MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη - Monopoli.gr
Monopoli Team

dDF23-dare Dance Festival στον Δαναό

Η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ dare Dance Festival (dDF) το Σάββατο 27 Μαΐου στο Cinema Danaos. Και καθώς το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “videodance – dare Dance Festival”, επανέρχεται ανανεωμένο για δεύτερη χρονιά, στόχος του είναι να συνεχίσει σταθερά να αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες και κινηματογραφικά έργα χορού μικρού μήκους που αντανακλούν τη σύγχρονη εποχή. Στο 2ο dDF θα προβληθούν επαγγελματικές παραγωγές του Dare Dance Digitalize και μελών της ομάδας. Επίσης, videodances των συμμετεχόντων, του ετήσιου σεμιναριακού κύκλου για άτομα προχωρημένου επιπέδου στην κίνηση καθώς και επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς και του ετήσιου σεμιναριακού κύκλου ατόμων χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση. Επιπλέον, το dDF23 αποτελεί μια πλατφόρμα για την προβολή έργων και από άλλους καλλιτέχνες που συμμερίζονται το όραμα και την αισθητική του συμμετέχοντας με videodance αλλά και χορεύοντας ως φυσική παρουσία στη σκηνή του Cinema Δαναός σε μια performance έκπληξη.
27/5, 19:00-22:30
Cinema Δαναός – Λεωφόρος Κηφισίας 109, Πανόρμου 

Ημέρες Θάλασσας: Προβολή της ταινίας “Top Gun: Maverick” στην Πειραϊκή

Ένα θερινό σινεμά με το άρωμα της θάλασσας, τον ήχο των κυμάτων και το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Πειραϊκής στήνεται σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του Πειραιά, τον Όρμο της Αφροδίτης, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας». Το Σάββατο 27 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία “top Gun: Maverick” του Τζόσεφ Κοσίνσκι. Υπόθεση: Έχοντας παραμείνει στο βαθμό του σμηναγού λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ επιστρέφει στο Top Gun ως εκπαιδευτής μιας ομάδας νεαρών πιλότων για μια άκρως επικίνδυνη αποστολή.
27/5, 22:30
Όρμος Αφροδίτης, Πειραϊκή  

Παλμός και Πάθος στο Μέγαρο Μουσικής

Μια ξεχωριστή συναυλία σε παραγωγή και διοργάνωση του Κλασσικού Ωδείου, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, της μεγαλύτερης ντίβας του λυρικού θεάτρου του 20 ου αιώνα. Θα παρουσιαστούν άριες και αποσπάσματα από όπερες των Bellini, Cilea, Lara, Lorca, Mascagni, Mozart, Tosti, Puccini, Ponchielli, Σακελλαρίδη και Χατζηαποστόλου, που αναδεικνύουν τις διαφορετικές εκφάνσεις του πάθους όπως αυτό εκφράζεται μέσα από το λυρικό ρεπερτόριο.
27/5, 14:00
Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου “Οι φίλοι της μουσικής” – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Ιριδα Visions: Προβολή της ταινίας “Μπλε Βασίλισσα” στον κινηματογράφο Ίριδα

Το Σάββατο 27 Μαΐου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), θα προβληθεί στον κινηματογράφο Ίριδα η ταινία του Αλέξανδρου Σιπσίδη, “Μπλε Βασίλισσα“. Υπόθεση: Μια σπείρα καταφέρνει να κλέβει την Μπλε Βασίλισσα, ένα από τα πολυτιμότερα πετράδια στον κόσμο. Το κάθε μέλος της όμως έχει ένα δικό του σχέδιο για τη συνέχεια…
27/5, 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα 

22ο Athens Jazz Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Το Athens Jazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, γίνεται και επίσημα πλέον 22 ετών και επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη με μία εβδομάδα (22-28/05) γεμάτη μουσική και παράλληλες δράσεις. Το Σάββατο 27 Μαΐου το κοινό θα απολαύσει τη Γερμανίδα καλλιτέχνιδα KID BE KID, ένα φαινόμενο της σύγχρονης, πολυμορφικής μουσικής σκηνής του Βερολίνου: τραγουδά και κάνει beatboxing ταυτόχρονα, παίζει δεξιοτεχνικά στο πιάνο ή στα ηλεκτρονικά πλήκτρα, ενώ με τη μοναδική σκηνική της παρουσία στήνει ένα απολαυστικό σόου. Οι Γάλλοι OZMA ακολουθούν στη σκηνή με έναν explosive jazz χαρακτήρα που δεν γνωρίζει αισθητικούς φραγμούς και απλώνεται άνετα στο χώρο του ροκ ή της παραδοσιακής μουσικής με ανοιχτούς ορίζοντες αλλά και σε ηλεκτρονικά τοπία. Η βραδιά ολοκληρώνεται με το τρίο του Ισπανού πιανίστα Daniel García Diego, ο οποίος αντανακλά το λαμπρό μέλλον της Ευρωπαϊκής τζαζ, μπολιάζοντας μουσικά ρεύματα όπως η τζαζ και το φλαμένκο, η κλασική και η λαϊκή ισπανική μουσική, το ροκ και η ηλεκτρονική μουσική, με έναν τρόπο πάντα δημιουργικά συναρπαστικό και αισθητικά καθαρό. Η Κυριακή 28 Μαΐου από την άλλη, ξεκινά με τον έμπειρο σαξοφωνίστα Maxime Bender από το Λουξεμβούργο, με πεδίο δράσης την ευρεία σύγχρονη και αυτοσχεδιαστική μελωδική τζαζ και με εμφανείς σόουλ και ροκ επιδράσεις, στη συνέχεια έρχεται ο Ισραηλινός πιανίστας Guy Mintus που αναμειγνύει δημιουργικά τις μουσικές ρίζες του από τη Μέση Ανατολή με τις κλασικές και τζαζ φόρμες και τεχνοτροπίες, φτιάχνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο ηχητικό κράμα, ενώ τέλος, στο stage ανεβαίνει ο Βρετανός τρομπετίστας και τραγουδιστής Jackson Mathod, που θα στραφεί σε μια ευφορική jazz fusion, ικανή να διαχέει συναισθήματα.
27/5 και 28/5, 21:00 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εικαστικό summer camp για παιδιά 6-11 ετών εμπνευσμένο από τη Μητέρα φύση12.09.2018

Κυριακή 28 Μαΐου

Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο στην Ηλιούπολη

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης “Γρηγόρης Γρηγορίου” προσκαλεί το κοινό σε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο, την Κυριακή 28 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Μίκης Θεοδωράκης”. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα σύνολα των Μουσικών Εργαστηρίων, η Παιδική Χορωδία, το Φωνητικό Σύνολο με μαέστρο τη Βαρβάρα Κουτίβα, το Τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού με καθηγητή τον Φίλιππο Πασσαλίδη και τα Λαϊκά Σύνολα, με καθηγητή τον Νίκο Καραχάλιο.
28/5, 20:00
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Μίκης Θεοδωράκης” – Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου

Rolex Arts Festival: The Predatory Chord στο Μέγαρο Μουσικής

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συναυλία λήξης του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex στον Κήπο του Μεγάρου, ο Αυστραλός συνθέτης-ερμηνευτής Ben Frost, υπότροφος μουσικής της Rolex με μέντορα τον Brian Eno, δημιουργεί μια ηχητική εγκατάσταση ειδικά για την Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, όπου πάνω από σαράντα αιωρούμενα ηχεία θα περιβάλλουν τους επισκέπτες, διαμορφώνοντας ένα μεταβαλλόμενο ηχητικό τοπίο. Το κοινό θα παρακολουθεί πάνω στη σκηνή, και θα μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει ελεύθερα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, και η είσοδος είναι δωρεάν. Μέσω αυτού του νέου έργου, ο Frost θέτει υπό αμφισβήτηση ό,τι συνιστά τη “φύση”, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την περίπλοκη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο. Σε συνδυασμό με το φως, οι μεταβαλλόμενες θέσεις των μεμονωμένων ηχητικών συχνοτήτων στο χώρο δημιουργούν ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον αρμονιών, επινοώντας ένα νέο είδος ηχητικής οικολογίας, φυσικής, ζωντανής και “αναπνέουσας”.
28/5
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη – Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη

Street Party για τα 10 Χρόνια του περιοδικού Σχεδία

Ένα κεφάτο street party για μικρούς και μεγάλους, στο σπίτι του περιοδικού δρόμου “σχεδία“, το “σχεδία home” στον πεζόδρομο της Νικίου. Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Θεοδόσης Μίχος (Best 92.6), Dj Snatch (Athens Voice 102.5), και Ρουμπίνη Σταγκουράκη (Kosmos 93.6) φροντίζουν να ξεσηκώσουν το κοινό με τις μουσικές επιλογές τους, ενώ ταυτόχρονα, οι La Petite Marguerite ζωντανεύουν στιγμές χαράς, ονείρου και ανεμελιάς σε μία “Ζώνη Ελεύθερης ΣαποοοΟΟοοουνΟόΟφοοΟοουσκας”. Ένα συλλογικό αιωρούμενο παιχνίδι με σαπουνόφουσκες που αναδεικνύει τη σημασία του εδώ και του τώρα, την αξία του βιώματος αλλά και τη δύναμη του παιχνιδιού μέσα στην πόλη. Στους τοίχους του “σχεδία home”, οι επισκέπτες θα δουν την δεύτερη έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τα 10 χρόνια της “σχεδίας”. Θα προβληθούν εικονογραφήσεις, κόμικς και σκίτσα των αγαπημένων συνεργατών του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου, Soloup, Μιχάλη Κουντούρη, Τάσο Αναστασίου και Βαγγέλη Χερουβείμ.
28/5, 19:00
Σχεδία – Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα

Street Outdoors Party Lycabettus Parking Lot

Photo by Lazarescu Alexandra on Unsplash

Οι Street Outdoors, το πιο διάσημο street party της χώρας, συνεργάζεται με το Athens City Festival και «προσγειώνεται» στο parking του Λυκαβηττού, την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 18:00 και μετά. Για ένα ολόκληρο απόγευμα, θα μετατρέψει το «μπαλκόνι της Αθήνας», σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά club του κόσμου.
28/5, 18:00
Λόφος Λυκαβηττού  

Μυστήριο 182 Η ΕΛΕΥΣΙΣ της Κυριακής στην ΟΑΣΗ

Την Κυριακή 28 Μαΐου, η ΟΑΣΗ (πρώην κάμπινγκ) θα φιλοξενήσει το Μυστήριο 182 Η ΕΛΕΥΣΙΣ της Κυριακής, μια ολοήμερη συνάντηση για όλες τις ηλικίες, με πρωινό καφέ, παιδική παράσταση, παιχνίδια, συζητήσεις, εργαστήρια, συλλογική κουζίνα και συναυλίες με αφορμή τον αναστοχασμό του νοήματος της Κυριακάτικης αργίας και το πολύτιμο αλλά και συλλογικό μοίρασμα του ελεύθερου χρόνου. Η κυριακάτικη αυτή εκδρομή ξεκινά με την παιδική παράσταση του Στέφανου Παπατρέχα και της Νάντιας Δαλκυριάδου, «Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας», συνεχίζει με παιχνίδια αλλά και σοβαρές συζητήσεις για την εργασία και το φύλο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ομάδα PIY Seminars του Αντώνη Δακτυλίδη βάζει το κοινό στον μαγικό κόσμο της μεταξοτυπίας και παράλληλα, οι μυρωδιές της κοινωνικής κουζίνας του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, “O άλλος άνθρωπος” καλούν σε ένα συλλογικό μαγείρεμα προσφέροντας δωρεάν φαγητό σε όλους, ενώ η μέρα ολοκληρώνεται με τη συναυλία της Μαρίας Παπαγεωργίου, του Γιάννη Παπαγεωργίου και του Γιάννη Διονυσίου, οι οποίοι αναδεικνύουν, μέσα από τη δική τους ματιά, την Κυριακή ως μια από τις σπουδαιότερες δεξαμενές για το λαϊκό τραγούδι.
28/5, 11:00-23:00
ΟΑΣΗ – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, Ελευσίνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOFF OFF Athens 2023: Το φεστιβάλ νέων θεατρικών σχημάτων και δημιουργών έρχεται στο Επί Κολωνώ12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b