MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

10+1 αγαπημένα θερινά σινεμά της Αθήνας που αξίζει να ανακαλύψεις

Σας προτείνουμε 11 θερινά που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και μας κάνουν να ανυπομονούμε για τις κινηματογραφικές βραδιές στην πόλη. 

Σπύρος Χαϊντούτης | 10.07.2023

Το καλοκαίρι στην πόλη δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τα θερινά σινεμά. Έχοντας φτάσει στα μέσα του καλοκαιριού, οι ταινίες κάτω από τα αστέρια είναι η ιδανικότερη λύση για να ξεφύγεις από την ρουτίνα (και την αφόρητη ζέστη). Είτε αποτελεί μυσταγωγική διαδικασία για τους σινεφίλ, είτε διέξοδος για όσους «ξεμένουν» στην πόλη όλο το καλοκαίρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με τους ανθισμένους κήπους, το καλοκαιρινό αεράκι, μια κρύα μπύρα και τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου popcorn.

Η Αθήνα έχει πληθώρα θερινών, από μεγάλους ιστορικούς κινηματογράφους μέχρι συνοικιακά σινεμά, χωμένα στις μικρές γειτονιές της. Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα blockbuster του καλοκαιριού, επαναπροβολές που ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά ή και παλιές σινεφίλ ταινίες που άφησαν εποχή. Οι επιλογές είναι πολλές.

Εμείς σας προτείνουμε 11 θερινά που έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας (και στην καρδιά του Αθηναϊκού κοινού) και πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αν ανυπομονείτε για μια κινηματογραφική βραδιά στην πόλη.

Cine Δεξαμενή

Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Από τα αγαπημένα θερινά στέκια της πόλη, η Δεξαμενή ξεχωρίζει για τη δροσιά και τη μοναδική αισθητική της, με τους πέτρινους τοίχους, τα φροντισμένα λουλούδια και τις vintage μηχανές προβολής. Κάθε χρόνο έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα αφού, πέρα από εμπορικές ταινίες, προβάλλει επανεκδόσεις και νέο Ελληνικό κινηματογράφο. Βρίσκεται στις παρυφές του Λυκαβηττού, σε ξεχωριστό σημείο στην πόλη και σίγουρα αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους θεατές.
Διεύθυνση: Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 8.00€, Φοιτητικό 5€, Κάθε Τετάρτη 5€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ13ο Athens Open Air Film Festival: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά με δωρεάν προβολές σε ανοιχτούς χώρους12.09.2018

Σινέ Όασις

Φωτογραφία: Σπύρος Χαϊντούτης

Στην καρδιά του Παγκρατίου, σε μια καταπράσινη αυλή, το θερινό σινεμά «Όασις» κρατά επάξια το όνομα του. Ο κινηματογράφος θυμίζει άλλη εποχή, προβάλλοντας παλιές κλασσικές και σινεφίλ ταινίες. Η Όασις μετράει πάνω από τριάντα χρόνια και παρ’ όλο που οι ταινίες που συνήθως επιλέγει δεν είναι νέες κυκλοφορίες, πάντα έχει κόσμο και λειτουργεί σαν… χρονοκάψουλα. Είναι μια εναλλακτική βόλτα για τους παλιούς που νοσταλγούν το κλασσικό σινεμά και για τους νέους που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιστορικές ταινίες στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία σας μπορεί να συνδυαστεί πριν ή μετά με μια έξοδο στα ξεχωριστά μπαράκια και μαγαζιά της γειτονιάς.
Διεύθυνση: Πρατίνου 7, Αθήνα
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 7.00€, Εκπτωτικό 5.00€
Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Παγκράτι βρέθηκε στη λίστα με τις 51 πιο κουλ γειτονιές του κόσμου – και δεν μάς κάνει καμία εντύπωση12.09.2018

Αίγλη Ζαππείου

Φωτογραφία: Σπύρος Χαϊντούτης

Η Αίγλη μετράει πάνω από έναν αιώνα λειτουργίας, με την πρώτη ταινία να προβάλλεται το 1903. Το ιστορικό αυτό σινεμά στον χώρο του Ζαππείου ήταν συνδεδεμένο με την ζωή της καλής κοινωνίας στην Αθήνα και παραμένει ακόμα ένα από τα καλύτερα θερινά. Άνετος, καλαίσθητος χώρος, μεγάλη οθόνη και σε κεντρικό σημείο για να το συνδυάσετε με την έξοδο σας για ποτό ή φαγητό.
Διεύθυνση: Κήπος Ζαππείου Μεγάρου, Αθήνα
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 9.00€, Κάθε Τετάρτη 7.50 €
Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.

Σινέ Κάρμεν

Φωτογραφία: Κάρμεν – Θερινός Κινηματογράφος, facebook

Το Σινέ Κάρμεν, ένα πανέμορφο θερινό στους Αμπελόκηπους, κάνει πάντα κορυφαίες επιλογές ταινιών που οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν σε έναν άνετο χώρο. Η ατμόσφαιρα στην Κάρμεν ξεχωρίζει για τις όμορφες πινελιές της -λουλούδια, χρωματιστά γλαστράκια στα τραπέζια, καθαρή και πάντα περιποιημένη αυλή- και για τις καταπληκτικές προβολές. Μάλιστα, αυτές τις μέρες προβάλλεται μια αποκλειστική επανέκδοση του Ζαν Ντιλμάν, μια ταινία χαρακτηρισμένη από 1600 κορυφαίους κριτικούς ως η καλύτερη στον κόσμο. Ακόμα, η Κάρμεν είναι εύκολα προσβάσιμη, αφού βρίσκεται κοντά στο σταθμό μετρό Κατεχάκη.
Διεύθυνση: Παπαδά 40, Αθήνα 
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 8.00€, Κάθε Τετάρτη 6.50€, Εκπτωτικό: 6.50€
Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.

Cinema Ριβιέρα

Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωγρακοπούλου

Στην πιο ζωντανή γειτονιά του κέντρου, τα Εξάρχεια, βρίσκεται πάνω από μισό αιώνα η Ριβιέρα. Ένα από τα πιο όμορφα και οικονομικά θερινά στην καρδιά της πόλης με εξαιρετικές επιλογές ιστορικών ταινιών σε έναν ολάνθιστο χώρο. Αξίζει με την επόμενη βόλτα σας στα Εξάρχεια, να κάνετε στάση για μια ποιοτική ταινία στο θερινό που σίγουρα βρίσκεται στο bucket list κάθε σινεφίλ.
Διεύθυνση: Βαλτετσίου 46, Αθήνα
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 7.00€, Εκπτωτικό 6.00€, Κάθε Τετάρτη 5.00€
Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕξάρχεια: Πάμε μία βόλτα στα πιο όμορφα εξαρχειώτικα στέκια;12.09.2018

Σινέ Θησείον

Φωτογραφία: Σπύρος Χαϊντούτης

Αν σας ακούγεται δελεαστικό να απολαύσετε την ταινία σας κάτω από τον βραδινό ουρανό με θέα την Ακρόπολη, τότε το Θησείον είναι το κατάλληλο μέρος. Ένα μεγάλο, vintage σινεμά με ωραία ατμόσφαιρα περιφερειακά της Ακρόπολης με παλιές σινεφίλ και νέες block buster ταινίες που μπορεί άνετα να συνδυαστεί με μια βόλτα στα πιο ιστορικά σημεία της πόλης.
Διεύθυνση: Αποστόλου Παύλου 7, Αθήνα
Εισιτήριο: Δευτέρα με Τετάρτη 6.50€, Πέμπτη με Κυριακή 8.50€

Κινηματογράφος Παναθήναια

Φωτογραφία: Cine Panathinaia, Facebook

Από τα must θερινά στέκια, το σινέ Παναθήναια στολίζει την Αθήνα στα σύνορα Γκύζη και Εξαρχείων και κάνει συχνά αφιερώματα σε διάφορους μεγάλους σκηνοθέτες. Όμορφος, μικρός και καθαρός χώρος, γεμάτος από γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια και πάντα ευγενικό προσωπικό. Είναι το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του κλασσικού σινεμά, αν θέλουν μια χαλαρή προβολή και μια ανάσα δροσιάς πριν ή μετά την έξοδο τους στο κέντρο.
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 165, Αθήνα
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 8.00€, Εκπτωτικό 6.00€, Κάθε Δευτέρα & Τρίτη 6.00€

Σινέ Παράδεισος

Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Σε μια ταράτσα μαζί με τα αστέρια, το κοινό του Σινέ Παράδεισος μπορεί να απολαύσει παλιές και νέες ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Όμορφος και δροσερός χώρος με μια ευρεία γκάμα προβολών που έχει ξεχωρίσει στην γειτονιά του Κορυδαλλού. Ο Παράδεισος αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά θερινά και στο χώρο λαμβάνουν μέρος και άλλα δρώμενα όπως παραστάσεις ή θέατρο σκιών για τους μικρούς φίλους. Πολλές επιλογές σε προσιτή τιμή, γιατί το θερινό είναι και οικογενειακή υπόθεση!
Διεύθυνση: Ζάππα 4, Κορυδαλλός
Εισιτήριο: Είσοδος 5€, Δευτέρα 4€

Σινέ Αθηναία

Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Σε χώρο που αποπνέει γαλήνη, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν χαλαρά τις πάντα ποιοτικές ταινίες του Σινέ Αθηναία. Ένα θερινό συνδεδεμένο με το Κολωνάκι, που αν και κεντρικά, φημίζεται για την απόλυτη ησυχία του. Το μέρος είναι δροσερό, γεμάτο όμορφα φυτά και η καντίνα του ξεχωρίζει για τις φρέσκιες παραδοσιακές της τυρόπιτες. Η Αθηναία είναι το κατάλληλο μέρος για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του θερινού χωρίς τη βαβούρα της πόλης.
Διεύθυνση: Χάρητος 50, Αθήνα
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 8€, Εκπτωτικό 6€
Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.

Cinema Stella

Φωτογραφία: Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Μια δροσερή απόδραση στην πυκνοκατοικημένη Κυψέλη, η συνοικιακή Στέλλα αποτελεί τον Δημοτικό Κινηματογράφο της περιοχής. Όμορφη ατμόσφαιρα με αγιοκλήματα και γιασεμί και πάντα φιλικό προσωπικό. Μπορείτε να βρείτε ευρεία γκάμα ταινιών, με προσιτές τιμές και καλές προσφορές ανά διαστήματα. Ακόμα, η Στέλλα θεωρείται από τα πιο dog friendly σινεμά, καθώς πολλοί θεατές έρχονται να απολαύσουν τη ταινία τους με τα κατοικίδια τους.
Διεύθυνση: Τενέδου 34, Αθήνα
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 8€, Εκπτωτικό και παιδικό 6€
Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ.

Cine Φιλοθέη

Φωτογραφία: Cine Φιλοθέη, facebook

Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα θερινά της Αθήνας, η Φιλοθέη, είναι σίγουρα και το πιο δροσερό σινεμά. Η τοποθεσία είναι ό,τι πρέπει για το ζεστό καλοκαίρι στην πόλη, καθώς βρίσκεται μέσα στο πάρκο της πλατείας Ι. Δροσοπούλου. Η εξαιρετική τοποθεσία, μέσα στα δέντρα και τα ρυάκια να φέρνουν δροσιά, σε συνδυασμό με την μεγάλη καμπυλωτή οθόνη ανεβάζουν την κινηματογραφική εμπειρία και την κάνουν must για τους λάτρεις των θερινών.
Διεύθυνση: Πλ. Ι. Δροσοπούλου, Φιλοθέη
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 9.00€, Κάθε Τετάρτη 7.50€
Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ίντι εσύ σούπερ σταρ!12.09.2018

Καλή θέαση και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί την καλή σας διάθεση και … ζακέτα για την ψύχρα!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b