραλίες και όλα όσα κάνουν την Ανάφη έναν ιδανικό προορισμό για διακοπές ανεμελιάς και χαλάρωσης.

Photo by Kostas Christodoulias on Unsplash
Photo by Kostas Christodoulias on Unsplash
Monopoli Team

Mπορεί να μην έχει τη φήμη και τη λάμψη της γειτονικής Σαντορίνης, αλλά σίγουρα η Ανάφη έχει φανατικούς θαυμαστές οι οποίοι τηρούν πιστά κάθε χρόνο το ραντεβού μαζί της. Εναλλακτική, μποέμ και μοναχική, με το άγριο τοπίο της, τους χαλαρούς ρυθμούς της και τις καταπληκτικές χρυσαφένιες αμμουδιές που μαγεύουν τους επισκέπτες, η Ανάφη είναι από εκείνα τα νησιά που θα σου προσφέρουν τις πιο ουσιαστικές απολαύσεις στο πιο απλό περιτύλιγμα: μια όμορφη ανατολή με θέα το απέραντο γαλάζιο, ένα νόστιμο φαγητό μετά το μπάνιο σε μια απλή ταβέρνα και την υπέροχη αίσθηση του να μη κάνεις τίποτα και να το απολαμβάνεις.

Η γραφική Χώρα της Ανάφης

Aνηφορίζοντας από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, μετά από μια διαδρομή 3 χλμ, θα φτάσετε στη Χώρα, τον μοναδικό οργανωμένο οικισμό του νησιού. Μικρή, γραφική και κατάλευκη, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι, σε υψόμετρο 260 μέτρων, σαν ένα μπαλκόνι που αιωρείται πάνω από το Αιγαίο, η Χώρα της Ανάφης είναι μία από τις ομορφότερες του Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣινεμά κάτω από τα αστέρια: Τα κορυφαία φεστιβάλ κινηματογράφου ανά την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι τα πολυάριθμα θολωτά μονόχωρα σπίτια με τα μπλε παράθυρα, ενώ τα στενά σοκάκια της οδηγούν στο παλιό ενετικό κάστρο που βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού. Στα αξιοθέατα της Χώρας ανήκουν και οι γραφικοί ανεμόμυλοι που βρίσκονται στην πλαγιά του λόφου.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικές, camping και παρεΐστικη ατμόσφαιρα: Μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα που πρέπει να ανακαλύψεις12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b