MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 6 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου 2023.

«Weaving I Restoring I Healing»: 'Εκθεση της Catheline van den Branden στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 7ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας: Έρχεται να σημάνει την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής σεζόν

«Αυτά που δεν λέγονται»

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 7η χρονιά, μεταξύ 25-31 Μαΐου, για να σημάνει για μια ακόμη φορά την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής σαιζόν, και να αναδείξει τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων χωρών. Οι προβολές του 7ου FeCHA θα πραγματοποιηθούν στους θερινούς κινηματογράφους Ελληνίς Cinemaχ Europa Cinemas και Αελλώ Cinemax, ενώ παράλληλες προβολές και δράσεις θα φιλοξενήσουν το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Exile Room και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.Το πρόγραμμα του 7ου FeCHA περιλαμβάνει 22 ταινίες μεγάλου μήκους, αφιέρωμα στο σύγχρονο βασκικό κινηματογράφο, μια επιλογή από τις καλύτερες ισπανόφωνες ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων ετών στο αγαπημένο τμήμα του Φεστιβάλ cortoFeCHA, ένα masterclass σεναρίου με τον βραβευμένο Ισπανό σκηνοθέτη Φέλιξ Βισκαρέτ και προβολές σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros και το Athens Pride.
25-31 Μαΐου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Πληροφορίες για εισιτήρια, χώρους και προπώληση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Ιδού η Ρόδος»: Ομαδική έκθεση στον χώρο Space 52 στην Αθήνα

Η Icaro Contemporary Art Gallery & Agency (ICARO C.A.G.A.) και το Space52 μας προσκαλούν στην ομαδική έκθεση «Ιδού η Ρόδος» (“Hic Rhodus”), σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο, για την οποία δεκατέσσερις διακεκριμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να εμπνευστούν από τα κεραμικά της διάσημης κεραμοποιίας Ίκαρος στην Ρόδο και, μελετώντας τα σχέδια από το πρωτότυπο, να τα αξιοποιήσουν σε δικές τους νέες δημιουργίες. Το έργο των δημιουργών αποτελεί ένα σύγχρονο σύνολο κεραμικών, εγκαταστάσεων και γλυπτών, έναν αναστοχασμό πάνω στην έννοια του παραδοσιακού αλλά και μία ανατρεπτική γραφή στη συνέχεια της παράδοσης του Ίκαρου.
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 27 Μαίου 2023, 8 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαΐου – 24 Ιουνίου 2023
Ωράριο: Τετάρτη και Παρασκευή 5-8μ.μ.  και κατόπιν ραντεβού στο Τ: 6977041634, Email: [email protected]
Space52, Λάρνακος 28, Αθήνα, Ελλάδα – https://www.space52.gr/

3. «Κόκκινο Κίτρινο Μπλε»: Ατομική έκθεση του Σπύρου Παπασπύρου στο Mosaico Fine Art Studio

Το Mosaico Fine Art Studio φιλοξενεί, στο πλαίσιο του Athens City Festival, την έκθεση του καλλιτέχνη Σπύρου Παπασπύρου, με τίτλο «Κόκκινο Κίτρινο Μπλε». Ο Σπύρος Παπασπύρου γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1954 στα Ιωάννινα. Σπούδασε στον «Α.Τ.Ο.» (Σχολές Δοξιάδη) Συντήρηση – Αντιγραφή Έργων Τέχνης (1973 – 1975). Από το 1975 έως το 1980 σπούδασε restauro στο Universita Internazionale del Arte της Φλωρεντίας και ζωγραφική στην Accademia di Belle Arte στο εργαστήριο του pr. Ciulietti (1935 – 2003). Δίδαξε σε Γυμνάσια, Λύκεια, και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στη Ζ.Π.Α. Ιωαννίνων, στην Ε. Α. Βελλάς και στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Με απόσπαση εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος εκδόσεων. Έχει οργανώσει μία ατομική έκθεση και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ. Ζει στην Αθήνα.
Εγκαίνια: Σάββατο 27 Μαΐου, 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 27 Μαΐου – 7 Ιουνίου 2023

4. «Weaving I Restoring I Healing»: ‘Εκθεση της Catheline van den Branden στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση «Weaving I Restoring I Healing» της καλλιτέχνιδος Catheline van den Branden στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», από τις 28 Μαΐου έως τις 7 Ιουλίου 2023. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα τα οποία σχετίζονται με την πρακτική της υφαντικής, της φροντίδας και της αποκατάστασης. Θα εκτεθούν περίπου 20 έργα της καλλιτέχνιδας δουλεμένα με διαφορετικές τεχνικές (ζωγραφική, χαρακτική, τυπώματα, οπτικοακουστικά μέσα) και σε διαφορετικές επιφάνειες  (mylar, γιαπωνέζικο και βαμβακερό χαρτί). Τα έργα αναφέρονται σε οικοτεχνικές πρακτικές και στη σχέση που αυτές διατηρούν μέχρι σήμερα με την τέχνη, σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Ταυτόχρονα, παραπέμπουν σε ιστορίες, μύθους και παραμύθια, ιδιαίτερα διαδεδομένους,  που σχετίζονται με τα αρχαία ελληνικά έπη και μυθολογία και την λαϊκή παράδοση.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαΐου- 7 Ιουλίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Παρασκευή 11:00-16:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00 – 15:00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη: Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ: 210 3243972

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη12.09.2018

Εκδηλώσεις

5. Athens Street Food Festival: Αυλαία με πάρτι, διάσημους DJ και πολλές γευστικές εκπλήξεις Athens Street Food Festival

Το τελευταίο τριήμερο για το φετινό Athens Street Food Festival ξεκινάει την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023. Το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι θα γεμίσει για τέταρτο συνεχόμενο τριήμερο με χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν και να απολαύσουν την έντονα δραστήρια σκηνή του «φαγητού του δρόμου» της πόλης. Η κορύφωση του φεστιβάλ είναι το μεγάλο party του Σαββάτου 27 Μαΐου με τον περίφημο James Lavelle των UNKLE, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς και DJ των τελευταίων δεκαετιών, στη μοναδική φετινή εμφάνισή του στην Ελλάδα! Φυσικά, όλο το τριήμερο, θα υπάρχει μουσική από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ενώ την Κυριακή θα γίνει το closing party με τον Dear Quentin.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 00:30, Σάββατο 12:00 – 01:00 και Κυριακή 12:00 – 00:00
Εισιτήριο: 3 ευρώ. Προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα www.viva.gr, Public και το υπολοιπο δικτυο της Viva.
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0427 0810 | https://athensstreetfoodfestival.gr/

6. The Meet Market στο 22ο Athens Jazz

Από τις 22 έως τις 28 Μαΐου, το The Meet Market, η αγαπημένη αγορά της πόλης, συναντά το 22ο Athens Jazz, το φεστιβάλ-θεσμό (πια) της Αθήνας, και κλείνουν το μάτι στο καλοκαίρι στήνοντας τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου, στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. 7 συνεχόμενες ημέρες, 100+ Makers, 20+ από τους οποίους συστήνονται για πρώτη φορά στο κοινό μας, ξεχειλίζουν τον χώρο με τις εμπνευσμένες ιδέες τους, μοιράζονται τις ξεχωριστές ιστορίες τους και μας μεταδίδουν την αγάπη τους για τις #handmade δημιουργίες τους. Από ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, αντικείμενα τέχνης και διακόσμησης μέχρι προϊόντα wellness, βιολογικά τρόφιμα και είδη για το παιδί και την οικογένεια, όλα #madeingreece. Επιπλέον, δροσιστικά cocktails, λαχταριστό street food, καλή μουσική, διαδραστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
Δευτέρα 22 – Κυριακή 28 Μαΐου 2023
Ωράριο: Καθημερινές 19:00 – 00:00 // Σαββ. & Κυρ. 12:00 – 00:00
Είσοδος δωρεάν
Χώρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. | https://www.themeetmarket.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b