MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική Τεχνόπολη: 10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι

Από τον Παύλο Παυλίδη μέχρι τον Tom Odell, η λίστα με τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης είναι ατελείωτη – γι΄αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε 10 από τις πιο “άχαστες” συναυλίες του φετινού καλοκαιριού.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 13.06.2023

Και αυτό το καλοκαίρι, η καρδιά της μουσικής χτυπά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, που – όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος – υποδέχεται δεκάδες συναυλίες (φέτος ο αριθμός ξεπερνά τις 50) και αμέτρητους καλλιτέχνες της εγχώριας και παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που υπόσχονται να ταρακουνήσουν την πρωτεύουσα και να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με φόντο τα Φουγάρα.

Από τον Παύλο Παυλίδη μέχρι τον Tom Odell και από τους Pink Martini μέχρι το πρώτο Open Air Festival του Death Disco, η Τεχνόπολη φέτος θα φιλοξενήσει κορυφαίους εκπροσώπους κάθε είδους. Eμείς συγκεντρώσαμε σε μία λίστα 10 από τις πιο “άχαστες” συναυλίες του φετινού καλοκαιριού που μας περιμένουν στην Μουσική Τεχνόπολη, οπότε άνοιξε το ημερολόγιο σου και ξεκίνα να σημειώνεις!

#1 Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska – 14 Ιουνίου

Ο Παύλος Παυλίδης είναι ένα όνομα – κεφάλαιο για την ελληνική ροκ σκηνή και αυτό φροντίζει να μας το θυμίζει σε κάθε συναυλία. Για όλους εκείνους που μεγάλωσαν με τα Ξύλινα Σπαθιά – και νομίζω μιλάω για τους περισσότερους από εμάς – και αγάπησαν την πιο πειραματική πλευρά του Παύλου Παυλίδη, το καλοκαίρι απλά δεν γίνεται να ξεκινήσει αν δεν τραγουδήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα Λιωμένο Παγωτό, Βασιλιά της Σκόνης, Ρόδες, Φωτιά στο Λιμάνι, Λευκή Καταιγίδα, Αντικαταπληκτικά και η λίστα είναι ατελειώτη. Τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλευρό του Παύλου Παυλίδη βρίσκονται οι Hotel Alaska (Δημήτρης Τσεκούρας, Αλέκος Γεωργουλόπουλος, Αλέξης Σταυρόπουλος) που έχουν επανεφεύρει με τον δίκο τους μοναδικό τρόπο το έργο του. Εμείς σίγουρα ανυπομονούμε να ακούσουμε τα classics από την θρυλική εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, κομμάτια από το υπέροχο “Μαύρο Κουτί” – και γιατί όχι ίσως ένα tribute στον σπουδαίο Γιάννη Μαρκόπουλο, του οποίου το σπουδαίο έργο είχε διασκευάσει με τόση ευαισθησία πριν από μερικούς μήνες.
Εισιτήρια εδώ

#2 Pan Pan και Mazoha – 22 Ιουνίου

Η “Ανισόπεδη Ντίσκο” ήταν σίγουρα το soundtrack του 2022 και για πολλούς από εμάς το τραγούδι, που έγινε η αφορμή για να γνωρίσουμε το μουσικό σύμπαν του Pan Pan (κατά κόσμον Παναγιώτη Πανταζή), ίσως ό,τι πιο φρέσκο έχει να προτείνει η ελληνική σκηνή αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι τα live του μετατρέπονται πάντα σε ένα τεράστιο party – τα οποία συνήθως βγαίνουν και sold out, αφού ο Pan Pan έχει (δικαίως) φανατικό κοινό. Μαζί του για πρώτη φορά ο Μazoha (Τζίμης Πολιούδης), που συμπληρώνει ένα line-up που υπόσχεται χορό μέχρι τελική πτώσεως. Στις 22 Ιουνίου λοιπόν θα χορέψουμε με μάτια κλειστά, γιατί τα παιδιά θέλουν χορό – και θα τον έχουμε!
Εισιτήρια εδώ

#3 Pink Martini – 26 Ιουνίου

Ποιος θα το έλεγε ότι ένα συγκρότημα από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ θα είχε τόσο φανατικό κοινό στην Ελλάδα; Κι όμως, οι Pink Martini έχουν χτίσει μία πραγματική σχέση αγάπης με το ελληνικό κοινό – και η αλήθεια είναι ότι ό,τι μουσική και να ακούς, όσο χρονών κι αν είσαι, σίγουρα έχεις συνδέσει κάποιο καλοκαίρι σου με τις επιτυχίες ή/και διασκευές των Pink Martini, είτε μιλάμε για το Amando Mio, είτε για το Sympathique, το Lemonade Song, το Una Notte a Napoli. Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini επιστρέφουν για ακόμη μια χρονιά στην Ελλάδα για να μας μεταφέρουν και πάλι “σε μία βραδιά στην Νάπολη” και όχι μόνο – εξάλλου highlight των live τους είναι πάντα η πολύ όμορφη διασκευή που έχουν κάνει για “Τα παιδιά του Πειραιά”.
Εισιτήρια εδώ

#4 Tom Odell – 27 Ιουνίου

Έξι χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη εκείνη εμφάνιση του Tom Odell στην Ελλάδα, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και έμελλε να μείνει για πολλά χρόνια ανεκπλήρωτη επιθυμία. Αυτή η επιθυμία, λοιπόν, θα εκπληρωθεί επιτέλους φέτος  – και μάλλον θα γίνει την καλύτερη δυνατή στιγμή, με τον Βρετανό star της indie pop να διανύει την πιο ώριμη φάση του, έχοντας κυκλοφορήσει τον πιο προσωπικό (και άρτιο) δίσκο του μέχρι τώρα, το “Best Day of My Life”. Παράλληλα, το “Another Love”, από τα πιο χαρακτηριστικά hits της περασμένης δεκαετίας, κλείνει φέτος 10 χρόνια ζωής – ναι πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια – και το πιο περίεργο είναι ότι μας συγκινεί ακόμα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να το ακούσουμε και live από τον ίδιο τον Tom Odell.
Εισιτήρια εδώ

#5 Good Job Nicky x Tamta – 29 Ιουνίου

Πολλά έχουν αλλάξει αυτά τα 2,5  χρόνια που έχουν περάσει από το “January 8th”, το ντεμπούτο του Good Job Nicky, που έκανε όλη την Ελλάδα να μιλά για το αινιγματικό παιδί με τα μπλε μαλλιά και τον ολόφρεσκο ήχο. Πλέον όλοι ξέρουν τι εστί το μουσικό φαινόμενο Good Job Nicky, με το πιο πρόσφατο κομμάτι του “Higher” – το οποίο και ανυπομονούμε να ακούσουμε live – να γίνεται viral πριν καν προλάβει να κυκλοφορήσει επίσημα. Αυτή η αγάπη του κοινού εκφράζεται φυσικά και στα live του, στα πιο intimate ατμοσφαιρικά κομμάτια του, αλλά και στα πιο δυναμικά και χορευτικά. Αυτή τη φορά ο 27χρονος Good Job Nicky θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Tamta, που μόλις κυκλοφόρησε το πολύ ενδιαφέρον “Identity Crisis” – και μας υποσχέθηκαν μία κοινή ερμηνεία που θα μας μείνει αξέχαστη.
Εισιτήρια εδώ

#6 Melvins – 3 Ιουλίου

Τα είδωλα του Kurt Cobain – και κάθε grunge μπάντας εκεί έξω για να είμαστε ακριβείς – συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο ακούραστο, δυνατό, σκληρό, εκκωφαντικό rock που κάνουν τα τελευταία 40 χρόνια και η εμφάνισή τους στην Ελλάδα αποτελεί πραγματικά τεράστια ευκαιρία να απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες – πρωτοπόρους του sludge rock. Πρόσφατα, μάλιστα κυκλοφόρησαν μία ακουστική συλλογή με 36 επανεκτελέσεις μερικών από τα πιο heavy τραγούδια τους, καθώς και διασκευές από αγαπημένους καλλιτέχνες, η οποία μας θύμισε ακριβώς πόσο ιστορικό συγκρότημα είναι. Μαζί τους οι Vodka Juniors, μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις της ελληνικής underground σκηνής, αλλά και οι Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, μία από τις καλύτερες ανερχόμενες hard rock μπάντες στη Βρετανία.
Εισιτήρια εδώ

#7 Kim Gordon – 4 Ιουλίου

Φωτογραφία: L. Stephan

Άλλη μία rock star που άνοιξε τον δρόμο για το grunge θα βρεθει φέτος το καλοκαίρι στην Τεχνόπολη και φυσικά μιλάμε για την Kim Gordon, ηγετική μορφή των θρυλικών Sonic Youth – ας το παραδεχτούμε χάρη σε εκείνη έγιναν το punk “σύμβολο” που έμεινε στην ιστορία – και πρότυπο για όλες τις γυναίκες που τολμούν να σπάνε τους κανόνες. Μουσικός, εικαστική καλλιτέχνης, συγγραφέας, ηθοποιός, ακτιβίστρια, η Kim Gordon ήταν πάντα πολλά περισσότερα από “ένα κορίτσι σε μία μπάντα” και αυτό το απέδειξε όταν στα 66 της επανεφηύρε τον εαυτό της με το “No Home Record”, την πρώτη solo δουλειά της, μετά τη διάλυση των SY το 2011, η οποία ήταν και καταπληκτική. Στις 4 Ιουλίου ανυπομονούμε να ακούσουμε τις ιστορικές επιτυχίες των Sonic Youth, αλλά και τα προσωπικά της κομμάτια, σε μία σίγουρα ηλεκτρισμένη βραδιά.
Εισιτήρια εδώ

#8 Μαρίνα Σάττι – 10 Ιουλίου

Ένας χρόνος έχει περάσει από τον πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό δίσκο της Μαρίνας Σάττι, “YENNA” (για τον οποίο έχουμε μιλήσει εδώ) και ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει το σούπερ ευρηματικό τσιφτετέλι “Σπίρτο και Βενζίνη”, το pop-trap “Κρητικό”, το “Άδειοι Δρόμοι” και φυσικά το “PALI”. Όπως και στις δισκογραφικές δουλειές της, έτσι και στα live της η Μαρίνα Σάττι δεν φοβάται να παντρέψει το “νέο” με την παράδοση, την pop με νταούλια, την γκάιντα με beats, γι’ αυτό και όποιες κι αν είναι οι προσδοκίες σου να είσαι σίγουρος ότι η Σάττι θα τις ξεπεράσει. Στις 10 Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, λοιπόν, η Μαρίνα Σάττι έρχεται “με σπίρτο και βενζίνη” για να βάλει φωτιά στην σκηνή της Τεχνόπολης και να μας χαρίσει ένα από τα εκρηκτικά live, για τα οποία φημίζεται τόσο.
Εισιτήρια εδώ

#9 Death Disco Open Air Festival Day 1: VNV Nation, The Soft Moon, Selofan, Rue Oberkampf, Ploho, Kalte Nacht και Youth Valleys – 22 Ιουλίου

To Death Disco κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια και το γιορτάζει με ένα διήμερο Open Air Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φυσικά στην Τεχνόπολη και θα φέρει στην Αθήνα μερικά από τα πιο dark alternative ονόματα της παγκόσμιας  σκηνής – και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το Death Disco. Την πρώτη ημέρα headliners θα είναι οι VNV Nation, το δημοφιλές electro σχήμα του Ιρλανδού πρωτοπόρου του EBM, Ronan Harris – και αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο live τους στην Αθήνα το 2015 είχε βγει αμέσως sold out. Μαζί τους ο Αμερικανός “αγαπημένος” των Depeche Mode, Soft Moon, οι πρωταγωνιστές της ελληνικής dark σκηνής Selofan, οι Γερμανοί Rue Oberkampf, οι πολύ ανερχόμενοι Youth Valleys και πολλοί ακόμα σε ένα σίγουρα πολύ δυνατό line-up.

#10 Death Disco Open Air Festival Day 2: Sisters Of Mercy, She Past Away, Actors, Absolute Body Control, Mecano UN. LTD, Mechanimal, Data Fragments

Η δεύτερη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ θα “κλείσει” με ένα εξίσου δυνατό line up και headliners τους Βρετανούς θρύλους του post punk Sisters of Mercy, που έρχονται στην Αθήνα μετά τις περσινές πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Το line-up συμπληρώνουν οι Τούρκοι – επίσης πρωτοπόροι του post punk – She Past Away, οι Καναδοί Actors που φέρνουν στην σκηνή της Τεχνόπολης ένα punk ήχο διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει, οι Βέλγοι Absolute Body Control και πολλοί άλλοι!
Εισιτήρια εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Tom Odell μέχρι τους Melvins: Οι συναυλίες που θα δούμε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b