MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια πλωτή πόλη που θα προσαρμόζεται στην κλιματική αλλαγή σχεδιάζει μια ιαπωνική startup

Μια ιαπωνική startup χτίζει μια πλωτή πόλη σχεδιασμένη να προσαρμόζεται στην κλιματική αλλαγή. Με το όνομα Dogen City, το έργο θα παρέχει επίσης ιατρική περίθαλψη αιχμής στους 40.000 κατοίκους του.

Monopoli Team

Σχέδια για μια πλωτή μητρόπολη με το όνομα Dogen City αποκάλυψε η ναυτιλιακή startup επιχείρηση N-Ark. Επίκεντρο της πρωτοποριακής ιδέας δεν είναι μόνο η αειφορία και η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης αιχμής και η πρόληψη ασθενειών στους κατοίκους της.

Με έκταση 390 στρέμματα, η «άνοση» γειτονιά θα μπορεί να στεγάσει 40.000 ανθρώπους (10.000 κατοίκους και 30.000 επισκέπτες ή τουρίστες). Η κυκλική δομή θα είναι σε θέση να αντέξει τις φυσικές καταστροφές και θα περιλαμβάνει δημόσιες κατοικίες, ιατρικά ερευνητικά κέντρα, εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων, ακόμη και χώρους εκτόξευσης διαστημικών σκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Τεχνόπολη: 10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι12.09.2018

«Για τη διατήρηση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και την επίλυση προβλημάτων, οι πολιτικές, επιχειρηματικές και τεχνολογικές στρατηγικές πρέπει να ενωθούν για να δημιουργήσουν μια νέα θαλάσσια οικονομία», γράφει η N-Ark στον ιστότοπό της.

Η Dogen City θα αποτελείται από τρία στρώματα ή «βιομηχανίες», όπως τα ονομάζει η εταιρεία, το καθένα με τον δικό του σκοπό. Πρώτον, υπάρχει ένα κατοικήσιμο, αυτοσυντηρούμενο θαλάσσιο χωριό που θα παρέχει υποδομές διαβίωσης και θα προωθεί την ψυχική και σωματική φροντίδα. Το σχήμα του δακτυλίου το προστατεύει επίσης από την απειλή ενός τσουνάμι.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CHRONOS: Μία συναρπαστική βόλτα στην Ακρόπολη την περίοδο της ακμής της, από όλο τον κόσμο12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b