MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

7 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μυστήριο 140 Τυφλός Ξεναγός: Ένα συμπεριληπτικό έργο, σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη

Ένα συμπεριληπτικό καλλιτεχνικό έργο για άτομα με ή χωρίς οπτική αναπηρία, παρουσιάζεται από τις 27 έως τις 29 Μαΐου σε σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη, που καλεί υπό τις οδηγίες της τυφλής ξεναγού Ελένης Γκουβάτσου τους επισκέπτες να λάβουν μέρος με κλειστά μάτια σε ένα υπερρεαλιστικό, σχεδόν συνειρμικό και αποκλειστικά ακουστικό ταξίδι μύησης στον χώρο τέλεσης των Ελευσίνιων Μυστηρίων. «Επειδή χάθηκε η όραση, δεν σημαίνει ότι χάθηκε και ο άνθρωπος», έλεγε ο πρώτος τυφλός ξεναγός, Θοδωρής Κώνστας, στον οποίο και αφιερώνεται η παράσταση. Το Μυστήριο 140 Τυφλός Ξεναγός εκκινεί, όταν το φυσικό φως αρχίζει να χάνεται. Η οπτική της τυφλής ξεναγού Ελένης Γκουβάτσου για τον χώρο, τον χρόνο, τις διαστάσεις, τις αποστάσεις αλλά και τη ζωή, δίνει νέο νόημα όχι μόνο στη θέαση του αρχαιολογικού χώρου Ελευσίνας αλλά και στην αίσθηση των θεατών για το οικείο. Δίνοντας πνοή σε ιστορίες από το παρελθόν και το παρόν και σαν ένα ζωντανό Μυστήριο, η παράσταση ως μία ακουστική ξενάγηση, οδηγεί τους θεατές σε ένα βαθιά φωτεινό ταξίδι στον σκοτεινό Άδη.
Σάββατο 27 έως Δευτέρα 29/5 στις 20:30
6€ κανονικό και 3€ μειωμένο (ατέλειες, φοιτητές, παιδιά και νέοι 6 εως 18, 65 άνω, ανεργοι, ΑΜΕΑ και συνοδοί)
Τοποθεσία: Ρολόι, Αρχαιολογικός Χώρος, Σωτηρίου Γκιόκα, Ελευσίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRohtko: Kαθηλωτικό θέατρο από τον μαθητή του Κριστιάν Λούπα12.09.2018

1. Rohtko: Η διασημότερη υπόθεση απάτης στην ιστορία της τέχνης ανεβαίνει στη Στέγη, από τον Lukasz Twarkowski

Όποιος το δει, δεν θα το ξεχάσει. Σαν τους πίνακες του Ρόθκο. Ένας σύγχρονος Πολωνός σκηνοθέτης, ο Łukasz Twarkowski, που αρχίζει να κατακτά την Ευρώπη με τις παραστάσεις του, με μακρά συνεργασία με τον εμβληματικό επίσης Πολωνό σκηνοθέτη Krystian Lupa, συστήνεται στο ελληνικό κοινό στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με το Rohtko. Ένα μνημειώδες θέαμα-εμπειρία, στα όρια θεάτρου, σινεμά και video art, μια εικονοκλαστική παράσταση-βουτιά στο άδυτο της σύγχρονης τέχνης, με τον εξπρεσιονιστή Mark Rothko στο επίκεντρο. Και αν παρατηρήσατε τον αναγραμματισμό στον τίτλο της παράστασης και στο όνομα του Rothko, δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για μια εσκεμμένη παραποίηση από τους δημιουργούς του έργου, καθώς στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται μια αληθινή ιστορία πλαστογραφίας έργου τέχνης: πριν από λίγα χρόνια ένας πίνακας του πρωτοπόρου ζωγράφου του αφηρημένου εξπρεσιονισμού Mark Rothko πουλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μόνο που, όπως αποδείχθηκε, ο πίνακας ήταν πλαστός. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα απάτης στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης!
Έως 28 Μαΐου στις 19:00
Κανονικό: 7 – 10 – 25 – 35 – 45€, μειωμένο, φίλος ή μικρή παρέα (5-9 άτομα): 8 – 20 – 28 – 36€, μεγάλη παρέα (10+ άτομα): 7 – 18 – 25 – 32€, κάτοικος γειτονιάς: 7€, ΑμεΑ & άνεργοι: 5€, συνοδός ΑμεΑ: 10€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

3. Women of Passion, Women of Greece, της Ευγενίας Αρσένη ξανά στο Τρένο στο Ρουφ

H επιτυχημένη αγγλόφωνη θεατρική παράσταση για τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, τη Μαρία Κάλλας, τη Μελίνα Μερκούρη και τη Μήδεια, μετά από σειρά παραστάσεων από το 2016 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και μεγάλη περιοδεία σε Σύδνεϋ, Αδελαΐδα, Ντάργουιν, Βρυξέλλες, Νέο Δελχί, Μπανγκαλόρ επιστρέφει στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ, για 10 μόνο παραστάσεις. Τρεις μυθικές γυναικείες μορφές, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας και η Μελίνα Μερκούρη, ταξιδεύουν με ένα τρένο του 1950 με αφετηρία του ταξιδιού την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους, το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία. Σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη και ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη.
Κάθε Σάββατο στις 19:15
15€
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα

4. Στέλιο Ξύπνα!, από την ομάδα Άλμπατρος στον Χώρο K4

H καλλιτεχνική ομάδα Άλμπατρος μετά το «Γιαλήτες ή αλλιώς αλήτες του γιαλού» (2019, Θέατρο Φούρνος) επιστρέφει με ένα έργο που εμπνέεται από τις κακουχίες που βίωσε η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι καλλιτέχνες στον καιρό της πανδημίας, στον «πόλεμο δίχως σφαίρες» που ζήσαμε. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το νέο έργο του Γιάννη Κόκα, «Στέλιο Ξύπνα!», στελεχωμένο με ηθοποιούς των Σεμιναρίων Υποκριτικής Άλμπατρος, έχει ως επίκεντρο την ιστορία αγάπης δύο καλλιτεχνών που άνθισε στην Αθήνα του εγκλεισμού και της πανδημίας. Για να ξυπνήσει ο Στέλιος – και μαζί του η ελπίδα για ζωή και τέχνη – η Αριάδνη φτιάχνει μια παράσταση μέσα στην παράσταση, γεμάτη από αναμνήσεις κι έρωτα…Παίζουν: Σταύρος Καραμπάτσος και Ντορίτα Μπακατσέλου.
Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
10€
Χώρος Κ4 (Οι Άνθρωποι που Ακολουθούν τη Γη), Βεΐκου 28, Κουκάκι

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στην τελευταία της συναυλία στο θέατρο Ολύμπια

Στην τελευταία της συναυλία στο θέατρο Ολύμπια, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα ευφάνταστο πρόγραμμα με έργα των οποίων οι τίτλοι παραπέμπουν στα χρονικά διαστήματα της ημέρας. Από το ανάλαφρα μελωδικό “Τραγούδι του πρωινού” του Elgar, στο νωχελικό “Πρελούδιο στο απόγευμα ενός φαύνου” του Debussy, μέχρι τη θυελλώδη και σκοτεινή “Νύχτα στο φαλακρό βουνό” του Mussorgsky, η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κάθε χρονικής στιγμής κατοπτρίζεται στις περιγραφικές και υποβλητικές συνθέσεις του προγράμματος. Σολίστ στις εντυπωσιακές “Νύχτες στους κήπους της Ισπανίας” του de Falla είναι η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα, ενώ από το πόντιουμ διευθύνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.
Σάββατο 27/5 στις 20:30
3-20€
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

6. Οι Celeste στο Temple

Οι Celeste έρχονται στο Temple για μια μοναδική συναυλία. Με περισσότερες από 600 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, καθώς και εμφανίσεις στα πιο διάσημα φεστιβάλ extreme μουσικής, 1 EP και 5 άλμπουμ, oι Celeste θεωρούνται σήμερα ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της περίφημης “γαλλικής avant-garde Black-Metal” σκηνής. Οι Celeste είναι ένας συνδυασμός Sludge/ Post-hardcore με Black Metal και Doom που οι λάτρεις των Breach, Neurosis, των παλιών Cult of Luna και των Deathspell Omega θα βρουν ταύτιση, με το σκοτάδι να είναι πραγματικά η λέξη που ταιριάζει πραγματικά στο συγκρότημα.
Σάββατο 27/5 στις 20:00
Από 23€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

7. Κρίστοφ Έσενμπαχ και ΚΟΑ σε μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Κρίστοφ Έσενμπαχ επιστρέφει στην Αθήνα για να συναντήσει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και μαζί να στηρίξουν το έργο του «Μαζί για το Παιδί» σε μια μοναδική συναυλία, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μαζί τους και ο διάσημος Αμερικανός τσελίστας Ζυλ Μπέιλι.
Κυριακή 28/5 στις 20:30
20-60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

8. Συναυλία λήξης του Rolex Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου

Το Rolex Arts Festival ολοκληρώνεται με μια μεγάλη μουσική γιορτή στον Κήπο του Μεγάρου, στην οποία συμμετέχουν ο Marcus Gilmore από τις ΗΠΑ, η Dina Elwedidi από την Αίγυπτο και ο Aurelio Martínez από την Ονδούρα, όλοι νεαροί καλλιτέχνες του Προγράμματος Καλλιτεχνικής Καθοδήγησης της Rolex. Μαζί τους εμφανίζεται, ως ειδικός προσκεκλημένος, ο μυθικός βραζιλιάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gilberto Gil (φωνητικά, κιθάρα).
Κυριακή 28/5 στις 21:00
15€
Κήπος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b