MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες

Ξεχωρίσαμε 10 από τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα (10-14/07) στην τηλεόραση και σε streaming πλατφόρμες – και αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας.

Άνισος Αγώνας, Christopher Walken
author-image Σπύρος Χαϊντούτης

Ξεχωρίζουμε 10 ταινίες, δράσης, δραματικές, κωμωδίες, αλλά και αστυνομικά θρίλερ που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση και σε online πλατφόρμες και υπόσχονται να κάνουν τις βραδιές μας πιο ευχάριστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μετά από τον «Πατέρα» η ώρα του «Γιου»12.09.2018

Τηλεόραση

“Σε επιφυλακή” του Clark Johnson: OPEN στις 21.00, Δευτέρα 10/07

Αμερικανική ταινία δράσης του 2006 με τους Michael Douglas και Eva Longoria. Όταν ένας συνάδελφος βρίσκεται δολοφονημένος, ο πράκτορας μυστικών υπηρεσιών Pete Garrison αναλαμβάνει να βρει την αλήθεια. Κατά την διάρκεια της έρευνας όμως, ο ίδιος θεωρείται ένας από τους υπόπτους, αφού διαρρέουν στοιχεία για την σχέση του με την 1η κυρία της Αμερικής. Απαλλαγμένος από τα καθήκοντα του και παλεύοντας για τη ζωή του με κάθε τρόπο, προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του.

“Ο σπόρος μιας αγάπης” του Ruijun Li: Cosmote CINEMA 2HD στις 22.00, Δευτέρα 10/07

Αυτή τη βδομάδα ένα βαθύ ανθρωπιστικό δράμα του 2022 από την Κίνα κάνει πρεμιέρα στην Cosmote Tv. Δύο άγνωστοι μεσήλικες, εξοστρακισμένοι από τις οικογένειές τους, εξαναγκάζονται σε γάμο. Κόντρα στις αντιξοότητες της φύσης και της αγροτικής ζωής, ενώνουν τις δυνάμεις τους, έρχονται κοντά και παλεύουν σκληρά για να επιβιώσουν.

“Στην καρδιά της θάλασσας” του Ron Howard: STAR στις 21.00, Τρίτη 11/07

Δραματική περιπέτεια εποχής του 2015, βασισμένη στο βιβλίο του Nathaniel Philbrick. Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ». Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία. Η ταινία «In the Heart of the Sea» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους, αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του, θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει την φάλαινα.

“Άνισος Αγώνας” του Clark Johnson: OPEN στις 23.00, Τετάρτη 12/07

Δραματική βιογραφική ταινία του 2021 με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Christopher Walken. Βασισμένο στα γεγονότα μιας δίκη του 1988,  η ταινία ακολουθεί τον Percy Schmeiser, έναν αγρότη με τη δική του φάρμα σε μια μικρή επαρχία. Ο 70χρονος αγρότης κινείται ενάντια σε μια τεράστια εταιρεία, όταν αντιλαμβάνεται ότι  μπλέκουν τη σοδειά του με γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Στην πορεία του για δικαιοσύνη, ο  Percy γίνεται φωνή για εκατοντάδες άλλους αγρότες που πέφτουν θύμα εκμετάλλευσης.

“Δύο αποφασισμένες γυναίκες” του Steven Bernstein: Cosmote CINEMA 2HD στις 22.00, Τετάρτη 12/07

Δραματική Αμερικανική βιογραφική ταινία του 2014. Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία της καρκινοπαθούς Άνι Πάρκερ, που βγήκε τρεις φορές νικήτρια από τη μάχη με την ασθένεια, και της γενετίστριας Μέρι Κλερ Κινγκ, που έκανε μια σημαντική ανακάλυψη για τον καρκίνο του μαστού.

“Το ακρωτήρι της βίας” του Jérôme Salle: ΣΚΑΪ στις 22.00, Πέμπτη 13/07

Δραματική αστυνομική περιπέτεια του 2013 με τον Orlando Bloom. Δυο αστυνομικοί του Κέιπ Τάουν, ένας μοναχικός, εργασιομανής μαύρος με τραύματα από την περίοδο του απαρτχάιντ και ένας ψυχολογικά ασταθής λευκός, φίλος των καταχρήσεων, καλούνται να εξιχνιάσουν τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας. Η πορεία των ερευνών θα τους οδηγήσει στο κύκλωμα διακίνησης ενός νέου ναρκωτικού, πίσω από το οποίο κρύβεται μια πολύ μεγαλύτερη και διεθνής συνωμοσία.

“Η κλέφτρα των βιβλίων” του Brian Percival : OEN  στις 23.00, Παρασκευή 14/07

Δραματική πολεμική ταινία του 2013 κατά τον Β’ Παγκόσμιο. Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα 9χρονο κορίτσι, την Liesel (Sophie Nélisse), η οποία παραμονές του Β΄ παγκοσμίου πολέμου δίνεται για υιοθεσία σε μια φτωχή οικογένεια της εργατικής τάξης. Η Liesel κλέβει το πρώτο της βιβλίο πριν καν μάθει να διαβάζει και αυτό θα αποτελέσει την αρχή της μεγάλης της αγάπης για τα βιβλία. Ενώ διδάσκεται από τον θετό της πατέρα με τον οποίο αποκτά μια πολύ δυνατή σχέση, ξεσπάει ο πόλεμος όπου βρίσκει την οικογένεια να κρύβει στο υπόγειό τους τον Max, έναν νεαρό Εβραίο.

Πλατφόρμες

“Ο Πράσινος Ιππότης” του David Lowery στο CINOBO

Δραματική περιπέτεια φαντασίας του 2021, μια από τις πιο εικαστικά επιβλητικές ταινίες των τελευταίων χρόνων.  Ο Σερ Γκογουέιν (Dev Patel) , ο ανιψιός του βασιλιά Αρθούρου, ξεκινά ένα τολμηρό ταξίδι για να συναντήσει τον διαβόητο Πράσινο Ιππότη, που βάζει σε δοκιμασίες τη γενναιότητα των ανδρών. Στο διάβα του, θα αναμετρηθεί με φαντάσματα, γίγαντες, κλέφτες και δολοπλόκους, σε ένα βαθύτερο ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό να αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειας. Αποστολή του να πληρώσει το τίμημα ενός παράτολμου παζαριού: να παραδώσει το κεφάλι του έναν χρόνο μετά τον αποκεφαλισμό του μυστηριώδη Πράσινου Ιππότη.

“Με τα μάτια κλειστά: Βαρκελώνη” των David και Àlex Pastor: Πρεμιέρα στο NETFLIX, Παρασκευή 14/07

Από τους παραγωγούς του παγκόσμιου φαινομένου “Με τα Μάτια Κλειστά”, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14/07 στο Netflix μια επέκταση της ταινίας που καθήλωσε το κοινό το 2018. Μετά τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού από μια μυστηριώδη δύναμη, ο Σεμπάστιαν πρέπει να κάνει το δικό του ταξίδι επιβίωσης στους έρημους δρόμους της Βαρκελώνης. Καθώς συνάπτει άβολες συμμαχίες με άλλους επιζώντες και προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλη, μια απροσδόκητη και ακόμα χειρότερη απειλή μεγαλώνει.

“Ο έκπτωτος” του Rodrigo Sorogoyen στο ERTFLIX

Ένα βραβευμένο Ισπανικό θρίλερ μυστηρίου του 2018 βρίσκεται στις νέες προσθήκες του Ertflix. Ο Μανουέλ, τοπικός γραμματέας ενός μεγάλου κόμματος σε μία παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, με αρκετή επιρροή και πολλές πιθανότητες να αναλάβει την θέση του Προέδρου, βλέπει την τέλεια ζωή του να απειλείται μετά από την επικείμενη αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου, που εμπλέκει τον ίδιο και τον φίλο του, Πάκο. Ο Μανουέλ προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς τα media  αρχίζουν να ξεσκεπάζουν το σκάνδαλο, πιστεύοντας ότι η καταιγίδα θα περάσει και ότι το κόμμα θα τον καλύψει, όπως έκανε πάντα όταν είχε μπλεξίματα κάποιο από τα μέλη του. Όμως αυτή τη φορά ο Μανουέλ προορίζεται να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και να φορτωθεί τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10+1 αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψεις12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b