MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σινεμά κάτω από τα αστέρια: Τα κορυφαία φεστιβάλ κινηματογράφου ανά την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι

Ο απόλυτος οδηγός για εσένα που θες να συνδυάσεις τις διακοπές σου με προβολές κάτω από τα αστέρια στα μεγαλύτερα ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ αυτού του καλοκαιριού.

author-image Σπύρος Χαϊντούτης

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά – και οι περισσότεροι από εμάς ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές μας αποδράσεις. Όσο ετοιμάζετε το πρόγραμμα των διακοπών σας, λοιπόν, εμείς σας προτείνουμε τα καλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα – όχι μόνο για να απολαύσετε ταινίες υπό τον καλοκαιρινό ουρανό, αλλά και για να εμβαθύνετε στην έβδομη τέχνη μέσα από ξεχωριστά εργαστήρια και events για μικρούς και μεγάλους.

Ανακαλύψτε λοιπόν μαζί μας τις παρακάτω διοργανώσεις, που συνδυάζουν τη μαγεία του κινηματογράφου με την εκπληκτική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού.

Santorini Film Festival: Σαντορίνη, 13-14 Ιουλίου

Δύο μαγευτικές μέρες περιμένουν όσους επισκεφτούν αυτές τις ημέρες την Σαντορίνη με το κινηματογραφικό φεστιβάλ SFF να επιστρέφει για 6η συνεχόμενη χρονιά, σε χώρους άρρηκτα συνδεδεμένους με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή και τον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους ανερχόμενους κινηματογραφιστές, όπως είναι οι Αντώνης Κιτσίκης και Αλέξανδρος Ρέλλος, στο ιστορικό θερινό Σινέ Καμάρι.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Eισιτήρια: 7€

Πληροφορίες / Κρατήσεις: santorinifilmfest.com

Athens Open Air Film Festival: Αθήνα, Από 14 Ιουλίου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το θερινό φεστιβάλ της Αθήνας, με προβολές στην καρδιά της πόλης για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.  H μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή, το Athens Open Air Film Festival, επέστρεψε για 13η χρονιά με ένα πλούσιο και απολαυστικό πρόγραμμα, σε αγαπημένους και νέους προορισμούς στην πόλη της Αθήνας αλλά και σε πανέμορφα νησιά του Αιγαίου!
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ13ο Athens Open Air Film Festival: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά με δωρεάν προβολές σε ανοιχτούς χώρους12.09.2018

Σινεμά στις πλατείες: Olympia Film Festival, Ηλεία, 15 Ιουλιου-28 Αυγούστου

Το φεστιβάλ Ολυμπίας επιστρέφει για 1οη συνεχή χρονιά προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών και στις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν δωρεάν στη μεγάλη οθόνη ποιοτικές ταινίες από τον σύγχρονο ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο και αφ’ ετέρου να αποτίσει φόρο τιμής στους πλανόδιους κινηματογραφιστές των περασμένων εποχών. Με δωρεάν προβολές ποιοτικών ταινιών του σύγχρονου ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, σε σαράντα “απομακρυσμένα” χωριά της Ηλείας, επιστρέφει, φέτος το καλοκαίρι, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, «Σινεμά στις Πλατείες».
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSFF23: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης επιστρέφει – Το πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων12.09.2018

Chania Film Festival: Κρήτη, έως 16 Ιουλίου

Chania Cinema Summer School

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF) είναι ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ με αφετηρία τα Χανιά. Μια διοργάνωση που γρήγορα έγινε θεσμός με διεθνείς συνεργασίες, με μετακλήσεις δημιουργών, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με αναγνώριση και αποδοχή. Ένας κινηματογραφικός θεσμός που φιλοδόξει να φιλοξενήσει ό,τι καλύτερο από τον χώρο του κινηματογράφου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ένας θεσμός δημιουργικός, παρεμβατικός και κυρίως ανήσυχος. Ένας τόπος συνάντησης ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation. Μια γιορτή της 7ης τέχνης. Παράλληλα, διοργανώνεται κάθε χρόνο Cinema Summer Camp στα πλαίσια του φεστιβάλ.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) έρχεται στις 28–31 Ιουλίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με κεντρική θεματική το Πέρασμα / Passage, σηματοδοτώντας το πέρασμα του φεστιβάλ από την πρώτη στη δεύτερη δεκαετία της ύπαρξής του, αλλά και την μετάβαση των κοινωνιών σε νέα πεδία με συνέπεια τη συνεχόμενη προσαρμογή των ανθρώπων σε νέα δεδομένα.

Ένα τετραήμερο κινηματογραφικό συμπόσιο στις Κυκλάδες που ανοίγει τον διάλογο ανάμεσα στο σινεμά και τον άνθρωπο, διερευνώντας καταστάσεις μετάβασης μεταξύ εννοιών όπως η πραγματικότητα και η μυθοπλασία, η ζωή και ο θάνατος, η προσωπική μνήμη και η ιστορία, η παράδοση και η νεωτερικότητα, μέσα από έργα κινούμενης εικόνας που παράγονται τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Καθιερωμένος πλέον τόπος συνάντησης των απανταχού σινεφίλ (και όχι μόνο), το SIFF επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σπάνιες προβολές ταινιών, οπτικοακουστικές περφόρμανς, εγκαταστάσεις κινούμενης εικόνας, εργαστήρια και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, επιπρόσθετα της κεντρικής διοργάνωσης.

Από κλασικά αριστουργήματα μέχρι το σύγχρονο πειραματικό σινεμά, το SIFF αναμειγνύει μορφές τέχνης, εικόνες, ήχους και πολιτισμούς σε ιστορικά σημεία του νησιού: από τον αρχοντικό θερινό Κινηματογράφο Παλλάς και το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, μέχρι το μοναδικής βιομηχανικής αισθητικής Ναυπηγείο Ταρσανάς και το δημοφιλές αυτοσχέδιο ντράιβ-ιν σινεμά στην Ντελαγκράτσια.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε www.syrosfilmefestival.org 

Beyond Borders: Καστελλόριζο, 20-27 Αυγούστου

Το Beyond Borders, το Φεστιβάλ διεθνών Ντοκιμαντέρ επιστρέφει για 8η χρονιά, μετατρέποντας το πανέμορφο και ακριτικό νησί σε ένα κινηματογραφικό και πολιτιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Μια εβδομάδα γεμάτη συναρπαστικές ταινίες από κάθε γωνιά της Γης, διαγωνιστικά τμήματα με παγκόσμιες και πανελλαδικές πρεμιέρες, κινηματογραφικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, masterclasses, αφιερώματα, Pitching Lab, συζητήσεις, παράλληλες εκδηλώσεις, εικαστικά, βιβλίο, μουσική, γεύση και χορό. Μια εβδομάδα, όπου το Καστελλόριζο θα γίνει τόπος συνάντησης κορυφαίων επαγγελματιών της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, ανερχόμενων κινηματογραφιστών, σπουδαστών και σινεφίλ κοινού, καθώς και αφετηρία για μεγάλα κινηματογραφικά ταξίδια πέρα από τα σύνορα.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8ο Beyond Borders: Ανανεωμένο, γεμάτο ταινίες, δράσεις και συνεργασίες το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου12.09.2018

Chiliadou International Film Festival: Εύβοια, 25-26 Αυγούστου

Το πρώτο Chiliadou International Film Festival θα λάβει χώρα στην παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας από τις 25 έως τις 26 Αυγούστου, και θα περιλαμβάνει υπαίθριες προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, σύγχρονης, ελληνικής και διεθνούς παραγωγής, με ελεύθερη είσοδο! Σε αυτό το μοναδικό τοπίο, το Chiliadou International Film Festival επιδιώκει να προσφέρει μια ιδιαίτερη κινηματογραφική εμπειρία στους επισκέπτες του, και να γίνει μια «πρόσκληση» για το σύμπαν των ταινιών οι οποίες θα αποτελέσουν ένα μέσο διαφυγής προς το όνειρο.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

Kymata Film Festival: Κεφαλονιά: 27 Αυγούστου- 3 Σεπτεμβρίου

Το φεστιβάλ της Κεφαλονιάς « Κύματα» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Δημοτικό Κτιριακό Συγκρότημα του Θαλασσόμυλου. Το Φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει αφιερώματα σε σκηνοθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στα οποία θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες, είτε παλαιότερες, είτε νεότερες, με καλεσμένους τους σκηνοθέτες ή τους συντελεστές των ταινιών αυτών. Επίσης προβλέπονται διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια από καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες και δημιουργούς, καθώς και μουσικές συναυλίες σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ

Drama Internationas Short Film Festival: Δράμα, 04-10 Σεπτεμβρίου

Το απόλυτο Ελληνικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που πρόσφατα έγινε εισιτήριο για τα Όσκαρ, το Φεστιβάλ Δράμας θα σημάνει φέτος το τέλος της θερινής περιόδου καθώς επιστρέφει μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου. Το 46ο DISFF θα προβάλλει συνολικά 67 ελληνικές ταινίες σε όλα τα διαγωνιστικά του προγράμματα, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε εθνική, και στην πλειονότητά τους παγκόσμια, πρεμιέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Φεστιβάλ Δράμας γίνεται το «εισιτήριο» για τα Όσκαρ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b