MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου 2023.

Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Ιστορίες για να μην κοιμάσαι» στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Rex – Ελένη Παπαδάκη)

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει από τις 6 Μαΐου την παράσταση για θεατές από 12 ετών και άνω «Ιστορίες για να μην κοιμάσαι». Στην παράσταση, σε σκηνοθεσία Θάνου Τοκάκη, τρία από τα ωραιότερα έργα του Νόελ Γκρεγκ (Tin Soldier, Hood in the Wood και Tasty Tale) μπλέκονται με τις αναζητήσεις, τα όνειρα και τους εφιάλτες των νέων στην Ελλάδα του 2022. Η περιθωριοποίηση του διαφορετικού, η καταπίεση της σεξουαλικότητας και κάθε μορφής ελευθερίας, η βία, η κακοποίηση, η υπερκαταναλωτική μας κουλτούρα αλλά και η γενναιότητα, η ανθεκτικότητα και η ελπίδα, η αναζήτηση της αυθεντικότητας και η γυναικεία χειραφέτηση είναι λίγα μόνο από τα μονοπάτια που οι ιστορίες αυτές φωτίζουν με απαράμιλλο χιούμορ, ποιητική γλώσσα και εφηβική τόλμη. Ιστορίες που θα μας αφυπνίσουν. Ιστορίες που δεν θα μας αφήσουν να κλείσουμε μάτι, αναγκάζοντάς μας, αντιθέτως, να το στρέψουμε προς τις πραγματικές αγωνίες των νέων σήμερα.
Παραστάσεις: 6-28 Μαΐου 2023 | Κάθε Σάββατο: στις 20:00 και Κυριακή στις 19:30
Γενική είσοδος: 3€. Προπώληση: ticketservices.gr 
Eθνικό Θέατρο Rex – Σκηνή «Ελένης Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48 Αθήνα. Τηλ: 210 7001469

Φεστιβάλ

2. Big Bang Festival 7: Το πρωτοποριακό μουσικό φεστιβάλ για παιδιά επιστρέφει στη Στέγη με νέες περιπέτειες

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

Μια φεστιβαλική ωδή σε περιπετειώδεις μουσικές εμπειρίες, παιχνίδια, διαδραστικές εγκαταστάσεις, ήχους από αντικείμενα και έργα, το Big Bang Festival 7, επιστρέφει 27-28 Μαΐου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Μουσικοί και μουσική από όλο τον κόσμο, μαζί με παιδιά, γονείς και φίλους, συναντιούνται και γίνονται «ένα» στις σκηνές, στα ασανσέρ, στους διαδρόμους, αλλά και στους γύρω δρόμους.  Θέατρο, καραόκε, μουσικοί πειραματισμοί, παραμύθια, video art και άλλες μουσικές περιπέτειες σας περιμένουν και φέτος. Ακολουθήστε στις περιπέτειές του τον Κύριο Βι, μπείτε στο νομαδικό εργαστήριο κατασκευής μουσικής και πειραματιστείτε με τους ήχους, ξυπνήστε τη φαντασία σας ακολουθώντας τα μυστικά του ύπνου των ζώων, κάντε φίλη σας «Ένα πολύ δυνατό κορίτσι», ελευθερώστε τον κόσμο από το σκοτάδι παρέα με τον Σαφίρ και τραγουδήστε σε όλες τις γλώσσες σε ένα πάρτι με 2 DJs που παίζουν για εσάς, μαζί με εσάς.
27-28 Μαΐου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Δράσεις με δωρεάν δελτία εισόδου, με εισιτήριο και combos εισιτηρίων 3 — 8 €. | Κλείστε θέση εδώ.
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800 (ΔΕ-ΠΑ 10:30 – 18:30). Ε: [email protected] | https://www.onassis.org/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Ιστορίες για να μην κοιμάσαι» στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού12.09.2018

Κινηματογράφος

3. Η μικρή γοργόνα

«Η Μικρή Γοργόνα», η αναδημιουργία ζωντανής δράσης του βραβευμένου με Oscar® κλασικού μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων από τον οραματιστή σκηνοθέτη, Ρομπ Μάρσαλ. Πρόκειται για την  πολυαγαπημένη ιστορία της Άριελ, μιας όμορφης και ζωηρής νεαρής γοργόνας, που διψάει για περιπέτεια. Η πιο μικρή από τις κόρες του Τρίτωνα και η πιο επαναστάτρια, η Άριελ λαχταρά να ανακαλύψει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και, έπειτα από ένα ταξίδι στη στεριά, ερωτεύεται τον εκθαμβωτικό Πρίγκιπα Έρικ. Αν και απαγορεύεται για τις γοργόνες να έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους, η Άριελ πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει μια συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας, Ούρσουλα, και της δίνεται η ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της ζωής στη στεριά, αλλά, ταυτόχρονα, θέτει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο. *Παίζουν: Χάλι Μπέιλι, Τζόνα Χάουερ-Κινγ, Νταβίντ Ντιγκς, Οκουαφίνα, Μελίσα ΜακΚάρθι, Χαβιέρ Μπαρδέμ.
Δείτε κριτική και αίθουσες προβολής εδώ

4. Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Park your Cinema και Park your Cinema Kids επιστρέφουν για όγδοο συνεχόμενο καλοκαίρι και προσκαλούν το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Τις παιδικές ταινίες της ενότητας Park your Cinema Kids επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 27 Μαΐου, στις 21:00: «Η Μαίρη Πόππινς Επιστρέφει» (Mary Poppins returns): Στη νέα Μαίρη Πόππινς της Ντίσνεϊ, η ‘Εμιλι Μπλαντ είναι η τέλεια νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες, η οποία μπορεί να μεταμορφώσει μια βαρετή δουλειά σε μια αξέχαστη, φανταστική περιπέτεια. Σε αυτό το πετυχημένο σίκουελ, γεμάτο φρεσκάδα αλλά και πιστό στο πνεύμα της πρώτης ταινίας, η Μαίρη Πόππινς επιστρέφει για να βοηθήσει τη νέα γενιά της οικογένειας Μπανκς να ξαναβρεί τη χαρά και την αδιαμφισβήτητη μαγεία της ζωής μετά από μια απώλεια. *Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλάντ, Λιν Μανουέλ Μιράντα, Μπεν Γουίσο, Έμιλυ Μόρτιμερ, Τζούλι Γουότερς, Κόλιν Φερθ, Μέριλ Στριπ.
Σάββατο 27/5, 21:00
Ελεύθερη είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

Εκδηλώσεις

5. «Το καμπαρέ των ζώων»: Μουσική διαδραστική εκδήλωση με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο βιβλιοπωλείο Children’s Books and more

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, το βιβλιοπωλείο Children’s Books and more και οι Εκδόσεις Μάρτης, σας προσκαλούν το Σάββατο 27 Μαϊου στις 12:00 στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Το καμπαρέ των ζώων». Ο Γιώργης Χριστοδούλου μαζί με τους μουσικούς του, Άλφρεντ Ρούτσι( Φλάουτο και Κιθάρα) και Αλέξανδρο Αβδελιώδη(Πιάνο), θα στήσει μουσική σκηνή στην αυλή του βιβλιοπωλείου. Θα τραγουδήσει τραγούδια από το βιβλίο του αλλά και από άλλους γνωστούς καλλιτέχνες και τα παιδιά κάθε ηλικίας θα μάθουν με διασκεδαστικό τρόπο τα γνωρίσματα και τις συμπεριφορές των ζώων καθώς και τα διάφορα είδη ρυθμών και μουσικής.
Σάββατο 27 Μαΐου, 12:00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη
Παιδικό Βιβλιοπωλείο «Children’s Books and more», Κισσάβου 14 Βριλήσσια. Τηλ: 211 411 0578

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema & Park your Cinema Kids: Οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές επιστρέφουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

6. «θα υπάγω εις τους κήπους»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στην ετήσια επικοινωνιακή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές. Η συγκεκριμένη επικοινωνιακή δράση στοχεύει στην εκπαίδευση και ενημέρωση της κοινωνίας σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «θα υπάγω εις τους κήπους». Με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα οι μικροί επισκέπτες θα εντοπίσουν εικονογραφικά στοιχεία που αποδίδουν το φυσικό και αστικό περιβάλλον σύμφωνα με την οπτική των ανθρώπων της βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής και στο τέλος θα δημιουργήσουν στους κήπους του Μουσείου τα δικά τους έργα.
Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | Ώρα: 11.00-12.30
Η παραπάνω δράση είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (09:00-15:00).
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2132139500. Email: [email protected]. Website: www.byzantinemuseum.gr.

7. Athens City Festival: Η ανοιξιάτικη γιορτή της Αθήνας επιστρέφει με πάνω από 200 εκδηλώσεις και δράσεις

Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης, το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά να «πλημμυρίσει» την Αθήνα με περισσότερες από 200 ξεχωριστές δράσεις και εκδηλώσεις στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της. «Seeing the Invisible»: Δράσεις για παιδιά και εφήβους στον Εθνικό Κήπο την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, 11:00-12:30 (για παιδιά 6-11 ετών) και 12:30-14:00 (για εφήβους 12-18 ετών): Η εικαστική έκθεση Seeing the Invisible αποτελεί μια μοναδική εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας στον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για μια έκθεση σύγχρονης τέχνης, καθώς φιλοξενεί 14 έργα επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι πολιτιστικές δράσεις για παιδιά και εφήβους είναι ειδικά σχεδιασμένα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από την Outset Greece με την υποστήριξη του Athens City Festival, που πραγματοποιούνται στον υπαίθριο χώρο του Εθνικού Κήπου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς μέσα στην πόλη τους. Με αφορμή αυτό το παιχνίδι, θα διαβάσετε χάρτες μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible και θα εξερευνήσετε μέρη του Εθνικού Κήπου με σκοπό να βρείτε έργα σημαντικών καλλιτεχνών διάσπαρτα στο εσωτερικό του. Paul Klee: Πόλεις μαγικές στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης την Κυριακή 28 Μαΐου στις 13:00: Στο εικαστικό εργαστήριο “Paul Klee: Πόλεις μαγικές” τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (ΜΕΠΤ) και να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά έργα, με αφορμή το έργο του Paul Klee. Θα εμπνευστούν από το έργο του Klee και θα δημιουργήσουν τις δικές τους μαγικές πόλεις, διευρύνοντας τις εκφραστικές τους δυνατότητες.
Δείτε περισσότερες εκδηλώσεις και δράσεις του Athens City Festival για το Σαββατοκύριακο εδώ

8. Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» φιλοξενεί στους χώρους του κάθε Σαββατοκύριακο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Σάββατο 27 Μαΐου 2023 – Ώρα έναρξης: 12:00. Για παιδιά 4-5 ετών/Διάρκεια 70 λεπτά: «Τζίκης ο Τζιτζίκης»: Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά….ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της Ιμεοχώρας τα τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης ,ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος ,έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι. Κυριακή 28 Μαΐου 2023 – Ώρα έναρξης: 16:00. Για παιδιά 5-8 ετών – Διάρκεια: 90 λεπτά: «Εύρηκα!…από το Α(ρχιμήδης) μέχρι το Π(άρκο της Επιστήμης)»: Κάπου ανάμεσα στο σήμερα και το χθες, μέσα σε μία μαύρη τρύπα…παγιδευμένα αντικείμενα μας οδηγούν σε ένα επιστημονικό πάρκο γεμάτο μηχανές και εφευρέσεις του Αρχιμήδη. Θα εντοπίσουμε με τη βοήθειά τους τα γρανάζια της γνώσης που χρειάζονται, ώστε να συναρμολογήσουμε τη χρονομηχανή μας και να επιστρέψουμε στο 2023; * Μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός της έκθεσης «Πάρκο της Επιστήμης», που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο».
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ.: 212 254 0000 ή email: [email protected]
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJungle Book Reimagined: Ο εμβληματικός χορογράφος Ακραμ Καν φέρνει τη νέα του παράσταση στο Μέγαρο12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b